Резултати от микробиология - тема 3

• 21 068
  • 740
  •   1
Отговори
# 735
На щерката ѝ е излязло кандида нон- албиканс. Ще пише и на доктора, но какво е вашето мнение за лечение и продължителност? И за гаджето трябва, нали?

# 736
Трябва да се направи антимикограма, особено като е нон албиканс.
И за гаджето трябва, да Simple Smile

# 737
Това с нон-албиканс е много тъпо, защото лабораторията не е читава и не може да каже какъв щам е. Съмнявам се, че точно там ще направят антимикограма, а и това значи да се взима нова проба.
Иначе - наистина е редно да се провери какъв щам е и на какво е чувствителна гъбата, за да се определи най-правилното лечение.
Сигурна съм обаче, че това няма са се случи и докторът ще изпише нещо “на око”, ако е читав - ще е Итраконазол, като стиска палци гъбата да е чувствителна точно на него. Обикновено е.

# 738
  • на вълнолома
Здравейте, смених си гинеколога. Посетих го за профилактичен преглед , взе секрет за микробиология, течно базирана цитонамазка. Също колпоскопия , при която се видя участък по- малък от 5 мм, който побеля след третиране и взе проба. Вчера ми излезе резултата от микробиологията, описано е само левкоцити повече от 20 на поле. Гинеколога ми каза , че има възпаление и изписа полижинакс 12 вечери. Не спирам да чета, защото се притесних много какъв може да е резултата от хистологията , чудя се след като имам  възпалението дали ще е коректен. Ако съм объркала темата, извинявам се много. Бъдете здрави.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 07:53 от peikovaaa

# 739
Не знам защо е изписал полижинакс без допълнителни изследвания. Аз бих направила един Фемофлор да видя какво ще излезе там. Има доста неща, за които Полижинакса няма да свърши абсолютно никаква работа.

# 740
НОВАТА ТЕМА

Пейкова - изчакай резултата спокойно. Цитонамазка правена ли е? Левкоцитите са знак, че има някакво възпаление или инфекция, да. Но да се изписва насляпо Полижинакс без допълнителни изследвания - е несериозно. Пускала ли си уреаплазма, микоплазма, от цервикален секрет?

Общи условия

Активация на акаунт