Резултати от микробиология - тема 3

• 22 223
  • 740
  •   2
Отговори
# 360
  • Варна
На 42. Ацикловир пия аз от време на време, Валтрекса от 500 мг предполагам , а колко време го пиеш за да избегнеш рецидиви?Чела съм много за схеми там. Ще трябва да ги приспя и двете. Гъбите ще се махнат, ама това херпеса е доживотно…думи нямам.

# 361
И аз съм на толкова, все още нямам симптоми на перименопауза, но и това ще дойде. Писах по-назад в темата (ама дали беше в тази 😅🙄), че почнах един крем с див ямс, уж за балансиране на хормоните, засега на ПМС ми се отразява супер. Защото почнат ли да падат естрогените, ще сме много по-податливи на гъбички. Кремът е Moon Rise на Аквасорс, не обичам аз МЛМ глупости, но му дадох шанс и е супер, уби ми всякакъв глад за сладко. Има и някакви капсули, ама аз съм с гастрит и не смея да пробвам.
Валтрекс пия 2х1 за 5 дни само, когато ми излезе. Или си мисля, че почва да излиза. Има някакви схеми по 1 на ден за месеци, но аз лично не съм правила, защото на мен лично ми излиза примерно веднъж годишно.
Валтрексът в по-силен от Ацикловира. Изобщо - има варианти, просто трябва читав лекар да те консултира. Иначе - до живот е, но ако се появява веднъж на високосна  се търпи. Лошото е, че както знаеш, избива при стрес… Същото важи 100% и за гъбичките.
Ти обаче си осъзната и си наблюдателна, тъй че вярвам, че ще му намериш цаката, за да минимизираш рецидивите.

# 362
  • Варна
Благодаря ти, Мила.Но!Момент!Внимание-излезе и другата антимикограма,смях и смут-тук същата Кандида излиза резистентна към почти всичко?!Един и същ секрет, взет в един и същ ден, кажете сега на какво точно да повярва човек…Ако се интересува някой друг, останалите снимки са в пост 354 на предната страница. Само един Нистатин остана надежда.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 15:48 от Ivka_smile

# 363
Както си и знаех, лабораториите във Варна са пълна трагедия.
Така или иначе - Нистатин на вагинални гъби НЕ влияе, тъй че вариантите са само локално лечение с глобули Нистатин (Макмирор) и/или борна киселина.
Препоръчвам в този случай мъжа ти да се изследва също.

# 364
Хм, не ми харесват тези левкоцити обаче.
Изключени ли са всичките ППБ?

На фемофлор всичко ми е чисто за ППБ. Не знам вече...

Там би трябвало да излезе нещо, ако има. Особено след година и половина/две от последен интимен контакт, а и винаги сме се пазили - смисъл би трябвало за такъв период да е много зле положението.

# 365
Къде е правена МБ? Евентуално да повториш в друга лаборатория.

# 366
Къде е правена МБ? Евентуално да повториш в друга лаборатория.

В люлинмед ми я пуснаха. И надежда ми излиза същото и в амери мед. Не знам на кой доктор да отида. Вече един месец след лечение с клиндавазин, вагизан и гинофилус - оплакването е само течение. Без миризма, без сърбежи..

# 367
Да минеш през моята венероложка?
Можеш да я помолиш тя да ти види една директна мокроскопия.

Другият вариант е НЦЗПБ.

Тези лаборатории, които си цитирала никак не са ми меродавни.

# 368
Да минеш през моята венероложка?
Можеш да я помолиш тя да ти види една директна мокроскопия.

Другият вариант е НЦЗПБ.

Тези лаборатории, които си цитирала никак не са ми меродавни.

Как става записването за час?

# 369
За д-р Рачева, венероложката - или в Евродерма (superdoc), или в Кожно-венерическия център към 29 ДКЦ - там е без записване на час, но не се чака много като отидеш. Само звънни на регистратурата да попиташ кога е на смяна, че сега с отпускарския сезон не ѝ знам графика.

В НЦЗПБ мога да ти дам телефон на микробиоложката и да се разберете кога да отидеш да ти вземат проба. Но на ЛС, че не искам да ѝ слагам личния телефон във форума.

# 370
За д-р Рачева, венероложката - или в Евродерма (superdoc), или в Кожно-венерическия център към 29 ДКЦ - там е без записване на час, но не се чака много като отидеш. Само звънни на регистратурата да попиташ кога е на смяна, че сега с отпускарския сезон не ѝ знам графика.

В НЦЗПБ мога да ти дам телефон на микробиоложката и да се разберете кога да отидеш да ти вземат проба. Но на ЛС, че не искам да ѝ слагам личния телефон във форума.

Сега излизам от 29то ДКЦ. Д-р Рачева днес и е последен ден и излиза годишен отпуск и не приема/прави директна микроскопия. Отидох при Д-р Николаева - имам лактобаци каза, че не са много, но ги има, левкоците са си все така високи и някоя друга бактерия, която не създава проблеми. Каза ми, че общо взето фемофлората си е достатъчен като изследване и че директната микроскопия нали не е нещо повече. Препоръча ми да пия и да слагам вагинално пробиотици към този момент и след месец пак да отида за една микроскопия. Също така каза, че е напълно възможно да е от хормоналната терапия, особено като и казах, че всеки ден горе долу в един и същ диапазон се случва това обилно течение, а през другото време в леко зацапване. Та сега не знам лактобацили ли да слагам или да пробвам и с  Вулвоваги предписано от гинеколожката.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 09:39 от WonderWoman

# 371
Течението може да е от хормоналната терапия, левкоците - не.

# 372
Аз съм да слагаш лактобацилите.
По принцип при превес на лактобацилите всякакви други бактерии намаляват, защото средата става прекалено кисела за тях.
Рачева до кога е отпуска, казаха ли?

# 373
А може ли да от изкуствената менопауза да се вдигнат, заради промяната на хормони, сухота и аз вече не знам какво. Поне така чета из интернет, че е възможно при менопауза и левкоцитите да са с високи стойности. Фемофлора, обикновена микробиология и сега това - всичко е чисто. Каза, че имало изследване за проба, която се взема по време на месечния цикъл ама аз нямам вече почти 2 години никакво кървене.

Мила, не - тя даже ми отказа - беше в регистратурата ама не каза докога. Гледам, че в евродерма преглежда и има свободни часове на 17.07.

# 374
Пробвай с вагинални пробиотици, и виж след месец поне как ще са нещата.
Цитонамазката ти коя група е и кога е правена последно?

Общи условия

Активация на акаунт