Резултати от микробиология - тема 3

• 21 137
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Малко добри новини от мен
Най- накрая заселих лактобацили
Редувам български Гинофилус и мисля , че беше или Румънски  или от Австрия другия.
Той върши повече работа
Благодарение на него за 4 дни успях да ги заселя. Също така благодарение на Mila1331
И Cafe del mar 🫶🫶
Също така продължавам да пия Нитроксолин по схема за 45 дни, той не пречи на бацилите , 3 х1 пия и си стоят.
С него премахвам Клебсиела и също така и бацилите помагат с ниското pH
Иии успях да подобря баланса на червата защото вече нямам никакво изтичане или миризма , благодарение на ЕНТЕРОЛ
3 х 2 пия от него.
Имах кръв в урината и страшна дисбиоза, но с ентерола нещата вече са добре. Може би , като пооправям червата така заселвам и лактобацили и патогените ги няма.
🫶🌸

Далеч си още от истинските микроскопии...
Ако се научиш да виждаш и тези...

Какво е това, което Вие показвате?
Показва Трихомони, така омазано снимани сякаш е снимано с левия крак.
Отделно  на мен не ми е нужно да бъде оцветено за да видя каквото ми трябва.
Първо се научи да снимаш качествено, след това да разпознаваш къде какво има и на последно място да даваш акъл 🍀

# 661
Здравейте, след лечение на ентерокок с Гиналгин 10 дни и Гинофлор след това, заедно с орален пробиотик ми отминаха цялостно симптомите остана леко дразнене след уриниране, но доста рядко вече както и лек сърбеж понякога. На прегледа лекарката ми прецени да пуснем един Фемофлор, но бяха минали само 11 дни от антибиотика и 5 от пробиотика, но прецени че е окей да го пуснем да видим какво се случва и това са ми резултатите. Ако може да ми ги разчетете, защото аз не виждам тук да са включени Ентерококите ..

# 662

Може ли да ми разчетете тези изследвания,има проблем ,но .... по другата седмица  имам записан час за лекар

# 663
Aadii - пусни уреаплазма и микоплазма, с цервикален секрет, т.е. пак на гинеколог, да ти вземе секрет, можеш да го занесеш в Геника.
Можеш да направиш пълен пакет полово-предавани болести, за да покриеш всичко възможно. Ти си знаеш дали имаш основание да мислиш, че това е възможно, но минимум уреа и микоплазма пусни, защото те не са точно полово предавани.

Габи, рано си пуснала Фемофлор. Ентерококи няма, има мъничко в сива зона бактерийки, които не бих пипала. Има малко кандида - с едно хапче Микомакс ще се изчисти. И пробиотик - виж например орален Биозин Фем, нещо с повече щамове да бъде, и направи един курс, и чак другия месец пусни пак една директна микроскопия плюс микробиология.

# 664
Аз приемах биозин фем месец и сега започнах Криспакт. Лекарката също ми каза, че не би ми изписала нищо, но като и казах за лекия сърбеж ми изписа Фусидин, тези стафилококи проблем ли са, които излизат?

# 665
Надявам се че със още прием на пробиотици ще изчезнат. Все пак са във сива зона. Сърбежът е от кандидата.

# 666
Габриела88 много рано е пуснато изследването, освен това Фемофлор не включва изследване за Ентерокок.Не знам как е преценила, че това изследване е достатъчно за контрола. За Фемофлор поне 20 дни след каквото и да било дори пробиотик, лично съм ги питала. За МБ поне 14 дни след лечение, за да се изчистиш добре и да е адекватен резултатът, това двама микробиолози са ми го казвали.И аз лично при гъбички не бих мазала с Фусидин ще стане по- зле.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 09:15 от alex 123

# 667
Пише клас Ентеробактерии, точно над коките.

# 668
И аз се бях заблудила, че влизат, но са различни групи.Говорила съм с лекар в Геника, който прави Фемофлор и ми каза, че не влизат в тази група. Има ги в Андрофлор като група и ми каза, че гинеколози за това пускали и Андрофлор заради различния обхват на бактерии.Опитах се да съм полезна от собствен опит. Хубав ден!

Последното е Андрофлор, където са включени.

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 19:38 от alex 123

# 669
Нали уж лекарите трябва да знаят.. Чувствам се добре, нямам симптоми вече, но в случая съм си дала парите напразно за това изследване..

# 670
Нали уж лекарите трябва да знаят.. Чувствам се добре, нямам симптоми вече, но в случая съм си дала парите напразно за това изследване..
Не знам какво е имала предвид щом го е назначила.Може да е искала да провери и за други болести.Не е съвсем напразно, защото са ви хванали гъбички в количество, което на обикновена МБ можеше и да не се засече.Но следващият път изчакайте малко повече дни преди да пуснете Фемофлор, защото от това, което са ми обяснили с него се изследва ДНК на бактерии и може да ги засече дори ако вече не са живи и просто не са се изчистили.

# 671
Но нищо не ми предписа за тия гъбички и в аптеката ми отказаха Микомакс без рецепта, от кога и противогъбичните са с рецепта?

# 672
Провери в друга аптека, зависи от аптеката дали ще ти дадат - кремовете ги дават, но глобулите и таблетките не навсякъде. Просто пробвай в различни аптеки, докато улучиш.

# 673
Но нищо не ми предписа за тия гъбички и в аптеката ми отказаха Микомакс без рецепта, от кога и противогъбичните са с рецепта?
Ако не успеете без рецепта или й се обадете да ви изпише, или друг лекар например ЛЛ също може да ви даде рецепта. Вие не я ли попитахте за лечение на гъбичките?

# 674
Всъщност декември месец имах кандида албиканс, която беше чувствителна само на Нистатин и с един курс Полижинакс я излекувах и не знам дали ако отново е този вид кандида да не пробвам локално с Нистатин крем, тъй като дразненето ми всеки ден отшумява и с локален пробиотик и през устата няма да я преборя

Общи условия

Активация на акаунт