Резултати от микробиология - тема 3

• 22 517
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Ясно, но повече никакви промивки.
Дай да видим резултатите от другата МБ.
Засега не слагай нищо, за да са актуални резултатите.

# 166
Здравейте, пак имам проблем и ще се обърна към вас. Опитах се да пиша на Мила, но нещо не ми позволява. След курса с метронидазол се появиха тези бактерии и вече съм в шок.

# 167
Wow!
Не знам защо не става да ми пишеш на ЛС, аз съм с неограничен достъп 🤔.
Както и да е, на мен също ми е леко шок как в предишен Андрофлор не е са се появили тези уреаплазми.
Това е първото нещо, което трябва да лекуваш, останалите бактерии и гъби успоредно или в последствие… Недоумявам…
Приятелката ти да отиде на Фемифлор плюс също задължително и никакъв секс, дори и с презерватив, докато не изчистите тази каша.
Съветвам те пак при Рачева с този резултат, тя вече ще назначи АБ, аз лично при нея се лекувах, когато имахме уреаплазма с мъжа ми, тя лекува и него.
Как обаче предишните изследвания не са показали Уреаплазмата… Вероятно цялата боза от други бактерии е в резултат на нея…
Пффф, да му се невиди. Но това са лечими неща, просто сега ти трябва много адекватна схема на лечение.

# 168
И аз започвам да си мисля , че нещо не открито има при нас
Плазми всичко е отрицателно.
Полов контакт нямаме 1 месец и повече
Лечение 5 -ти Курс на гарднерела ОТНОВО НЕУСПЕШНО…….. спрях лечението преди 3дни
Вагизан сутрин - вечер Лактаджин
Бях добре 1,2 дни
Ей го на……. Днес 3 ден нещо ми препари
Направих намазка на стъкло и се появи отново.
Ще прикача снимки
На 1 ва снимка е първия ден след лечение
Останалите са 3 ден , в който се появява пак…………

Аз вече съм в Пре-Тотално-Отчаяние и шок
Всичко от аптеката слагах………..
Вече не знам какво ще се слага и лекува ……..

# 169
Какво бихте препоръчали за малко количество Streptococcus B. в микробиология?
Изследванията не са на български, затова не ги прикачвам.
АГ каза да си взема еквивалент на Клиндавазин В крем, но аз си слагах преди месец/два за Гарднерела и не ми се иска да повтарям същия антибиотик. Гарднерелата се изчисти, но сега за този стрептокок не знам дали има смисъл от локален антибиотик. Вече толкова време слагам гинофилус и всичко ще съсипя с антибиотик...
Някакви други по-щадящи глобули може ли да ми препоръчате?

# 170
Качи резултатите все пак, независимо, че са на друг език.
Иначе - за B стрепротокок съм слагала Полижинакс 12 глобули, след което отново Гинофилус, защото и в тях има АБ.
Но искам да ти видя как са ти лактобацилите изобщо.

# 171
Прикачвам резултатите на гръцки. Общо взето пише:
Аероби - отрицателно
Малко количество Streptococcus B.

Анаероби - отрицателно

На втората снимка е микроскопския препарат и пише:
Лвкоцити:10-15 на поле
Еритроцити:няма
Епителни клетки: малко
Гъбички, трихомони, clue cells, neisser: няма

Като цяло тук в Гърция не изследват наличието на лактобацили, което е малко странно.
Аз слагам гинофилус вече втора опаковка към края и затова не ми се иска да слагам пак Клиндавазин крем...

# 172
Точно за лактобацилите исках да видя.
Но, имаш немалко левкоцити, тъй че това си е инфекция за лекуване.
Дали ще е с Клиндамицин или с нещо друго, все трябва да сложиш вагинален АБ.
После продължи с Гинофилуса.

# 173
Благодаря ти!
А какво мислиш за повторно слагане на клиндамицин локално през този кратък период от месец и половина? Притеснявам се  да не стане резистентен този streptococcus b.
И според теб ако си взема Видермина глобули, биха ли свършили някаква работа за стрептокок?

