Резултати от микробиология - тема 3

• 22 344
  • 740
  •   1
Отговори
# 270
Както ти казах, схемата за първо лечение е 10 дни.
Ако е неуспешна - прави се или терапия с друг вид АБ, или Доксициклин се пие 20-21 дни. Тъй че хайде засега се придържай към вариант 1.
Идеята е, отново подчертавам, да се направи схема, която хем работи, хем не претоварва. При първо лечение винаги се действа така.
Коментирала съм го с д-р Рачева, защото и аз бях притеснена, че няма да е достатъчно, но и аз, и мъжа ми се излекувахме с един курс от 10 дни.

# 271
Добре, утре ще поръчам всичко и ще напиша схемата, която финално ще приложа.
Много съм ви задължена Flowers Rose

# 272
Здравейте, микробиология покрива ли се от здравна каса? Понеже знам, че цитонамзка не се. Гинеколожката каза, че не се покрива от ДЗО, но забравих да питам за нзок.

# 273
От снощи съм на Клиндавазин крем, днес обаче имам някакви леки сърбежи, очаквам да ме нападнат другите гадинки… мисля да кажа да ми изпишат и нещо противогъбично. Дано този Клиндавазин помогне за БВ и за стафилококите….после вече следва голямата борба за възстановяването на киселинността и лактобацилите.

# 274
Черна орхидея,

Аз лично не съм ползвала Клиндавизин, но тук е споделяно, че дразни. Не мисли веднага за гъби, но ако си много склонна, вземи Дифлукан. Примерно един на 3-тия ден, той действа 3 дни, ако усещаш още някакъв дискомфорт, един и на 7-мия ден.

MDD91,

Ако отидеш при АГ с направление и ти пусне МБ в лаборатория, която работи с НЗОК - може и по касата. Моят опит обаче е, че АГ много рядко го правят. Същото важи и за цитонамазките.

# 275
Здравейте.
Снабдих се с всичко, освен с Арилин Рапид, не го намерих в аптечната мрежа...
Прилагам схемата, която измъдрих с ваша помощ. Какво мислите?
ПС- първия ден са нещата, които изпих вчера.

# 276
Не.
Нещо не си разбрала, затова коригирам.

Забравяме вчера и почваме от днес, това е ден 1.
Успоредно пиеш Вибрамицин и Метронидазол. Да, гадно е, но се търпи, аз съм го правила и то с Тетрациклин и Метронидазол едновременно.
Дифлукан пиеш днес като първи ден, след това броиш, за да станат 1-4-7-11 ден.

# 277
Отчайвам се вече. Дано този път съм схванала. Никога нямаше да се справя без вашата помощ и просто щях да пия, каквото ми изпишат...
Метронидазола е от утре, защото не е в мен в момента, а довечера ще ми дойдат много накуп нещата...

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 16:12 от Уки

# 278
  • Замък сред облаците
Арилин рапид имаше в Ремедиум веригата преди 2 седмици, също и в Софармаси.

# 279

В шок съм. Единствено ми е по-сухо при полов контакт, други симптоми нямам.

Цяла бременност ги борих тия стрептококи и накрая заради тях по спешност секцио. Сега 2 години по-късно цъфнаха пак. Тъкмо като планирам друга бременност.

Все още кърмя. Какво да си поискам да ми изпишат? Лактобацили със сигурност, но какви? Обикновено лактажин ми изписват.
Партньора трябва ли и той да се лекува?

# 280
Уки,

Така схемата е ОК.
Само не си схванала идеята на Гинофилус.
14 дни - всяка вечер. После - една опаковка - през вечер. След това - почваш 2 пъти седмично. След 3 месеца - по веднъж седмично.
Но междувременно правиш контрола, веднага след цикъл.

Минерва,

Едни глобули ще свършат работа. И аз съм лекувала стрептокок многократно. Полижинакс 12 дни + 1 курс с Гинофилус ме оправя последните 2 пъти. Вкл. и докато кърмех.

# 281
Клиндавазин крем вагинално също, ще покрие всичко, после схемата с пробиотиците.

# 282
Здравейте, отново …… за 6 ти пореден път пак имам БВ…… най- интересното е че нямам полов контакт от месец, не се мия с нищо освен вода…… не правя нищо заплашително, което да я върне. По препоръка на лекар слагах Бетадин- йод, спрях го Кафе каза да сложим веднага Вагизан и по време на 5 тия Вагизан както си бях на работа , рязко нещо ми изтече замириса на риба и така………
Отново в играта и филма не знам за кой път
Цяла година ……..
Не остана какво да сложа и пия вече ……
Мила- ти някакво мнение имаш ли за моя случай 😩😩😩😩😩😩😩😩😩

# 283
Благодаря!
Изписаха ми зинат за стрептококите. И купих вагизан, гинофилус и биозин феме

# 284
Bella-dona,

Ти нямаш никакви лактобацили. Съответно, средата ти е супер за размножаване на какво ли не. Доколкото разбирам, ти си медицинско лице и би трябвало дори и по-добре от нас да знаеш, че анаеробите, както и коките живеят в по-високо ph. Докато не си оправиш средата, ще ти се случват ей такива тъпотии, а защо се получава така, вече и аз не знам.
Бетадин за какво си слагала? Аз лично не смятам, че е супер подходящ за БВ. Нали щеше да слагаш Орнидазол? Но каквото и да сложиш, идеята е, че то за момента убита свърхрастежа на анаероби, след което моментално трябва да се заемеш с подкиселяване на средата и заселване на лактобацили. Мисля, че коментирахме схемата:

3 Вагизан, след което почваш Гинофилус или Лактажин ударно. До откат. Ако Вагизан не е ОК, вземи някакъв друг вид млечна киселина - Лактобор, Гинофит, но 3. След което - аз лично ти препоръчвам Гинофилус 7 дни сутрин и вечер. След което Гинофилус - 14 вечери.

Ох, Минерва, Зинат… Можеше да минеш спокойно и без орален АБ. Вземи си противогъбично, ако не са ти изписали, че сега само остава да цъфнеш и с това…

Общи условия

Активация на акаунт