Резултати от микробиология - тема 3

• 21 151
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Давай с пробиотици и д маноза.

# 526
Здравейте! Бях писала и в друга тема, преди 2 седмици бях профилактично на АГ понеже правим и опити за бебе, нямах симптоми за някаква инфекция, но от влагалищния секрет ми излезе 3ст. влагалищна чистота като ми изписаха само Лактажин. Започна се и честото уриниране, но не е нещо фрапантно като силно парене, но си ме кара да уринирам, започнах и Феманоза веднага да приемам. Да отбележа, че преди половин година лекувах уреаплазма заедно със съпруга ми, имахме отрицателни резултати както и паренето и честото ми уринирането спряха след антибиотика и Феманозата. Резултатите ми бяха супер с достатъчно лактобацили и сега откачам отново с тези резултати, от какво намаляват, четох че спермата променя ph-то. Възможно ли е да е от това? Утре съм на гениколог и се чудя кое изследване да си пусна, понеже са минали само 8 дни след Лактажина, пия и Биозин и ако си пусна Фемофлор няма да е много адекватен. Какво бихте ме посъветвали да си пусна като изследване и в коя лаборатория във Варна. За уреаплазмите последно пусках в Геника, уж най достоверно. Смятам да си пусна и стерилна урина, но не знам дали от Феманозата няма да покаже фалшив резултат. Искам максимално бързо да започна лечение, понеже от средата на август заминаваме на лятна почивка, а и много ми се иска да ни се получи бебеправенето ..

# 527
Спермата променя пх-то, да. В рамките на ден-два обаче здравото влагалище само възстановява средата си.
Според мен е трябвало да се лекуват бактериите, а не само с Лактажин да се действ.
Пусни си една микробиология, плюс микроскопски материал.

# 528
Притеснявам се да не се е върнала уреаплазмата, в микробиология ще се види ли?

# 529
Задължително контролна МБ, както е писала Cafe Del Mar, а аз ти бях писала, че трябва и нещо за бактериите, не само Лактажин. Той очевидно не е свършил работа. Но какво е положението в момента, няма как да разберем без изследвания.
Не си за Фемифлор в случая. Пусни си отделно МБ и отделно само тест за генитални микоплазми (в тях се включват уреаплазмите) в Геника. За МБ - ще питам една приятелка да се включи с мнение за лабораториите във Варна.
Пускай и стерилна урина, че нерядко сексът , особено без презерватив води до цистит. Особеност на женската анатомия. Феманозата няма отношение към това изследване, защото е добавка, а не АБ.
И си намери по-читав АГ. На 3-та степен влагалищна чистота да се изписва само Лактажин е несериозно.

# 530
Утре съм при друг АГ. Просто нямаше как сама да си назнача нещо за бактериите.. Теста за генитални микоплазми с антибиограма, което е? Ще чакам при възможност да споделите и за добрите лаборатории. Благодаря ви!

# 531
https://www.genica.bg/test/pcr-mikoplazmi-ureaplazmi-m-hominis-m … urealyticum-u-ast

Това е изследването. PCR + антибиограма, ако излязат положителни.

# 532

Секс без презерватив води до това…..
14 лечения и 14 орални АБ и един венозен
Резистентна на всичко , а цистита на лице
Със всякаква украса откъм симптоми , течения и болки. Сега реално кой на кой пак е дал бактерията никой не знае
И двамата се лекувахме венозно само един единствен полов контакт сме имали след леченото и веднага някаква гадост се пося.
Не знам така ли ще останем до края на живота си и май никога няма да бъдем с нормални взаимоотношения и живот.
Гинофилус е тотал щета не върши никаква работа. Лактаджин 50 на 50
Сега на мен ми остава да се лекувам с Колистин само на това реагирам
Няма идея и да се лекувам или не защото вече живея повече в болница отколкото вкъщи. Лекарите ли са некадърни , лекарствата ли са слаби ние ли някъде грешим нямам идея. Едни ми казват вътреболнична инфекция други ми казват чрез полов контакт
Никой с течност не казва нищо и никой не казва и как да се излезе от тази въртележка
Сега и клебсиела ще се махне и ще дойде Протеус
Само него не съм лекувала……. Цялото семейство се изредиха
Някъде някой в нещо греши за да се повтаря и завтаря всичко. Но , кой и къде не знаем вече. Ако имате някакви съвети ще са от полза …..

# 533
Единствният ми съвет в случая е тотално да спрете със сексът за дълъг период от време. Поне няколко месеца.
При положение, че цялата ти флора е тотал щета, всяка намеса там долу ще води до този резултат.
Лекувай се, започвай сериозно с вагинални пробиотици и никакъв, ама никакъв секс. Независимо с презервативи или не. Няма да умрете от няколко месеца въздържание. Чак, когато поне за 3 месеца се задържиш със стабилно количество лактобацили, тогава може да си позволиш да правиш секс и то отначало с презервативи.
Избързали сте ужасно много и виждаш какви са резултатите. Бъди малко по-последователна в лечението си, за да има някакъв ефект изобщо.

