Боя за коса - Blond54 - Клуб на блондинките

• 16 940
  • 299
  •   1
Отговори
# 255
Кристина моля те да споделиш къде ходиш и цена на боя в корен.
Благодаря ти.

# 256

Този салон е дала Кристина по - назад в темата.

# 257
Пропуснала съм, благодаря,ще го проверя.

# 258
140 лв е всичко. Иначе и на мен така ми казваха за моя тъмен корен - блондор, но аз не исках, мъчех се със силни бои и високи оксиданти и допълнителни изсветляващи добавки към боите, повече пепеливо в корена.. Но отмие ли се, лъсва не жълто, а оранжево.. Сега такова нещо няма и съм супер доволна, честно казано. Наистина цветът си стои чист, ето тук ми е израснал коренът и не е и матиран с нищо  

# 259
Много благодаря,определно ще си запиша час.

# 260
Момичета, дали обезцветени дължини може да се боядисат в 10.4 с оксидант 1,5 или 3%, увеличява ли се времето за престой? Аз не смея де седя повече от указанато време, та има ли шанс да се получи нещо?

# 261
  • София
Може, обаче внимателно с това 0.4, че аз съм си патила с това "розово". При мен става понякога тук-там, последният път изби на оранжево и в крайна сметка пак го борих с коректор.

# 262
С какъв оксидант има шанс - 1.5 или 3?
Иначе 10.4 е с меден оттенък, тоест леко оранжево, но "по - интелигентно", не от онова избиващото, аз лично го харесам, но не се задържа много.
Едит: вярно, че и розов нюанс има..

# 263
Ваяна с 1,5 директно тонираш т.е. вкарваш яко пигменти.Внимавай да не станеш тъмно оранжева,ако седиш много.
С тези ниски проценти и на обезцветени дължини аз не бих стояла повече от 20мин.,даже са много според мен

# 264
Това въобще не го знаех. Мислех, че колкото по - нисък е процентът, толкова - по - малко вероятно е да се оцвети. А въобще по - щадящо ли е и като се вкарват директно пигментите, значи ли, че е по - траен цветът?
Мерси, Ванеса, за ценното инфо.

# 265
За тъмните коси не мога да твърдя,но изрусените поемат много пигмент.Колкото е по-нисък % оксидант,толкова повече поемат.Твоите дължини са даже обезцветени,ще глътнат веднага пигментите.
За косата е по-щадящо да се боядисва с по-нисък % оксидант.Колкото по-дълбоко навлизат пигментите,толкова по-наситен и траен е цветът.Червеното влиза най-надълбоко и остава най-дълго,после е жълтото.Най-нетраен е синият пигмент,той се наслоява по косъма не навлиза много навътре,затова и се отмива най-бързо

# 266
Мерси, мерси. Много тънкости си има явно. Определено ще опитам. С 9% се отмива почти изцяло след първото измиване.

# 267
С 9% се отмива почти изцяло след първото измиване.
9% отваря косъма за да издърпа пигментите от него...
На теб ти трябва %,който да вкара пигментите в косъма

# 268
  • MJF
Здравейте!
Имам нужда от съвет.

С много тънка и крехка коса съм в момента.
Естесвеният ми цвят е тъмно рус като от години си правех руси кичури/балеаж, но преди две години косата ми се накъса тежко след поредната процедура и от тогава минаха две години, през които копнеех за русо отново, но не смеех да се подложа на обезцветяване и косата ми се възстановяваше.
Фризьорката ме увери, че на естествен косъм ще станат кичури и с боя без обезцветяване, за да пазим косата. Да, ама не точно. В момента съм с карамелени кичури, които не мога да гледам. На моят вид не ходят, аз съм студен типаж със светла кожа и сини очи. Беше ми казано, че с измиванията, ще се изсветлеят. Вече два месеца няма кой знае каква промяна. Стоят медни, оранжеви.
Купих от салона лилав шампоан, но не помага.
Попитах с матиране можем ли да ги пречупим. Казаха не, само с блондора, което засега не мисля да правя. Тъкмо ми порасна косата, не искам пак да я съсипя.

Та, смятате ли, че мога да направя нещо с шампоан и има ли такъв, който е добър и бихте ми препоръчали?

# 269
Аз също съм студен типаж - бяла кожа, руси косми, сини очи, светла естествена коса. С учудване установих, че студено русо не ми отива. Много добре ми стоят топлите нюанси - бежово, розово, карамелено, слънчево русо.

Пусни снимка на косата все пак, ако искаш обективно мнение.

Общи условия

Активация на акаунт