Резултати от микробиология - тема 3

• 22 452
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
Напълно възможно е да си изчистила кандида само с таблетките. Ако долу нямаш симптоматика, нямаш и видими признаци - не слагай, директно започни с Вагизан и пробиотичната терапия.

# 211
  • до най-прекрасния мъж
Нямам симптоматика вече, да, не усещам парене и сърбеж. Вчера изпих последния Микомакс, тази вечер трябва да намажа последно крема. Ще видя как ще е в следващите дни, докато се изчисти зацапването и ако е ОК, няма да ги слагам. Директно ще взема Вагизан и ще продължа.
Благодаря ти.

# 212
Здравейте,това ми е резултата от цитото,но се чудя тия левкоцити как да ги интерпретирам.Лекарката ми ще е на работа чак след месец и тогава ще ги коментираме.
Нямам оплаквания и се чудя да търся ли къде да ходя за микробиология.

Екзоцервикс-обилно клетки предимно от зрял тип без дискариоза. Ендоцервикс-умерено клетки и групички от клетки без дискариоза.
Обилие от сегментоядрени левкоцити. Единични лактобацили.
По Bethesda-NILM (негативен за интраепителна лезия или малигненост); ПАП-ІІгр.

# 213
При левкоцитите няма много място за свободна интерпретация, обикновено означават активна инфекция. Нея можеш да я имаш и без оплаквания, доста е коварно.

# 214
При левкоцитите няма много място за свободна интерпретация, обикновено означават активна инфекция. Нея можеш да я имаш и без оплаквания, доста е коварно.

При мен никога не е било без оплаквания. Имам доста опит с ешерихия коли и няма момент да нямам оплаквания.

# 215
Ами, тази инфекция е явно безсимптомна. Тествай се, за да разбереш каква е и да ти се назначи адекватна терапия. Не бих чакала на твое място цял месец, но ти си знаеш.

# 216
Ами, тази инфекция е явно безсимптомна. Тествай се, за да разбереш каква е и да ти се назначи адекватна терапия. Не бих чакала на твое място цял месец, но ти си знаеш.

Чухме се с Аг-то. Няма да пускам микробиология,ако се налагало щяло да има препоръка към цитото.

# 217
Смени си АГ-то. Да не ти препоръча изследване след “обилно левкоцити” е покъртителна незаинтересованост или некомпетентност. Също нямаш лактобацили, от които трябва да имаш много… абе изобщооо…

# 218
Иди някъде да ти вземат цервикален секрет и изследвай уреаплазма и микоплазма. Хламидия евентуално също.
Иди най-добре при венеролог, ще ти направи и микроскопия на място.

# 219
Здравейте! Има отвреме на време проблеми с липса на лактобацили и ползвам Гинофилус. Сега реших да си взема някакъв нов Лактажина, дето не се държи в хладилника като предишния. Държа го на хладно в една северна стая, но от два дена навънка е доста топло и се чудя дали му е станало нещо. Сега го преместих в хладилника, на опаковката пише само че се съхранява на хладно. Според вас дали му има нещо като е стоял на по топло?
Бременна съм и ми се налага пак да почна лечение с него. И още един въпрос - имате ли наблюдения дали е хубав този новия Лактажин? Благодаря!

# 220
  • Замък сред облаците
Здравейте, чета темата от известно време и благодаря за полезната информация.
При мен е налице следният казус. След уринарна инфекция с е.коли миналия февруари ми се появи лек жълт отенък на секрета, пускахме 3 пъти МБ за 10 месеца и все излизаше чист, аз съответно оплаквания нямах освен че за мен този жълт отенък бе нетипичен. Накрая пуснахме с АГ по моя инициатива Фемофлор и ноември излезе този резултат
Скрит текст:
Лекувахме с Клиндавазин Гел за 1 седмица и Макмирор за седмица след това. Слагах вагизан после.
Януару нямах оплаквания. Февруари пак лек жълт отенък, чиста МБ, в края на март пак цистит с е-коли. Пих Монурал, после стана по-ярък цвета на течението (без да се променя количество, мирис, без сърбеж и зачервяване, имах лек дискомфорт при секс) и на МБ излязоха “данни за анаеробен колпит” без конкретни бактерии. Съответно април слагах Арилин рапид и помолих да комбинираме с Ципрофлоксацин понеже още изпитвах боцкане при уриниране въпреки чистата стерилна урина. Слагах и Лактажин. След лечението пуснахме пак МБ, излезе това:
Скрит текст:
Хайде пак Арилин Рапид за 2 дни и 6 дни Полижинакс, плюс 12 дни Лактажин/Гинофилус по 1 капсула. Пих/пия и Астарте, но с него забравям да съм стриктна, за съжаление. На мъжа ми тогава също изписа Метронидазол за 5 дни, въпреки че не сме правили изследвания при него.
Тази седмица пуснахме контролно МБ и Фемофлор с надеждата нещата да са ок и Фемофлор теста е по-зле от ноемврийския.

Ясно ми е че са се появили опортюнистични бактерии след антибиотиците и не е неочаквано, но …разбирате фрустрацията ми, предполагам. Подчертавам, че се старая да поддържам идеална хигиена и тези чревни бактерии във вагиналната флора ме изненадаха неприятно.

Какво бихте ме посъветвали да направя?
Мисля да пусна Clostridium във фецес днес, поне да знам defficile ли е. Мъжът ми се чудя дали да пусне Андрофлор заради проклетия стафилокок, защото явно е упорита гад въпреки че преди 6 месеца го лекувах (в периода януари-март имахме необезопасени контакти тъй като искаме второ дете, оттогава не сме имали а пък аз още отглеждам бактерии явно).

Съжалявам, че стана дълго но то егати сагата - хем нямам “никакви” симптоми освен лек жълтеникав секрет, хем МБ излиза чиста, хем Фемофлор детектира бактерии, но не конкретен spp и не дават антибиограма, която пък не ми излиза към МБ защото там количеството е недостатъчно за конкретен растеж Triumph

На горния въпрос - от Лактажин съм доволна, няма нужда от хладилник. Някой шкаф е ок.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 06:46 от АА

# 221
Sylvette аз лично съм доволна от новия Лактажин, разтваря се  по- добре от стария.Не го държа в хладилник, но щом вече сте го сложила в хладилника трябва там да го държите.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 20:53 от alex 123

# 222
Здравейте, имам малко Лактобацили. Поставянето на глобули Бетадин 5 дни дали ще ги унищожи?

# 223
Твърде възможно.
При всички положения - с или без Бетадин ти трябва вагинален пробиотик.

# 224
Да, слагам Гинофилус . Затова от никакви, имам поне малко лактобацили.

Общи условия

Активация на акаунт