На 19 години съм. Миналата година април месец за първи път при изследване на секрет ми излезе положителна гарднерела, както и на партньорът ми. Първо слагах клион, който не помогна. След това сложих два арилина. Пих флажил, от който ми беше изключително лошо и успях да го пия 4-5 дни. Гарднерелата ми излезе отрицателна. Партньорът ми пи също флажил и имаше уреаплазма, за която пи азакс. След това съм слагала гинофилус, лактажин, пила съм и орално пробиотици. Когато съм усещала дискомфорт съм слагала гинофит гелчета, от които съм доволна. От миналата година не съм имала проблеми.
Преди месец започнах да имам чести позиви за уриниране, веднага след като се изпишкам пак ми се ходеше. Отидох при гинеколожката си, пуснахме нормална и стерилна урина и вагинален секрет. На секретът излезе гарднерела. Урината стерилна, без бактерии. Сложих си 2 арилина, след това гинофит гел и на секретът ми от миналата седмица гарднерела няма. Въпреки стерилната урина, но схема изпит 4 монурала по предписание на гинеколожката. Пих уросилвър и след това уробиотик форте. Пуснах нормална урина, в която имаше единични бактерии. Пуснах втора стерилна урина, която отново излезе чиста, но все още оплаквания имам. Пуснахме и цитонамазка, която е добре.
Сега съм си взела да слагам лактажин 10 дни, пия гинофилус орално и пия омнибиотик панда. Но какво да правя с тези чести позиви за пишкане. Възможно ли е да е от нарушена флора на влагалището и заради гарднерелата да съм имала такава чувство, понеже нямам типичните оплаквания за цистит като парене при уриниране и т.н. Възможно ли е от приема на уросилвъра и уробиотика да съм засилила диуретичния ефект напразно и да съм влошила положението, ако проблемът не е свързан с цистит? Отделно, как да поддържам баланс на флората, понеже гинеколожката ми не ми дава много яснота по този въпрос? Какво да пробвам да си слагав като лактобацили и какъв пробиотик да взема да пия. Гинеколожката ми Предложи да си купя да пия криспакт, но още не съм го взела.
Само да кажа, че от вече 2 години съм с диагностицирина целиакия, което не знам дали няма общо с тези ми мои проблеми на половата система.
Много ще се радвам да чуя мнениено ви!