# 174
Благодаря ти!
А какво мислиш за повторно слагане на клиндамицин локално през този кратък период от месец и половина? Притеснявам се  да не стане резистентен този streptococcus b.
И според теб ако си взема Видермина глобули, биха ли свършили някаква работа за стрептокок?
По - принцип тези за упорити
Аз се боря вече 5 месеца с всякакви гадости.
В твоя случай бета стрептокок бих ти препоръчала Амоксицилин 500 3 х 1 за 10 дни 
И клиндавазин вагинален за 7 дни
Много добре реагират на Амоксицилина има тука в Бг + клавуланова киселина
Нямаш голям избор за вагинален песар , но все пак има за смесена инфекция.
Защото се лекува с Пеницилин , но той вече го няма. Затова мини на нещо силно и системно. Най- добре орално или венозно
След това с лактобацили.
Аз слагах доста време Вагизан и гинофулус ами не е моето. Няма лактобацили след тях.
Сега слагам ФлораДжуин с бифидобактерииии* млечна киселина и лактобацили. Амииииии мога да кажа , че нямам драскане болка възпаление и т н
Добре ми е за сега ……..
успех

# 175
Аз пък изобщо не препоръчвам лечение с орален АБ, особено след като няма и антибиограма! Така стават завъртяните инфекции. След това с АБ ще се бориш БВ и т.н.
Аз ти казах, А65355, успешно съм лекувала стрептокок с Полижинакс.
Можеш да пробваш с Видермина CXL, с нея съм махала ентерокок, но е малко проба-грешка.
След това задължително Гинофилус.

Bella-Donna, колко точно курса с Вагизан и Гинофилус си направила? Защото при тотал убита флора, за да се възстанови нещо трябват буквално месеци.
Иначе ползвай си там, каквото решиш, но имай предвид, че трябва да си мега стриктна и упорита.

# 176
Аз пък изобщо не препоръчвам лечение с орален АБ, особено след като няма и антибиограма! Така стават завъртяните инфекции. След това с АБ ще се бориш БВ и т.н.
Аз ти казах, А65355, успешно съм лекувала стрептокок с Полижинакс.
Можеш да пробваш с Видермина CXL, с нея съм махала ентерокок, но е малко проба-грешка.
След това задължително Гинофилус.

Bella-Donna, колко точно курса с Вагизан и Гинофилус си направила? Защото при тотал убита флора, за да се възстанови нещо трябват буквално месеци.
Иначе ползвай си там, каквото решиш, но имай предвид, че трябва да си мега стриктна и упорита.
1 седмица сутрин Вагизан вечер гинофилус. Около 7 дни. Нооо, много ми пари и боли от Вагизана.
Затова слагам друго и сега ми е меко, худратирано и спокойно.
Благодаря

# 177
Не се прави така…
Сбъркала си схемата, а и да, така няма как да си завъдила каквото и да е. 7 дни не е дълъг курс.
Схемата след БВ е 3-4 дни Вагизан или друг продукт с млечна киселина. Само вечер. Глобули като цяло не се комбинират.
И да, пари, то все пак е киселина. И на мен ми парят, а ти си предобрила.
Гинофилус се слага буквално от цикъл до цикъл в случаи като твоя. След което - месец през ден. След това, няколко месеца - 2 пъти седмично.
Ето това са дълги курсове. 7 дни… ако ставаше така щяхме тук всички да си свиркаме.

# 178
Всички стрептококи и стафилококи от вагинални секрети ли трябва да се лекуват? Примерно тези, които излизат във фемифлор?

# 179
Не, само ако са в червената зона.
Все пак, влагалището не е стерилно, не е и изцяло съставено от лактобацили. Има още много и разнообразни бактерии и гъбички там. Въпросът е да са в малко количество.

Общи условия

Активация на акаунт