Светът се пренарежда, идва ли нов световен ред

• 102 294
  • 2 133
  •   1
Отговори
# 255
Мисля, че всички елити са преключили с идеята, че ще има смяна на режима в Русия докато Путин е жив и присъединяване на Русия към либералния свят.
След това кой знае, но на мен лично ми е малко вероятно.

# 256
За мен основен проблем при политиката в тези години е , че НЕ се разчита на правене на пари с изграждане и стратегия, а на бързи пари с рушене и грабене. Това обаче са само крайни ресурси.
(От 25 години насам се заредиха едно след друго вдемократизиране на доста държави с резултат ... виждаме го резултата, но ако решим може да разширим периода и до Югославската война  , а ако разширим и в настоящето виждаме състоянието на немската индустрия )
Това ми е мнението. Политиката и алчността ... там е проблема.

Според което съм чела в немската преса и преди конфликта Путин иска да предаде властта още преди войната с Украйна. Сега пак пишеше че търси на кого . 
В немската преса го четох. Сега не ми се търси. Но може ида потърся.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 11:02 от bella-ciao

# 257
ЕС в момента се управлява от либералния краен американски елит, който се окопа в ЕК. Ясно е горе-долу какво очаква. Не вярвам да не знаят, че Тръмп не дойде на власт, щото една камара прости американци гласуваха за него, според ширещото се мнение у същите гласоподаватели в Европа. Той беше избутан напред от много по-влиятелни групи, включително от Силиконовата долина. Всички знаят какво искат и си следват целите, макар и трудно, за сега Европа много пречи.
В момента ЕС е нещо като временна база за продължаване на старата политика на Байдъновата администрация. Всичко си продължава по старому но без САЩ,  само това е разликата. Желаещи европейци да умират в Украйна за сега няма, така че ще продължават украинците. Видно е, че мерки не се подбират, за да се удържи ЕС като едно цяло, което да захранва каузата. Ресурсно ще се получи, то се вижда, но дали ще стане и като човешки потенциал, ще видим. Аз лично мисля, че няма да е толкова лесно......Всичко ще продължи до краха на едната страна. Плаши ме мисълта коя ще е тя.....

# 258
Зависи останалите 'низши и низвергнати' ...  в чия орбита ще попаднат. Пък и производството на оръжие е от ключово значение за поддържане на политиката разделяй и владей ... Т,е. при двама дърлещи се въоръжаваме един и го правим зависим и наш човек. Малко като наркоманията ми изглежда това. Зависимост от оръжия. Обаче който и да спечели - не е за добро. Самите процеси в момента не са добри и не са с добра застройка.
Ако може пак да се прехвърлим на друг вид съревнование, НE военно, а културно, интелектуално, научно, икономическо и пр. Добре. Ама това да се дрънкат оръжия е ужас според мен.

# 259

Според което съм чела в немската преса и преди конфликта Путин иска да предаде властта още преди войната с Украйна. Сега пак пишеше че търси на кого .  
В немската преса го четох. Сега не ми се търси. Но може ида потърся.

Инаше едни негово изказвания наскоро, че непрекъснато мисли за наследник или група наследници.
Не мисля, че ше има трансфер на властта преди спиране на войната и някакво последващо урегулиране на отношенията.

Ън, съгласно съм с описаното, въпроса е се вижда Европа разпъната между САЩ и Русия и какво какви цели си поставят елитите в бъдеще. Това е констатация за момента, след 2-3-5 години какво целят ми е интересно и как си го представят, че ще се получи.

