Резултати от микробиология - тема 3

• 22 423
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Продължи и след Бетадина.

# 226
Здравейте дамии! Имам един въпрос към Вас.Пуснах си микробиология на която уреаплазма парвум е положителен.Лекуваме се. Въпросът ми е кога трябва да ходим пак на микробиология т.е след колко дни ?

# 227
Микробиологията не е най-точният тест. Особено за контролно изследване. Пусни си ДНК/PCR тест. Минимум след 3 седмици, откакто е взето последното хапче.
Ако толкова държиш на МБ (но има риск от фалшиво-отрицателен резултат) поне месец.
И без вагинални глобули поне 2 седмици преди изследванията.

# 228
Café del Mar, Благодаря за отговора.  Ами имах операция преди няколко месеца и след нея  чак сега имам пусната МБ, не знам дали може от антибиотиците тогава да е станало така.
Може ли препоръка за  пробиотик през устата?

# 229
О, да, намеси ли се антибиотик, скапването на флората е гарантирано.
Орален пробиотик - тук харесваме Биозин Фем и Криспакт, но можеш да пробваш и друг, който е конкретно за женско вагинално здраве.

# 230
Аз всеки път при АБ съм 🤬:

- антимикотик по схема
- орален пробиотик
- вагинален пробиотик

Обикновено - последните 2 ми излизат по-скъпо от самия АБ, защото се пият/слагат дълго време след приключването на АБ. Но по-добре така, отколкото с БВ, гъбички или някаква друга гадория.
Друг е въпросът, че като отидеш на УНГ със синузит, грам не го бърка дали ще гъбясаш или какво ще ти стане с вагиналната микрофлора, ама в крайна сметка - затова е bg-mamma. Тъжно, но факт.

# 231
Днес дъщеря ми беше на преглед. Беше се наложило да пие антибиотик, съответно после ѝ дадох Вагизан и гинофилус. Докторката ѝ е казала, че е по- добре да слага борба киселина, вместо млечна киселина (Вагизан), понякога давало обратен ефект.

# 232
Нищо не подкислява така директно, както млечната киселина.

# 233
Благодаря за препоръката. А как бихте посъветвали, дали да взема сега да пия поне орално пробиотик, защото започнах прилагането на Клиндавазин В, но дойде МЦ и ми останаха 2 дози(Както и едно хапче  Флукорик)  и после имам 10 дни Донафил и след още 10-14 дни ме викат за нова МБ.
Не са ми казвали за вагинален и орален пробиотик, но предполагам първо ще се види резултата от новата МБ и тогава ще се премине към каквото още е необходимо.
Извинявам се, ако въпросите са глупави, нооо....

# 234
Alesanas,
Моят опит с оралните пробиотици е, че не вършат никаква работа за вагиналната ми флора. Но това е при мен, при някои действат.
Тъй че - вземи си. Но честно казано, схемата не е ОК и само ще загубиш ценно време, за да си оправиш флората.
Вместо борната киселина, аз лично бих си карала по класическата схема - Вагизан + Гинофилус поне 1 курс и чак тогава бих ходила на МБ.
За да си с БВ, то лактобацили няма, няма и да се само завъдят от Донафила…

# 235
Аз вече писах какво мисля за изписаната схема, Гиналгин е в пъти по-удачен (и то защото в момента няма друг метронидазол в аптечната мрежа), а Донафил е съвсем ненужен.
Оралните пробиотици при мен решиха проблема с флората, след години слагане на вагинални. Но конкретно тези, за които ти говоря. Други съм пила, но без резултат.
Като приключиш с клиндавазин, минавай направо на Вагизан и после вагинален пробиотик. Няма какво да ходиш на МБ скоро, освен ако не искаш да идеш и за трети път, изчакай поне още едий цикъл, в който правиш пълната схема, и тогава.

# 236
Здравейте, момичета! Пак съм аз, пак на системи с антибиотик 4 дни. Докторите предлагат да си взема Фунголон и да пия 3 таблетки - 2, 3 и 4 ден… Звучи ми притеснително и имам нужда отново от вашия съвет Heart

# 237
  • Замък сред облаците
Аз вече писах какво мисля за изписаната схема, Гиналгин е в пъти по-удачен (и то защото в момента няма друг метронидазол в аптечната мрежа), а Донафил е съвсем ненужен.

Не е актуално инфото. От 2 месеца зареждат Арилин Рапид вече (вагиналните глобули). В таблетна форма няма, но има Метронидазол АБР от 250мг.

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 22:02 от АА

# 238
Здравейте, момичета! Пак съм аз, пак на системи с антибиотик 4 дни. Докторите предлагат да си взема Фунголон и да пия 3 таблетки - 2, 3 и 4 ден… Звучи ми притеснително и имам нужда отново от вашия съвет Heart

Фунголон от колко мг?

# 239
100 ми казаха да търся.

Общи условия

Активация на акаунт