Резултати от микробиология - тема 3

• 17 931
  • 708
  •   1
Отговори
# 600
Наистина е така, може навсякъде да се е загнездила, затова се търси, докато не се проверят всички секрети, но не и да се разчита само на урина, вероятността да е само там е по-малка. Финансово идва малко тежко, но поне урината е лесна за пускане и не зависи от лекар. Към 50лв. е pcr на уреаплазма (парвум и уреалитикум) в урина.

# 601
Да, това исках да кажа и аз – да не се разчита само на едното, особено ако има симптоми. И да – изследванията са скъпи, но обикновено в крайна сметка даваме повече пари, защото симптомите продължават, а ние продължаваме да си пускаме класическите изследвания и микробиологии, при които нищо не се изолира. Или пък се изолира нещо, което лекуваме, и след две седмици отново сме в същото положение.

Още нещо много важно е да се четат внимателно изискванията при пускане на изследвания. Например, за урина за уреаплазма и микоплазма (независимо дали е микробиология или PCR) изискването е първа струя от първа сутрешна урина, без предварителен тоалет. Това се различава от стерилната урина, но съм чела, че често ги пускат комбинирано и в лабораторията понякога дори не знаят и не предупреждават при подаване на пробата.

# 602

Момичета, за пореден път ми излиза Гарднерела. Миналият месец пусках - бяха отрицателни.
Заболя ме гърло онзи ден, имах парене и някакви такива….
Разбрах, че нещо не е наред и бам отново, че и гъбички.
Не е презаразяване.
Партньорът се изследва постоянно и секс само с презерватив.
Обаче е ад, течение, пари ми.
Гадно е, откачам.
Дайте ми нещо трайно за тая гарднерела и по възможност локално. Изпила дъм достатъчно метронидазол и достатъчно АБ последната годипа и половина.
Имам Битерал гловули, не знам дали да не използвам тях.
Моля ви за помощ.
Пия какво ли не.
Пробиотици Гинофилус и Фемин на Булгарбиотик, плюс Биобран от два месеца.
Не знам защо нищо не помага. За момент се бях изчистила и нито течение имах, нито симтоми. При всеки спад на имунната система ли ще се появява тая скапана Гарднерела.
Вече нямам нерви.
И в Геника съм пускала, При Боянова в НЦПЗБ съм пускала.
Изследванията си отговарят с тези в тази лаборатория преди да кажете че е нещо от лабораторията, когато имам симтоми вярвам на написаното.
Та….имам си.
Въпросът е да се излекувам за по-дълго от тази гад, която ми скъси живота.

# 603
Тази бактерия доколкото разбирам е много упорита .Мъжа ми трябва ли да си пуска изследване за нея (на неговото изследване не излиза  ) или направо да почваме и двамата лечение ? Бихте ли ми казали от кои лаборатории сте най доволни ?

Последна редакция: ср, 13 авг 2025, 14:14 от Baby165

# 604
Пуснете еякулат, в Геника най-добре, pcr.

# 605
Здравейте, пиша и аз не знам защо. За успокоение или за не успокоение, и аз не знам.

На първата микробиология по време на бременността , която пуснахме малко по-късно по други причини, мисля, че бях 17 гс. , излязоха умерено количество анаероби.
Доктора каза, че ще опитаме само с лактобацили и име изписа лактажин .
Един месец по късно, микробиологията е същата, пак умерено анаероби, обаче сега има и добавка кандида албиканс.
Този път вече ми изписа лечение и от вчера го започнах. А аз нямам никакви симптоми и неразположение, не съм и имала.
Притеснявам се обаче , че много се проточи всичко, аз вече съм 25 гс, а чета че анаеробните бактерии са опасни, ако не се лекуват. Чета за преждевременно раждане и тн.
Като цяло имам доверие на доктора си, причината за притеснението ми е, че следващия ми преглед е чак за 03.09, изписа ми лекарствата с Ел рецепта и реално не съм имала възможност да го обсъдя с него лице в лице,  и твърде много се зачетох в интернет.
На всичкото отгоре заминаваме и за море утре, за две седмици.
Има ли минали през нещо подобно по време на бременност и как се развиха нещата?
Много се притеснявам от преждевременно раждане.

# 606
Можеш ли да си качиш изследването?

# 607
Да

Можеш ли да си качиш изследването?