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 11:46 от flambe

# 260
И Украйна не направи избори по време на конфликта. Израел мисля също ?

# 261
Имаш предвид европейският елит, който управлява проформа ЕС  ли, Фламбе, или отделните местни елити? Изобщо не можем да разберем какви цели имат и дали изобщо имат дългосрочни  цели, тъй като болшинството са говорещи глави . Възможно е целите им да се простират само до запазване на властовите им позиции в момента. Нещо като ден година храни.... тези, които уж вземат решения, а и папагалите също. За тези, които реално решават, явно бъдещето на ЕС няма никакво значение, след мен потоп. Съпротивителните сили на по-разбиращата положението част от ЕС може да имат някакво значение, но мисля, че са много малки. Не съм оптимист. Съгласна съм, че за нас все ще стане по- зле,  каквото и да се случи, но не мисля, че сме разпънати между Русия и САЩ. Колкото и да им се иска на някои, Русия намери по-добра алтернатива на други места. На тях им е ясно ,че ще им купуваме газа докато няма намерени други сигурни източници на енергия, а през колко посредници, им е все едно. Тръмп пък гледа към руските ресурси и парите на петролните държави. Китай? Не......Тъпо положение и незавидно според мен. Нямаме карти, както би казал Тръмп.

# 262
И топки (за голф Simple Smile )

# 263
Не харесвам и рядко гледам Кръг Квадрат, гост е Иво Христов, отпусна се в своя среда. Доста черногледо, все пак го слагам, заради гледната точка за Еврпоа.

На кръстопът ли е Източна Европа / Кръг Квадрат / еп.103

# 264
  • София
Възможно е целите им да се простират само до запазване на властовите им позиции в момента. 

По-важно е дали тия цели са били измислени на трезва глава или по време на употреба на съдържанието на онова пликче, дето Макрон го покри набързо от камерите. Защото при втория вариант всички сме опасност заради няколко човека с проблеми, големи проблеми! И не говоря за Путин или Русия  - с тях в списъка трябва да говорим за огромни проблеми, ама засега съм се фокусирал върху здравето им.

# 265
По време на ковид, министъра на здравеопазването на Нидерландия  излиза от сграда с др. политици да говорят за мерките.Действието се развиваше навън.Докато се нареждат за пред камерите, минава някакъв тип покрай здравният и му бута нещо малко, бяло в ръката.Здравният обиграно го поема и прибира.По-наблюдателни зрители надават вой.Вдигна се голям шум.Навсякъде се въртя клипа, не знам има ли го още.После казаха, че е било бонбон.Като е бонбон защо тайно, скришно го бута, а не го подаде спокойно и открито?!Властта чете конско на гражданите, как можели да си мислят такива неща?Правилно се повдига въпроса за здравословното състояние на политиците.Бонбони, пици, брашно, наздраве!

# 266
Стига с това пликче. Толкова е абсурдно държавни глави от различни държави да си подават пликчета със забранени субстанции че е смешно и тъжно възрастни хора да се вързват на такива басни.

# 267
На мен пък ми е абсурдно като ги дадат на телевизора, Макрон, Стармър и който там е третия в конкретния случай, седнали като пишлеметата пред блока на по бира.

Това са държавни глави, има си по протокол  преводачи, служители, изготвящи паметни записки и т.н. при тия срещи няма такова нещо.

Дали въобще нещо сериозно обсъждат и има резултат или само си лафят да минава времето?

# 268
  • Paris, France
Като е бонбон защо тайно, скришно го бута, а не го подаде спокойно и открито?!Властта чете конско на гражданите, как можели да си мислят такива неща?Правилно се повдига въпроса за здравословното състояние на политиците.Бонбони, пици, брашно, наздраве!

Сама си си отговорила - защото се предполага, че здравният министър не си разваля зъбите с бонбони. Но и друго да е било - Не ни е работа да гледаме под лупа какво получават и дават публичните личности. И те са хора.

Наистина ли някой може да се върже, че Макрон размахва пликчета със знайни и незнайни субстанции погрешка и точно пред журналистите? Той е обигран политик, освен дисциплиниран, отдаден на кариера и непушач.

# 269
Това, което се променя в света - ако преди поне се прикриваха корупционни схеми, дрога и всякакви обществено неприемливи неща - вече не се прикрива нищо, както в България, така и в света като цяло.... всеки си краде, дрогира, подслушва, лъже без изобщо да има някакви последствия....

Общи условия

Активация на акаунт