Резултати от микробиология - тема 3

• 22 383
  • 740
  •   2
Отговори
# 255
Ако си от София - още утре можеш да отидеш при д-р Кристина Рачева в Кожно-венерическия център. Сутрин от 08 ч. е без предварително записване, не се чака много. Само вторник е следобед.
Ще ти разчете изследването и ще изпише терапия.
Благодаря Flowers Hibiscus

# 256
Докладвам:
Ходих при дерматовенеролог.
Изписа ми
- Сумамед 500мг.
Първи ден 2х1т., втори и трети ден 1х1т.
от днес до сряда, следващата седмица повтарям курса пак от понеделник до сряда.
- Метронидазол 250мг. 2х2т. за 5 дни.
- Клотримазол глобули- една опаковка по 1 глобула вечер.
- Фунит- 1х1т. през цялото време на АБ.
Метронидазола смятам да го пия в почивката между Сумамеда ..
Освен това си купих Синкванон, който ще пия през цялото време и след като приключа терапията, ще подкиселя средата и ще слагам продължително време лактобацили, както е описано на страница 5.
Как ви се струва?
Много съм благодарна, че ви има, мили дами Flowers RoseFlowers RoseFlowers Rose

# 257
Докладвам:
Ходих при дерматовенеролог.
Изписа ми
- Сумамед 500мг.
Първи ден 2х1т., втори и трети ден 1х1т.
от днес до сряда, следващата седмица повтарям курса пак от понеделник до сряда.
- Метронидазол 250мг. 2х2т. за 5 дни.
- Клотримазол глобули- една опаковка по 1 глобула вечер.
- Фунит- 1х1т. през цялото време на АБ.
Метронидазола смятам да го пия в почивката между Сумамеда ..
Освен това си купих Синкванон, който ще пия през цялото време и след като приключа терапията, ще подкиселя средата и ще слагам продължително време лактобацили, както е описано на страница 5.
Как ви се струва?
Много съм благодарна, че ви има, мили дами Flowers RoseFlowers RoseFlowers Rose

Ако можете прикачете резултатите от Фемофлора

# 258
Вероятно лекуваш уреаплазма/микоплазма/хламидия и някакви анаероби.
Ако е така - при хламидия тази схема може и да проработи, при плазмите - почти сигурно няма да стане.
Вероятно имаш и анаероби - за това е Метронидазола…

Със сигурност си отишла при друг венеролог, лекарката, която препоръчах няма да изпише такава схема.

Разбира се, в момента налучквам, защото не виждам какво лекуваш, но схемата ми се вижда доста компромисна и ми се струва, че каквото и да лекуваш, няма да го излекуваш с нея. То си трябват и глобули, и вагинални пробиотици и какво ли не там…

Стана ли дума, че и партньора трябва да се лекува?

# 259

Това са ми изследванията, ужас е.
Отчайвам се вече.
Времето ми е ужасно ограничено, затова избирам лекари, които са ми сравнително близо, но явно в цяла София има само един- двама читави и те са ми далече.
Варианта ми е да напусна работа, но пък тогава няма да имам средства да си плащам всички прегледи и изследвания. Време за да ходя за направления абсурд да намеря... В омагьосан кръг съм, минават ми черни мисли през главата вече...
Много ли е зле изписаната терапия?
Дали да изхвърля всичко? Не знам какво да направя вече...

# 260
Почти всичко е в следствие на уреаплазмата, а ако си прилагала някакви антибиотични лечения до момента, те също са допринесли за това кичено халище Simple Smile
Но нищо страшно няма.
Трябва ти съвсем друга схема, да, Сумамед се изписва при хламидия, на теб ти трябва доксициклин поне 10 дни , най добре 14, успоредно долу ти трябва Флажил/Арилин/Гиналгин, антимикотик по време на доксициклина (Микомакс, Дифлукан), след което мощно подкисляване долу с млечна киселина на глобули и мнооого пробиотици.
Вземи си почивен ден, отиди при Рачева и ще ти се реши проблемът. Тя знае какво прави.

# 261
Абсолютно съгласна.
Само ще се натровиш с АБ и ефектът ще е нулев.
Уреаплазма не се лекува с такава схема, анаеробите няма да се повлияят и изобщо…
Ще е мазало. За гъбите пък няма да коментирам.

Само да вметна - това е поредния Фемифлор, който е с много кофти резултати , НО ВЪПРЕКИ тях има лактобацили. Изобщо вече не им вярвам поне затова. Най-вероятно грам лактобацил няма в това влагалище.

# 262
Благодаря ви отново.
Току- що намерих лекар, който в крайна сметка е съгласен да ми изпише каквото и колкото искам.
Моля, ако не е твърде нахално, да ми дадете работеща схема на терапия, за да си допълня липсващите медикаменти.
В момента разполагам с;
- Сумамед 500мг - 8 таблетки
- Метронидазол 250мг- 20 таблетки
- Фунит(Итраконазол) 100мг - 60 таблетки
- Синкванон - 12 капсули
В следващите два месеца ми е абсолютно невъзможно да си взема отпуск или да закъснявам за работа, но при първа възможност ще посетя д-р Рачева.

