Резултати от микробиология - тема 3

• 17 895
  • 708
  •   1
Отговори
# 630
Аз само веднъж съм засичала кандида при мен, не бяха писали нищо за левкоцити. Затова обърнах внимание, но вероятно си права.

# 631
Не винаги има. Аз последният път нямах грам левкоцити, но пък гъбата ми беше под 10 на 5-та. Затова и нямах изявена симтоматика.
При много гъби обаче, може да стане буквално страшно. Имала съм и такива случаи… Съответно организмът реагира на заплахата като праща левкоцити да се борят с гъбите, отделно да се освобождава  от тях под формата на засилено течение. То природата си го измислила, а ние трябва да знаем знаците…
Лошото обаче е, че редица гадории протичат безсимптомно или съвсем тихо. Аз например с уреаплазма преди няколко години не съм имала нито течение, нито сърбежи, нито дискомфорт. Перфектни МБ, никакви левкоцити. Само една странна миризма, която някак долавях, ама в определени периоди. Тествах се не заради нея, а от някаква хипохондрия… И хоп, уреаплазма Парвум…

# 632
И аз съм по всеобщо мнение хипохондричка, може и да е вярно, но пък казано от хора, които не вярват в профилактиката също не тежи! 🤓

Макар че пък така все нещо си откривам 😅

# 633
    Ама момент, при Alesanas има очевидна причина за масовото левкоцити, тя е с Кандида инфекция. Нормално е при инфекция да има такава находка.

Ади,
    От басейн ППБ не се хващат, освен, ако не правиш секс в басейна. При някакъв супер замърсен басейн може да се хванат някакви чревни бактерии, тип Ешерихия коли, затова питам къде е останалата част от изследването. Направо го качи, като си задраскаш личните данни.
    По вероятно е да имаш някаква такава инфекция, а не ППБ, освен, ако не си с нея от дъъълго време, което не е невъзможно, но е да кажем, не чак толкова невероятно.
    [/list]
    Направо не знам,много съм се щашнала,замислям се за всичко възможно ,и да знам да   искам от лекаря да ми пусне още изследвания ,чудя се защо не ми пусна всички възможниизследвания,.имах в предвид,че след басейна ми се изолира ешерихия коли от стерилна урина ,която уж излекувах,ППБ може ли да са се получили  от преди 3 месеца.,много съм Невежа. Това е резултата от влагалището секрет,до сега не съм си правила и не зная така ли излиза и каква информация съдържа,чудех се възможно ли да имам ППБ ,
    Извинете ме и благодаря за отговорите и вниманието

Последна редакция: ср, 20 авг 2025, 22:03 от Aadii

# 634
    • София
    Здравейте! Проведено лечение 10 дни 2х1 таблетка Доксациклин, след което 7 дни Метронидазол 2 таблетки по 2 пъти на ден, Макмирор комлекс 12 глобули, пробиотик орален и Микомакс., след положителен за уреаплазма и гарданела.
    Пуснах изследвания отново след два месеца след лечението и резултатите ми са отрицателен за Уреаплазма, но положителен за гарданела. Не съм спирала.оралния пробиотик и лактажина ...какво се случва сега и какво мога да направя, оплаквания нямам никакви...

# 635
    Качи изследването да видим.

# 636
    Скрит текст:
      Ама момент, при Alesanas има очевидна причина за масовото левкоцити, тя е с Кандида инфекция. Нормално е при инфекция да има такава находка.

Ади,
      От басейн ППБ не се хващат, освен, ако не правиш секс в басейна. При някакъв супер замърсен басейн може да се хванат някакви чревни бактерии, тип Ешерихия коли, затова питам къде е останалата част от изследването. Направо го качи, като си задраскаш личните данни.
      По вероятно е да имаш някаква такава инфекция, а не ППБ, освен, ако не си с нея от дъъълго време, което не е невъзможно, но е да кажем, не чак толкова невероятно.
      [/list]
      Направо не знам,много съм се щашнала,замислям се за всичко възможно ,и да знам да   искам от лекаря да ми пусне още изследвания ,чудя се защо не ми пусна всички възможниизследвания,.имах в предвид,че след басейна ми се изолира ешерихия коли от стерилна урина ,която уж излекувах,ППБ може ли да са се получили  от преди 3 месеца.,много съм Невежа. Това е резултата от влагалището секрет,до сега не съм си правила и не зная така ли излиза и каква информация съдържа,чудех се възможно ли да имам ППБ ,
      Извинете ме и благодаря за отговорите и вниманието
      [/spoiler]
      Мила ,благодаря за отговора ,не зная ,че това не е цялото изследване,колко ли време трябва да го чакам.Звънях на лекаря,оказа се ,че това не е цялото изследване,нещо е изолирано ,но още не е готово.
      За колко време стават резултатите от влагалищен секрет и стерилна урина.

Последна редакция: пт, 22 авг 2025, 11:19 от Aadii

# 637
      Здравейте, на някой дали му е изписван бигванеле разтвор по време на бременност. Лекуваме анаероби и кандида, бях пускала изследванията тук.
      Нещо ме притеснява това лекарство, най-вече , че е под формата на разтвор и като цяло изглежда доста неприятно за приложение.

# 638

# 639
      Зависи от лабораторията.Между 3-5 работни дни. Може да питате в лабораторията.

# 640
      Здравейте отново на всички. Излезе ми и резултатът от геника за pcr уреаплазми и микоплазми - отрицателен. Да обобщя дотук - всяка стерилна урина ми е с отрицателен резултат, имах гарднерела на микробиология, която излекувах. Гинеколожката ми изписа гинофилус и урогард, който вече привършвам. Този позив за уриниране веднага след като съм ходила до тоалетна обаче се появява отново, някакво чувство на недоизпразване на мехура е. Едната Гинеколожка, при която ходих, каза, че може би става въпрос за интерстициален цистит, който се лекува дълго време и с пробиотици и добавки. Урологът пък каза, че няма нищо притеснително. На последната урина ми излязоха урати, да пия повече течности.
      Ако някой може да ми сподели съвет ще съм много благодарна. Нямам представа от какво може да е това чувство.

# 641
      Неврогенен пикочен мехур? За София мога да препоръчам чудесна уроложка.

# 642

От Шумен съм и тук добри специалисти за жалост няма...

# 643

Моля да споделиш. Всички знаят моята история и аз се боря със същото. Вече година
      Ако трябва ще я посетя и аз

# 644
      Д-р Галя Музикаджиева е уроложката.

Общи условия

Активация на акаунт