Обсъждане на имотни обяви - 38

• 48 253
  • 753
  •   1
Отговори
# 705
Затова внучките на бай Иван, търсейки "най-прекия" път към имот, отиват в Германия и се опитват да се залепят за бай Ханс, дето родителите му купили някаква стара къща едно време.
Да, ама там не ядат доматите с колците, и след ХХ години се оказва, че уж не можело да се наследява имот и къщата си остава на името на родителите, а бай Ханс няма на хубавото си име нищо записано.
И се връщат обратно у нас.

# 706
Затова внучките на бай Иван, търсейки "най-прекия" път към имот, отиват в Германия и се опитват да се залепят за бай Ханс, дето родителите му купили някаква стара къща едно време.
Да, ама там не ядат доматите с колците, и след ХХ години се оказва, че уж не можело да се наследява имот и къщата си остава на името на родителите, а бай Ханс няма на хубавото си име нищо записано.
И се връщат обратно у нас.
Това само по филмите става. Не знам за реален такъв случай и толкова глупави хора...

# 707
И от сегашните пенсионери има безимотни, не са само внуците им. Или да не са изцяло безимотни, но притежатели на някакъв дял в нещо като жилище, в което са съсобственици с братя, сестри, братовчеди... и което никога няма да се разберат как да продадат, наплатят или нещо подобно, понеже винаги има поне един да се чувства прецакан.

Хиперболата, редовно ползвана в подфорума - как Х е студент и с получаването на диплома за бакалавър автоматично умира баба му, единствена собственичка на новоремонтиран триспален апартамент с вход за прислугата на Докторски паметник, - е точно това - хипербола, не е нормата от живия живот.

# 708
  • София
Мандаринка, а защо мислиш, че внуците на бай Иван ще са бедни и няма да могат да си купят имоти?
Давам пример със семейството на ММ - били са 7 деца от едни и същи родители. Държавата им дала голям, преустроен апарт. в Младост, в последствие го купили. Били са 2 такива семейства в Бг - те и по-русичките Кленовски. Вторите постоянно бяха по интервюта в тв и вестници. По соц времето родителите на ММ са ги гледали без проблеми, добутали са  да завършат 11 кл. В края на соца повечето са направили семейства, деца и са взели държавни панелки по кварталите. След време са ги купили. Всички/без ММ/ имат по 1 -2 деца. Децата пораснаха - кой шофьор, кой баничар, коя продавачка, ходиха и по чужбина  и се върнаха. Ами всеки направи семейство, взеха си имоти с ипотека - работят и си ги изплащат. Да, не са купили около Докторската, а по кварталите, но и третото поколение има собственост. От третото поколение има само 1 момче в Англия, но защото му харесва живота и работата там. Дори и той си купи двустаен в София за да има къде да живее докато е тук в отпуска.
ММ е с най-малкия имот - едно като студиата на Дани, но в друг квартал. Мисълта ми, че човек ако работи може да има нещо свое.
Не е нужно да ги пращате на улицата.

# 709
Разберете го един път, че не сте се стопили. Просто тези 1.7млн са в чужбина. Миграция му се вика.
Тези, които са в чужбина може и да се върнат на старини и да изкарат едно 10-15 години тука, колкото даде Господ (и здравеопазването).
Ама децата им едва ли ще се върнат. На мои приятели и роднини, които са в чужбина, децата им говорят завалено български и хич не мислят за "прибиране", то за тях всъщност не би било прибиране, а отново емиграция, понеже са си родени там.
А нови деца в България няма много. Сега наборите са по 50,000 души. 1980те наборите бяха по 120,000 1970те по 150,000. Но това са хората, които тепърва ще излизат от активна възраст, едва ли ще купуват жилища - за кого, те си имат. За децата ли? Повечето имат по 1, някои нула, някои 2, а по 3+ изключителна рядкост

# 710
  • София
Аз пък се изненадвам от хора които се прибират. Това след много много години в чужбина. Главно деца, родени тук, познаваме се като малки и около 10тина годишни заминаха с родителите си ,кой в Европа, кой Сащ. Възрастните родители са още там, децата им се връщат със семействата си.... ремонтират си жилищата тук , остават засега.... Значи над 30 год са живели навън... Предполагам работят дистанционно , не съм разпитвала всеки. Но и за мен беше чудно .. едното семейство се върна в хубав наследствен апартамент в центъра на Областен град, не са в София...това преди 3-4 год и нямат намерение да заминават пак... Аз поне три случая знам за тези последни няколко години, на хора живели много много години навън

# 711
https://www.imot.bg/obiava-1b175947690248389-prodava-dvustaen-ap … ofiya-ovcha-kupel
разгледах тази обява, но не ми е 7 мин до метрото, има ли пряк път?

# 712
  • София
Тези минути са с градски транспорт, удачно е пропуснато да се спомене.
Пеша е към 20,  като ще се минава през участъци от улици с частично или напълно липсващи тротоари, както и такива с автомобили върху тях.

# 713
  • София
Има, през парка, където автобуса не минава

# 714
Айша, до мое пълнолетие чакахме държавата да ни "даде", но дори до една мижава панелка не се уредихме.

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 06:59 от man_darin_ka

# 715
  • София
Добре, че мина онова време по 100 причини. И като каже някой колко хубаво било, направо ...   Сега тегаво, едно, друго, пак има начин. То затова народа се юрнал да затъва в заеми, да купи.. Комплекс ни е това, национален комплекс...

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 19:33 от Cabo San Lucas 40

# 716
# 717
  • София
За мене имота си струва, ако съм ударила джакпота на тотото или лотарията. И ако наистина е качествено ново строителство. Мястото ми харесва, готов е за живеене.

# 718
Не мога да се ориентирам с баните и тоалетните. Една ли е, две ли са...

# 719
Според мен не, защото ако го закупя има нужда от актуализация на състоянието. Имот за милион няма да го търпя с тези щори, и мебели и т.н.
Според мен заради локацията цената е такава.

Общи условия

Активация на акаунт