Иначе при мен положението е следното  - вчера бях при Боянова в НЦЗПБ, бях си напускала абсолютно всякакви изследвания, МБ, трихомони в среда, микоплазми в МБ, PCR за хламидия, гонорея и плазми. Вкл. натривка за гъбички от устата и перинеума. Всичко това ми излезе 188 лв. като в това е включено и взимането на пробите, от акушерката на НЦЗПБ. Която е много по в час как точно се взимат проби и как се приготвят микроскопските препарати от много от АГ, при които съм била.
Та - отрицателна съм за всичко, но най-любопитното е, че имам и лактобацили. Това след 3 дни с румънския Гинофилус. Лактобацилите са видимо индустриален щам, тя ми ги показа на снимка от микроскопията, но все пак завъждам, за разлика от БГ Гинофилуса. Сега ще си направя един курс с него и ще отида на контрола след месец и нещо да видим реално какво се е получило.
За съжаление, в emag не се предлага този Гинофилус вече, но ако имате начин - в Румъния вероятно все още си го има.
Изглежда ето така:

# 534
Единствният ми съвет в случая е тотално да спрете със сексът за дълъг период от време. Поне няколко месеца.
При положение, че цялата ти флора е тотал щета, всяка намеса там долу ще води до този резултат.
Лекувай се, започвай сериозно с вагинални пробиотици и никакъв, ама никакъв секс. Независимо с презервативи или не. Няма да умрете от няколко месеца въздържание. Чак, когато поне за 3 месеца се задържиш със стабилно количество лактобацили, тогава може да си позволиш да правиш секс и то отначало с презервативи.
Избързали сте ужасно много и виждаш какви са резултатите. Бъди малко по-последователна в лечението си, за да има някакъв ефект изобщо.

Иначе при мен положението е следното  - вчера бях при Боянова в НЦЗПБ, бях си напускала абсолютно всякакви изследвания, МБ, трихомони в среда, микоплазми в МБ, PCR за хламидия, гонорея и плазми. Вкл. натривка за гъбички от устата и перинеума. Всичко това ми излезе 188 лв. като в това е включено и взимането на пробите, от акушерката на НЦЗПБ. Която е много по в час как точно се взимат проби и как се приготвят микроскопските препарати от много от АГ, при които съм била.
Та - отрицателна съм за всичко, но най-любопитното е, че имам и лактобацили. Това след 3 дни с румънския Гинофилус. Лактобацилите са видимо индустриален щам, тя ми ги показа на снимка от микроскопията, но все пак завъждам, за разлика от БГ Гинофилуса. Сега ще си направя един курс с него и ще отида на контрола след месец и нещо да видим реално какво се е получило.
За съжаление, в emag не се предлага този Гинофилус вече, но ако имате начин - в Румъния вероятно все още си го има.
Изглежда ето така:

Благодаря ти. Ще се опитам някъде да го намеря този Румънския и също така се опитвам да поръчам Бактериофаги. Казаха ми също за излизане от този порочен кръг да бъда с максимално високо вид Д и Цинк
От утре пак се започва борбата ……

# 535
Днес ходих при друг АГ, каза че също вижда многоо леко течение и според нея нямаше нужда да си пускам за плазми, след като сме имали отрицателни резултати с мъжа ми, пусна ми нова МБ и докато излезе да си слагам Гинофлор и ми препоръча Криспакт. Пуснах и стерилна урина и ще чакам..

# 536
А в коя лаборатория ще ти работят урината и вагиналния секрет?

# 537
Секрета в Ситилаб, а урината в Лаборекспрес, че само те отварят в 7часа.
Какво ми е мнението за Криспакт спрямо Биозина?

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 22:01 от Габриела88

# 538
Към Бела-Дона - виждам че продължавате да си блъскате главата в стената. Никакъв смисъл да се тровите, бактериите ви ще се сменят и симптомите ще идват и ще си отиват и пак ще идват, ще стоите на едно място.

За съжаление имате трихомони и в следствие на тях и бактериите се въртят, стават и резистентни защото пиете много лекарства, но не лекувате основният проблем.

# 539
Тук не съм съгласна, защото все щяха да ѝ намерят някакви трихомони някъде, а и дори да е имала, тя е изпила 1 камион метронидазол, беше и на Орнидазол.
Проблемът при нея е тотално нарушена среда, сринат локален и общ имунитет, както и вече висока резистентност.
И всеки полов контакт, независимо с презерватив или не, ще води до този резултат, защото се привнасят бактерии, които нормално живеят около ануса по съседство.
Такава е женската анатомия. При нормална влагалищна флора, лактобацилите не позволяват такива бактерии да се въдят. Когато лигавицата е абсолютно увредена, ph-то е високо, няма лактобацили - няма какво да спре ентерококът, клебсиелата или каквото и да е там да се развихри.
Пиша го това с цел да обясня защо е супер важно да не се прави секс по време на лечение, както и след това, докато не се възстанови лигавицата и лактобацилите.
Защото лечението не свършва с края на АБ. 
Била съм там, не пиша празни приказки.

Общи условия

Активация на акаунт