# 263
Почти всичко е в следствие на уреаплазмата, а ако си прилагала някакви антибиотични лечения до момента, те също са допринесли за това кичено халище Simple Smile
Но нищо страшно няма.
Трябва ти съвсем друга схема, да, Сумамед се изписва при хламидия, на теб ти трябва доксициклин поне 10 дни , най добре 14, успоредно долу ти трябва Флажил/Арилин/Гиналгин, антимикотик по време на доксициклина (Микомакс, Дифлукан), след което мощно подкисляване долу с млечна киселина на глобули и мнооого пробиотици.
Вземи си почивен ден, отиди при Рачева и ще ти се реши проблемът. Тя знае какво прави.

Видях, че Д-р Рачева има часове в Евродерма, дали там ще направи консултация по венерология или трябва да е само в кожния диспансер

# 264
Уки,

Лекарят ще изпише и АБ с електронна рецепта, така ли?
Иначе - стандартната схема за първо лечение на уреаплазма е Вибрамицин (Доксициклин) - 10 дни 2 х 1 на ден.
Дифлукан - 1-4-7-11 ден, т.е. 4 капсули.
Тъй като само по себе си това е доста скапващо черния дроб, не знам дали бих добавила орален метронидазол. Иначе - препоръчително е 2 х 500 мг на ден за 5 дни или 3 х 250 мг на ден за 7 дни.
Задължително обаче трябват глобули с метронидазол.
Аз лично бих направила 1 курс с Гиналгин 10 дни, за да се поубият и гъбите.
След което вече почва евентуалното заселване на лактобацили.
Вагизан - поне 3 дни. След което Гинофилус. Буквално всеки ден, освен, ако не си в цикъл.
Преди да си направиш контролно изследване - спираш Гинофилуса 14 дни преди него.
Това е оптималната схема, но разбира се, няма гаранции, че ще подейства, при някои хора Уреаплазмата се лекува трудно. Но за първо лечение е това схемата.

Не пишеш нищо за мъж, но той също трябва да се изследва и лекува. Секс - забранен.
С Вибрамицина - задължително слагай слънцезащита на всички открити части и не комбинирай с млечни продукти. Всички АБ се взимат след храна.
Синкванон - 2 капсули на ден поне за месец, но поне 2 часа преди или след АБ.
Това е от мен.

Поли,
Прави Рачева венерологични консултации, но трябва да се заяви предварително, за да е свободен кабинета, който има АГ стол.

# 265
Мила,
С електронна рецепта ще изпише всичко, да.
Мога ли да заместя Дифлукана с Фунит? Той също е комплексен за гъбички и го имам наличен.
Метронидазола успоредно с Доксициклина или преди/след него?
Глобулите Арилин, Гиналгин или Флажил?
После заселване с лактобацили до безкрайност, знам...
С мъжа ми не правим секс, но го посъветвах да се изследва също и ако се наложи, да се лекува.

Ще трябва да ви водя минимум на по питие, момичета. Златни сте Flowers Rose

# 266
Можеш да направиш ударна доза метронидазол 2мг за 24 часа и това да ти е оралният прием, преди да започнеш с доксициклина. Или след него. Може би след него е по-добре. А долу си слагай от ден 1 Гиналгин, можеш да направиш след него и Арилин Рапид 2 вечери по 1 глобула. Няма как да знаем колко бързо ще се повлияеш, затова малко прекалено изглежда, но така покриваш всичко.
На мен, успоредно с доксициклина, ми бяха изписали Флуомизин. Аз също бях с гарднерела тогава, но я третирах след диксициклина.
Вкарай и някой женски орален пробиотик след всичките лекарства, Криспакт или Биозин Фем.

# 267
Кафе, благодаря.
Значи поръчвам
- Доксициклин 100мг- 30 таблетки
- Гиналгин - 1 опаковка
- Арилин Рапид - 1 опаковка
- Флуомизин - 1 опаковка
И орален женски пробиотик ще си купя...
Плюс Вагизан 3-4 дни и после Гинофилус за минимум 3 месеца по схемата от стр.5

Леле...през живота си не съм изпила толкова неща...

# 268
Доксициклин - 20 таблетки, не 30. Пие се 2 х 1 за 10 дни и да изписва Вибрамицин, той е по-изчистен.
Аз лично препоръчвам Дифлукан пред Фунит. Итраконазол е за по-тежки случаи, за много резистентни ръби, освен това, няма как да ти направя адекватна схема с всичко останало.
Да не казвам, че ако взимаш Метронидазол, Доксициклин + Итраконазола ще ти отиде по дяволите черния дроб. Това, че вече си го купила не бива да ти е критерии, все пак идеята тук не е да те убием от лекарства.
То не че е много отговорно от наша страна ние да изписваме такава схема, но съм сигурна, че ще свършим повече работа от повечето АГ.

Само че мен лично за глобулите ми се струва някак too much и Гиналгин, и Арилин Рапид и Флоумизин. Аз лично, когато лекувах уреаплазма не слагах нищо друго освен Гинофилус, но нямах и други бактерии, факт. Но мисля, че с Гиналгин и Арилин Рапид ще ги оправиш нещата. Само че аз лично бих обърнала схемата. Първо Арилин Рапид, после Гиналгин и то заради гъбичките.

# 269
Мила, благодаря ти.
Аз Доксициклин го смятах за 14-15 дни.
Значи няма да поръчвам флуомизина.
Ще поръчам Дифлукан 4 таблетки.

Общи условия

Активация на акаунт