# 608
Добре, ясно, всичко е заради прецаканата нормална флора и не е необичайно по време на бременност заради хормоните най-вече.
Какво са ти изписали?
Мен лично това, което ме безпокои в цялата тази работа е, че отиваш на море 2 седмици. Не искам да ти развалям почивката, но не знам с дали изобщо сте го коментирали с АГ това, че ще си на море. Моята АГ ми беше забранила да ходя на БГ Черноморието, докато бях бременна. Нашето море е мръсно, ти нямаш нормална защита, освен това имаш и гъби, и анаероби, предполагаемо ще си с глобулите, които текат и предполагат ползването поне на ежедневни превръзки. Аз лично на твое място бих се въздържала от влизането в морето, докато ми трае лечението. Дори и след това е рисково, защото никакъв шанс за 2 седмици да лекуваш и двете неща, че и да завъдиш лактобацили, особено бременна.
Затова те питам - обсъдено ли е всичко с твоя АГ и той на какво мнение е?

# 609
Не, не е обсъдено, но аз но принцип не смятам да влизам в морето. Това го знам и не си правя илюзии. Това ще ни е второ море, в което няма да влизам.
Чета обаче , че такива инфекции могат да  предизвикат скъсяване на шийката и преждевременно раждане и тн. И то доста бързо.
Та, обмислям утре да се моля на АГ да ме вземе и да погледне, да обсъдим.
Тази бременност твърде много притеснения ми идват.
Изписани са Гиналгин и Канестин, после лактажин и още едно за флората.

# 610
ОК, лечението е що-годе адекватно като за случая и състоянието ти.
Но наистина, обсъди всичко с твоя АГ, най-малкото, за да си спокойна.
Специално анаеробите и гъбите не са чаааак толкова опасни, има други гадинки, които са далеч по-рискови. А и ти ще си почнеш сега лечението и ще ги излекуваш. Въпросът е да заселиш лактобацили, за да не цъфнеш отново.

# 611
Благодаря за отделеното време, определно утре ще се свържа с АГ да видим какво ще каже. Няма да ми е спокойно иначе.
Благодаря още веднъж!

# 612

Момичета, за пореден път ми излиза Гарднерела. Миналият месец пусках - бяха отрицателни.
Не е презаразяване.
Гадно е, откачам.
Дайте ми нещо трайно за тая гарднерела и по възможност локално. Изпила дъм достатъчно метронидазол и достатъчно АБ последната годипа и половина.
Моля ви за помощ.
Пия какво ли не.
Не знам защо нищо не помага. За момент се бях изчистила и нито течение имах, нито симтоми. При всеки спад на имунната система ли ще се появява тая скапана Гарднерела.
Вече нямам нерви.
Изследванията си отговарят с тези в тази лаборатория преди да кажете че е нещо от лабораторията, когато имам симтоми вярвам на написаното.
Та….имам си.

За тези симптоми..., които описват и имате... Навярно се крие друг причинител ... в тази лаборатория нищо няма да ви открият ... На мен там почти нищо не ми откриват...
За разлика от други... Пишете ми...,  мога да дам съвет и насока ако искате....

# 613

Не е презаразяване.
Гадно е, откачам.
Моля ви за помощ.
Пия какво ли не.
Вече нямам нерви.
Та….имам си.

За тези симптоми..., които описват и имате... Навярно се крие друг причинител ... в тази лаборатория нищо няма да ви открият ... На мен там почти нищо не ми откриват...
За разлика от други... Пишете ми...,  мога да дам съвет и насока ако искате....
Споделете тук къде ходите и откъде сте доволна. Дайте съвет и насока и на нас

# 614
Защо тя трябва да ти пише на лично,  да няма да ни пращаш и ти при Чалашканов и Медирс ? Последно време се завъдиха доста хора, за които всичко е само трихомони и нищо друго. Нямате ли си друга работа по цял ден ,че дойдохте в нашата тема да ни давате акъл? По-нагоре имаше един, който дойде тук да ни обяснява и рекламира нещо. Разберете и си го набийте в главата, че не всичко е само измислените ви трихомони. Малко по-нагоре Мила и Bella dona ви беше написала да спрете с вашите глупости и да ни оставите на мира.

Момичета аз ви чета много от доста време  от другия ми профил и благодарение на вашите съвети успях да се справя с текущия ми проблем.  И мен се бяха  опитали да ме засилят по пързалката на Чалашканов и Медирс. Посетих доктор Боянова от НЦЗПБ и си реших проблема. Ако ви пишат на лични съобщения да Ви изпратят при в рекламираните места, да имате едно на ум. Апелирам да направим нещо по въпроса , защото това означава прием на много излишни антибиотици , които в дългосрочен план се отразяват зле на флората ни.

Общи условия

Активация на акаунт