Резултати от микробиология - тема 3

• 21 201
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, искам да ви споделя моя казус относно уреаплазма и микоплазма, които са изследвани в Геника. Имам пуснати 4 андофлора, от които е хваната уреаплазма в предпоследния, при което е приложено лечение. След месец пускам андофлор с отрицателен резултат, обаче симптомите пак се появяват. Изчаквам малко и решавам пак да пусна само пакет „плазми“ с антибиотикограма – пак отрицателен.

Отивам да дам проба в НЦЗПБ – там съм положителен за уреаплазма и микоплазма. Микоплазмата която  в Геника никога не е излизала
Milla1331 ме помоли да споделя тази информация с вас – може да ви бъде от полза, защото понякога резултатите се разминават между различните лаборатории. При мен точно така се случи.

Последна редакция: вт, 08 юли 2025, 00:04 от R888

# 421
Уретрален секрет или еякулат си давал?

# 422
Еякулат

# 423
P888,в кой отдел занесе пробата и има ли антибиограма?

# 424
Занапред изследвай и двете, за да си сигурен, че си покрил всички възможни местенца за укриване на гадинките.

# 425
Здравейте! Предстой ми взимане на контролна проба за Фемофлор да погледнем в каква посока е отишло лечението на Гарднерелата и Кандидата и дали най-накрая се е завъдил някой лактобацил…
На кой чист ден е добре да се вземе пробата, тъй като вчера ми дойде и ми се иска да запиша час за възможно най-подходящия момент 😁

# 426
Поне 3 дни чисти след цикъла трябва да имаш.

# 427
Здравейте! Предстой ми взимане на контролна проба за Фемофлор да погледнем в каква посока е отишло лечението на Гарднерелата и Кандидата и дали най-накрая се е завъдил някой лактобацил…
На кой чист ден е добре да се вземе пробата, тъй като вчера ми дойде и ми се иска да запиша час за възможно най-подходящия момент 😁
Защо не отидеш просто за една директна микроскопия?

# 428
  • Варна
Мога ли да комбинирам вечер вагинално Нистатин и сутрин Гонофилус паралелно?

# 429
Не. Абсолютно не.
Направи си първо курса с Нистатин, след това слагай Гинофилус.

# 430
Как да отида за директна микроскопия? До сега толкова време се лекувах и за контролите лекарката проба за Фемофлор и микробиология. Микробиологията обаче не ми е показвала нищо освен първия път преди лечението, а във Фемофлора си седях гадините с едни ниски числа, но са там, а аз планувам втора бременност и се старая за абсолютно чист резултат преди да предприема тази крачка.

# 431
Как да отидеш - както се ходи на АГ, но при венеролог. Писали сме достатъчно по въпроса къде, поне ако си от София или Пловдив.
Иначе - всяка себеуважаваща се лаборатория прави директни микроскопии към МБ, просто трябва да си вземеш пробата, която се прави на предметно стъкло.
Аз лично си нося моите в Кандиларов на Бузлуджа, защото микробиоложката там ми ги гледа от години и си знам, че мога да разчитам на нея. Или пък венероложката ми ги гледа на място.
Тази седмица и аз ще отида, че не съм се проверявала скоро и искам да видя как са ми лактобацилите… Дано да има някакви, че нещо не вървят нещата надобре при мен напоследък.

# 432
Значи ми е взимала такава проба на предметно стъкло просто не съм наясно с терминологията. За съжаление при мен нещата последните 3 пъти излизат само във Фемофлора. Иначе Пловдив ми е най-близо, ако трябва да търся венеролог, но ще изчакам първо резултатите, че пътуването ми е сложно с малко дете.

# 433
На въпросното стъкло могат да се видят лактобацили, левкоцити, гарднерела, коки, кандида. Ако досега проблемът ти с гарднерела е бил в матка или цервикс - да, има смисъл да се взимат проби от там.
Ако се търсят плазми - пак Фемофлор е удачен.
Но ако се търси вагинална гарднерела и гъби, срещу направление по ЗК и 25лв. можеш да си го направиш при венеролог, като за Пловдив мога да ти дам координати на страхотен такъв.

# 434
Здравейте, отново! Излязоха ми резултатите за hpv - отрицателни са. И така след фемофлор с отрицателни резултати за ППБ, отрицателен hpv, директна микроскопия - нищо не излиза. Днес пак пуснах микробиология и да видим. За високите ми левкоците никой нищо не ми дава да приемам/слагам. Та явно ще си карам така - с постоянно целодневно течение. Поне няма мирис… пуснах кръвни, урина и там всичко е в норма. CRP ми е ниско, което означава, че нямам възпалителни процеси в тялото.

Общи условия

Активация на акаунт