Резултати от микробиология - тема 3

• 22 479
  • 740
  •   2
Отговори
# 180
Преди време си говорих с една дама, която със стафилокок от фемифлор, 10 на 5-та степен, не можела да забременее. На микробиология го бяха хванали, ауреус, та имаше и антибиограма . Оказа се с възпалително тазова болест от този стафилокок, никой от репродуктивните специалисти не я беше хванал. Тя сама отишла с оплакванията и изследванията си при инфекционист в болница и той я лекуваше с венозни АБ. За съжаление, не знам развитието на историята, а така ми се иска.

# 181
Ако имаш съмнение, че нещо не е наред, пусни МБ да се види дали ще се изолира нещо.
Стафилококите успешно се лекуват само с глобули, е, вече, ако са тръгнали нагоре и са направили тазово-възпалителна болест, тогава нормално да трябва АБ.
Но това е в много редки, направо запуснати, случаи.

# 182
Имам микробиологии правени по времето на тези фемифлори, не излезе нищо на посявка.

# 183
Оплаквания?

# 184
  • до най-прекрасния мъж
Привет, момичета. Преди време бях питала дали е ефективно да взема нещо противогъбично след Клацид. Просто така, за профилактика. Вземам пробиотик и нещата до преди седмица бяха под контрол. Но в последните дни се влошиха - появи се силен сърбеж и пресечено като извара течение. От АБ е, няма от какво друго в момента да се появят. Вчера ходих при ЛЛ, изписа ми Микомакс 3 бр, Клотримазол за мазане и Клотримазол вагинални таблетки. Два дни обикалям аптеките и не мога да намеря точно Клотримазол под формата на вагинални таблетки, били спрени от внос. Днес в една малка аптека ми дадоха Канестен Гин. Но сега видях, че са 200 мг, а Клотримазолът е 100 мг. И сега не знам дали да започвам Канестенът или да ходя утре пак при ЛЛ. Може ли нещо да навреди, като е една и съща съставката или не?

# 185
Mila1331,
Според теб трябва ли да се пие противогъбично докато се слага локален антибиотик като Клиндавазин например? Или е само за оралните антибиотици?

# 186
  • до най-прекрасния мъж
Аз с още един въпрос допълвам. Тази вечер мислех да започна да слагам вагиналните, но видях, че ми зацапва и евентуално утре ще ми дойде. Със сигурност няма да успея да сложа 3-те таблетки. В такъв случай да сложа колкото мога и останалите като ми спре МЦ или направо да не слагам днес, а да изкачам да ми мине и да продължа само с Микомакса по схемата и да мажа с крема, докато не ми дойде? С моят не особено предвидим МЦ след раждането не мога изобщо да знам кога какво ще се случи.

# 187
А65335,

Зависи склонна ли си към гъбички. Аз съм, затова, ако ми се наложи, бих изпила превантивно поне 1 Микомакс.
Обаче, ако не правиш гъбички регулярно, няма чак такава драма, това все пак е локален АБ, не системен.

Blue.angel,

Слагай още днес, ако ти дойде цикъла, ще ги спреш и ще сложиш останалото след него. И не спирай да мажеш крема дори и по време на цикъл.

# 188
  • София
След проведеното антибиотично лечение на БВ, вчера си взех вагизан, обаче фармацевтката не ми е дала глобулите с млечна киселина, а вагизан овлажняващи овули, и в тях има млечна киселина, но верятно не достатъчно.......те вършат ли работа?

# 189
  • до най-прекрасния мъж
А65335,

Зависи склонна ли си към гъбички. Аз съм, затова, ако ми се наложи, бих изпила превантивно поне 1 Микомакс.
Обаче, ако не правиш гъбички регулярно, няма чак такава драма, това все пак е локален АБ, не системен.

Blue.angel,

Слагай още днес, ако ти дойде цикъла, ще ги спреш и ще сложиш останалото след него. И не спирай да мажеш крема дори и по време на цикъл.
Благодаря ти за бързия отговор, Mila1331, късно видях поста ти. Не сложих снощи, тази сутрин ми дойде. Крем успях да намажа сутринта, довечера ще намажа отново и ще си пия Микомакса утре. Дано се повлияят и след МЦ да довърша. Като че ли кремът доста помага засега, поне успявам да спя що-годе нормално.

# 190
Мери, в аптека Гален два пъти досега са ми давали грешния Вагизан, връщала съм го, затова ако ти е възможно, върни тези овули и вземи млечната киселина.

# 191
Здравейте! Имам нужда от съдействие...
След резултати от МБ, моето АГ ми препоръча ако мога да си намеря ФЛАЖИЛ глобули, но никъде не ми излиза налично...Ще се радвам за съдействие.
Иначе алтернативата която ми дадоха е Клиндавазин В.

# 192
Спрян е Флажилът, да...всички го чакаме като топъл хляб.
Какво ще лекуваш точно ?
Можеш да си качиш рез.тук, за да видим и преценим как точно да заместиш.

# 193
Здравейте. Имам нужда от съвет относно резултатите ми от микробиологично изследване (вагинален секрет), направено в Синево. Единственото, което е посочено в резултата, е Enterococcus faecalis и антибиограма. Няма никаква информация за левкоцити, лактобацили или други елементи, което ми се струва странно. Попитах лабораторията за количеството на изолирания патоген, но ми отговориха, че нито една лаборатория не го посочва, което знам, че не е вярно.

Оплакванията ми са сърбеж отпред и отзад. Лекарката, при която ходих, реши да не ми изписва системен антибиотик, а само Гиналгин, но не виждам връзка между него и Е. faecalis, който не е чувствителен към този антибиотик по антибиограмата.

Бихте ли ми препоръчали дали има смисъл да слагам Гиналгина, или е по-добре да потърся второ мнение? Благодаря предварително!

# 194
Най-добре да идеш да ти вземат секрет отново, пусни го на друго място. Нека освен микробиологична посявка, да ти направят И директна микроскопия - или лекарят да ти вземе секрет на стъкълце, или в лабораторията да ползват тампона със секрета, който лекарят ще ти вземе - и да направят намазка и съответно микроскопия.
Бих ти казала, че може би пробата ти е замърсена, но щом имаш симптоматика - трябва да има и причина. Така че, търси я, и пиши пак с новите резултати. Не слагай нищо дотогава.

Общи условия

Активация на акаунт