Обсъждане на имотни обяви - 38

• 48 263
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Каква цена искат? Сградата до нея е без А16, но предполагам ще вземе скоро. За обзаведен двустаен в нея днешна обява:

# 691
Ти си специалистът по детек-тирането.
А дали не е фалшива набирателна.
Стилът е мазно-брокерски.
Вярно, ОК е по-евтин район, но все пак. Хем обзаведен, хем на 150к, хем края на 2025.
Твърде добре ми изглежда.
Такива ап вървят 1500лв наем. Това е 18к на година.

# 692
  • София
Митко, това не е твоя район. Пропусни!

# 693
Точно тази  обява гледах, но ще пропусна...
В сградата има 3 двустайни и едностаен обзаведени еднотипно.
А нещо в този бюджет което да си струва може ли да ми предложите?

# 694
  • София
Наблюдавам ТАЗИ обява от известно време, че е близо до моите обекти. Сградата е ТАЗИ и наистина апартамента е южен. Единственото което ме притеснява е, че намалиха цената и нямам представа защо. Това би трябвало вече да е продадено на тази цена.

Добавям и ТАЗИ, въпреки че е в друг квартал, но и мен ме изкушава с тази локация Grinning

Последна редакция: пт, 24 окт 2025, 13:56 от Exter

# 695
Относно коментар #690 искат доста висок процент кеш.
А за този апартамент, за който сте дали и точно коя е сградата на ул. Иван Радоев някой звънял ли им е? Има ли някаква уловка?
И примерно сега ако звънна, то нали се предлага от агенция, аз като купувач им дължа пак комисионна. Ако накарам мой брокер да им звънне, аз пак дължа комисионна на моя брокер? 😃

Все още сме в търсене и ние на апартамент в Овча купел, Горна баня, Княжево, Карпузица и всичко по цар. Борис, но в момента е много трудно търсенето.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 18:42 от Candy’s

# 696
Съботно

# 697
Кво го е@е бай иван като той не може да се премести, защото няма да може да си купи друго нито да кешира, защото ще спи на улицата.
Иначе растежа 3%, инфлацията 5%, дефицита 8%. Добре ли е? Май някой по верижката губи, но по бтв и нова му лазват, че е забогатял Simple Smile

# 698
Бе освен панелки, гледам и нови сгради.
И ако бай Иван не се е местил, някой друг се мести.
Това е то ръстът на икономиката.
Един расте, друг не.
Не е като през соца, да растат всички по равно по план.

# 699
Преди гарсониерата на Бай Иван беше държавна собственост и той можеше само да мечтае да я купи. Вече сме говорили за това...

# 700
  • София
Кво го е@е бай иван като той не може да се премести, защото няма да може да си купи друго нито да кешира, защото ще спи на улицата.

Защо да спи на улицата бай Иван?
През тия години са починали 2те му баби + родителите. А той милия е единствен наследник. Отделно е прилапал 2 -3 ливади около Околовръстното и ги е продал на стр. фирма. Сега дава под наем 2 -3 апарт. до Парадаис, живее в нов апарт. до Сточна гара и си свирка.
Разказа е по действителен случай.

# 701
Да, има такива много. Особено по провинцията, но това е до време. Внука на бай иван и връстниците му ще са с по 2-3 апртамента ако бай иван и баба му не са продали. Ако пък са продали, внуците на дани ще имат по 50 апартамента, но след 1-2 поколения става ясно, че апартаментите са много повече от внуците и какво правим? Кой внук ще купува, на кого ще продават внуците? Бай Иван, който е продал и е ял и пил ще е най-големия печеливш, а той вероятно и внуци няма да остави. Поне не законни!

Днес отварям фейса и ми излиза статистика че от 2000г сме били 8.1м, днес сме 6.4м или 1.7м, което е 21% стопяване на нацията. Следващите 25г процеса ще е много по-голям, а вече масата народ се е изнесла към големите градове.

# 702

Днес отварям фейса и ми излиза статистика че от 2000г сме били 8.1м, днес сме 6.4м или 1.7м, което е 21% стопяване на нацията. Следващите 25г процеса ще е много по-голям, а вече масата народ се е изнесла към големите градове.
Разберете го един път, че не сте се стопили. Просто тези 1.7млн са в чужбина. Миграция му се вика.

# 703
Гого е прав. Не само сме се стопили, но демографията 18-30 липсва. Особено жените.
Беше в големите градове, сега и в София.
Малко хора забелязват. Но ако се заглеждаш се вижда.
Вярването, че "тревата е по-зелена другаде" ще умре последно.

# 704
По принцип всеки мисли според себе си. Тук в темата са се събрали хора, които имат от прилични нагоре към високи доходи. И мислят за собствено жилище, първо, второ и нататък.
Но внуците на бай Иван, с гимназиално образование в най-добрия случай, продавачки в магазини, заплати около минималната заплата и малко над нея, на практика вече без ниви и подобни активи (или ид.ч. от активи заедно с братя/сестри/братовчеди в малък размер) нямат особен шанс да купят сами, нямат шанс да изплащат ипотека. И като внуците на бай Иван са много-много хора. Нека да го имаме предвид.

Общи условия

Активация на акаунт