Резултати от микробиология - тема 3

• 22 415
  • 740
  •   1
Отговори
# 240
Ще свърши работа тази схема. Действай.

Обаче имай предвид, че венозният АБ със сигурност ще ти убие лактобацилите, тъй че направи си курс с вагинален пробиотик след като излезеш от болницата.
Вземи орален пробиотик още, докато си на системи и пий поне месец. Синкванон пия аз при такива случаи.

# 241
Дадоха ми тук 2 опаковки Ре-комфорт да имам и за след болницата… явно ги дожаля покрай моята история с вечни повтарящи се зверски бронхити и последващи гъби 😁😁😁
А като ме изпишат да сложа ли първо Вагизан пак преди Гинофилуса или само той е достатъчен?

# 242
Късметлийка. Аз бая се разправях, докато последният път като бях в болница затова, но като намесих фразата “гъби в червата”, набързо ми включиха Дифлукан. Но пробиотик ми донесоха нашите, такова разстройство никога не бях имала в живота си…
Както и да е, гъби не направих, обаче с лактобацилите голям проблем, но аз бях на няколко АБ и то почти 2 седмици. Сложих Вагизан тогава, 3 дни, но едвам го изтърпях, то той е много гаден, тече…
В твоя случай, няма никакъв смисъл. Слагай направо Гинофилус и това е.

# 243
След колко време е добре профилактично да си пусна една микробиология да си видя положението? След 1 месец достатъчно ли е в този случай?

# 244
Ако направиш 1 курс Гинофилус 14 дни, после изчакай поне 7 за МБ. Или най-добре, веднага след като ти свърши цикъла да отидеш на МБ.

# 245
Благодаря ти за N-ти път, Мила! Blush

# 246
  • Варна
Нуждая се от ваш съвет мога ли да приема за верен резултат от антигенен тест за Гарднарела отрицателен за чиста монета и за Микоплазма и Уреаплазма културелно отрицателен по същият начин. Очевидно се касае за бактериална вагиноза, за проба занесох сух тампон влагалищен секрет, цервикалния върнаха, не бил нужен…Прочетох, че точно мико- и уреа са много чувствителни и по-скоро трябва да транспортират в специална среда, та този сух тампон доколко ли ги е запазил?Какво още да пусна и има ли значение точният причинител, при положение ,че са група от поне 12 вида и лечението е или Доксициклин или метронидазол и никое лаб изследване не покрива всички щамове…PCR?.        
Досега все са били кандиди при мен и от известно време имам вяло течение, но никакво зачервяване,никакъв оток,нищо друго.

# 247
Малко омотана работа е станала, но:
1. Гарднерела се детектира при микроскопия - при теб е направен микроскопски материал и въз основа на него е определена 3та гр. влагалищна чистота. Има доста и различни бактерии, нямаш лактобацили, имаш и левкоцити. Когато няма лактофлора - логично бактерии от групата на бактериалната вагиноза ще са налични. Т.е. имаш бактериална вагиноза. Тя се третира с метронидазол предимно и последваща пробиотична терапия. Левкоцитите обаче не се асоциират с БВ, затова остава неясно откъде са.
2. За уреа и микоплазма - само и единствено цервикален секрет. И pcr да бъде изследването. Може в добавка и хламидия, в случай че в близките 2-3 месеца си имала рисков контакт.

Какво е довело до този резултат?

# 248
Момичета, моля ви за помощ. Прикачвам резултатите си от Фемофлор. Проведено е лечение с Арилин, никакъв резултат. Тъй като реших, че на никой не му се занимава с мен, ще взема нещата в свои ръце. Взех си Гиналгин. Тъй като съм борила доста гадини, с доста от тях знам как да действам, но стафилококи досега не съм. Силната дисбактериоза е ясна, там съм се запазила с гинофилус, гинофит, лактажин….но не знам тези стафилококи как да се отърва от тях. Според гинеколога, когато ходих последно, Арилин или гиналгин (метронидазол като цяло) ще убие стафилококите. Така ли е?

# 249
  • Варна
Малко омотана работа е станала, но:
1. Гарднерела се детектира при микроскопия - при теб е направен микроскопски материал и въз основа на него е определена 3та гр. влагалищна чистота. Има доста и различни бактерии, нямаш лактобацили, имаш и левкоцити. Когато няма лактофлора - логично бактерии от групата на бактериалната вагиноза ще са налични. Т.е. имаш бактериална вагиноза. Тя се третира с метронидазол предимно и последваща пробиотична терапия. Левкоцитите обаче не се асоциират с БВ, затова остава неясно откъде са.
2. За уреа и микоплазма - само и единствено цервикален секрет. И pcr да бъде изследването. Може в добавка и хламидия, в случай че в близките 2-3 месеца си имала рисков контакт.

Какво е довело до този резултат?
Не съм имала рисков контакт и нямам идея.Ще ви послушам. Не знам защо в лабораторията не ми взеха цервикалния секрет, непросветена работа ….

Последна редакция: сб, 07 юни 2025, 21:54 от Ivka_smile

# 250
Черна Орхидея,

То не е само стафилокока, имаш си и класическа БВ.
По принцип Гиналгин е подходящ препарат, който да третира и анаеробите и стафилококите… Но дали ще се отървеш само с това… не мога да кажа.
Проба-грешка.
Но задължително след Гиналгин:
- Вагизан или Гинофит поне 3 -4 дни
- курс с Гинофилус 14 дни всяка вечер, след което още 1 - през ден
- или същото с Лактажин
- или може 1 курс с Гинофилус и 1 с Лактажин

# 251
Да, абсолютна класическа БВ. Даже според моята докторка трябва просто да оправил лактобацилите и ще се стабилизират и стойностите на стафилококите, което не знам дали ще се получи.

# 252
Донякъде е права. Коките се саморегулират, когато лактобацилите са в норма. Просто не могат да оцеляват в толкова кисела среда, т.е. не им е благоприятно да се размножават. Твоята обаче 100% е направо около 6 ph.
В случая - трябва да коригираш първо анаеробите и стафилококите, да подкиселиш средата, да заселиш лактобацили. А повярвай ми, това е трудната част. И не се свършва с 1 или 2 курса вагинални пробиотици. Месеци, ама месеци профилактика . Всеки ден, после през ден, после поне 2 месеца 2 пъти седмично, след това поне веднъж седмично…
И контролни изследвания през това време - веднага след цикъл. За да се види, докъде си стигнала.

# 253
Здравейте, дами.
СПЕШНО търся лекар, който да ми изпише рецепта за адекватно лечение въз основа на изследване фемофлор.

# 254
Ако си от София - още утре можеш да отидеш при д-р Кристина Рачева в Кожно-венерическия център. Сутрин от 08 ч. е без предварително записване, не се чака много. Само вторник е следобед.
Ще ти разчете изследването и ще изпише терапия.

Общи условия

Активация на акаунт