Резултати от микробиология - тема 3

• 22 463
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Това са резултатите

Скрит текст:

Като са изписани Клиндавазин В, Донафил и по 1 таблетка Флукорик( 1 хапче при първия ден  и 1 при последен ден на Клиндавазин В ).
Понеже очаквам МЦ след 9 дена, последния Донафил ще бъде след МЦ, дано да не е проблем.

# 196
Момичета, дали Флажил не се продават в аптека Промахон? Спомням си, че от там сме взимали за дъщерята, но съм забравила наименованието на лекарството.

# 197
Със сигурност продават за орален прием, защото миналия месец си поръчвах 2 пъти. Обаче искат рецепта от лекар, пращат бланка, лекарят попълва данните ти и всичко останало, снимаш я и им я пращаш.
Пиши им на Вайбър и ги питай за глобули, ако това те интересува.
Иначе - девер ми тогава, когато ми трябваше Флажил беше в Солун, беше питал в няколко аптеки, но не са му го дали без рецепта.

# 198
Alesanas, Клиндавазин е ок, макар че бих предпочела Гиналгин.
После обаче защо Донафил - директно подкислявай с Вагизан и след него пробиотици. Виж на 5та страница на тази тема съм писала подробен пост.
Каква е била причината да стигнеш до тези резултати? Нещо си лекувала с аб?

# 199
Здравейте.
Може ли да ми помогнете в разчитането?
Виждам, че съм с уреаплазма, анаеробна инфекция и Кандида... Лактобацилите май са в норма...
Притеснена съм и блокирам напълно...
Предварително благодаря.

# 200
Лактобацилите въобще не са ти в норма, малко са, и имаш коктейл от какво ли не. Възможно най-бързо отиди на лекар, за да ти предпише терапия. Вероятно антибиотици, няма да е нещо, което да можеш да си купиш ей така и да се излекуваш сама, така че не си губи времето да се опитваш.

# 201
Уки, няма да блокираш, нищо страшно и фатално няма. Лечение по схема, правилна, и всичко ще е наред.
Първо - лекуваш уреаплазмата. Настояваш за поне 10 дни курс с доксициклин. Успоредно с него лекуваш и кандидата, с орален антимикотик (микомакс, дифлукан) като покриваш целия курс с антибиотика по схемата 1-4-7-10 ден, по една таблетка.
Успоредно с това - лекуваш вагинално с Гиналгин, или Флажил, 7 вечери.
След всичко това - започваш терапия за възстановяване на вагиналната флора (на стр.5 в темата виж).
Контрола за уреаплазмата плюс директна микроскопия задължително - 30 дни след последното хапче доксициклин.
И от началото до края - орален пробиотик.
Нахвърлях ти основното, придържай се към него, пак казвам, настоявай за поне 10 дни лечение.
Успех и скоро да се похвалиш с хубави резултати.

П.П. Това е вероятно най-противоречивият Фемофлор, който някога съм виждала. Задълбочават ми се съмненията в достоверността на този пакет...

# 202

П.П. Това е вероятно най-противоречивият Фемофлор, който някога съм виждала. Задълбочават ми се съмненията в достоверността на този пакет...
Благодаря за съветите.
Какво имаш предвид под противоречив? Смяташ ли, че е добре да повторя някои от изследванията другаде?

# 203
Не, няма смисъл. Важното, което е хванато, е уреаплазмата, а за нея можеш да се довериш на Геника. Останалите неща са в следствие - нарушила е флората, измряли са лактобацилите (според мен нямаш никакви), сега, кандида как се е появила в тези условия нямам обяснение.. а всички бактерии в сиво са си бактериална вагиноза, заради липсващата лактофлора.
Като дойде време за контрола - пусни само за уреаплазма, от цервикален секрет, секрет за микробиология и едно стъкълце за директна микроскопия.

# 204
Кафе, много ти благодаря Flowers Rose
Добре, че ви има.

# 205
Не забравяй - партньорът да се лекува и той. Че Уреаплазмата е ППБ и лечението включва и двата.

# 206
Здравейте. Може ли да ме ориентирате дали има нещо притеснително в изследванията ми. Трябва ли да се провежда лечение?

# 207
Оф, тези Фемифлори стават все по-шантави.
Уж заключението е, че всичко е ОК. В същото време - аз лично виждам повечко стафилококи, уж са в сива зона… Но…
Има ли оплаквания? Аз лично бих си пуснала една обикновена МБ с директна микроскопия.

# 208
  • Варна
Момичета, за Варна на коя лаборатория може да се разчита за читава  микробиология пълен пакет?

# 209
  • до най-прекрасния мъж
Момичета, аз имам въпрос. Миналата седмица ми изписаха Микомакс, Клотримазол крем и вагинални таблетки. Бях писала, че ми дойде МЦ и не успях да започна вагиналните таблетки. Мазах крем и изпих Микомакса. Днес ми е 7-ми ден крем. Още ми зацапва, но и симптомите отшумяха. Как мислите, дали да сложа все пак таблетките? Да изчакам ли напълно чист ден или мога вече да ги слагам? Зацапва ми по хартията само, превръзките са чисти.
После Вагизан и Гинофилус ли да сложа? Имам малко чисти дни между циклите и не знам как ще се вместя. Дайте идеи как да продължа, моля?
Лекувам гъбички след Клацид.

Общи условия

Активация на акаунт