Боя за коса - Blond54 - Клуб на блондинките

• 13 779
  • 249
  •   1
Отговори
# 180
  • София
На мен нещо не ми харесаха опитите ми с безамонячна боя миналата година.
Имам три големи бели кичура и държа да ги покривам. Боядисвам се така:
Първо, само боя 9 на челото и слепоочията, където са кичурите. Седи се 10 минути, след това я мокря малко само с вода.
След това забърквам боя с оксидант 6 и мажа корени и цялата коса всеки път. Ползвам Lorvenn, разни варианти на 9 и 10.

# 181
Момичета, каква марка коректори ползвате, които мога да поръчам в България? Интересува ме конкретно зелен и син. След прочетеното от Vanessa De Purple Heart искам да пробвам комбинация с тях, като я добавя в маска или балсам. Не се боядисвам, с кичури съм, които искам да матирам.

# 182
Момичета, каква марка коректори ползвате, които мога да поръчам в България? Интересува ме конкретно зелен и син. След прочетеното от Vanessa De Purple Heart искам да пробвам комбинация с тях, като я добавя в маска или балсам. Не се боядисвам, с кичури съм, които искам да матирам.
Едно време купувах от магазинчето на Съдебната палата (дали не бях Алфапарф - професионална серия, разбира се). Скоро не съм ходила натам, понеже основно на фризьор ходя Grinning

# 183
Rockstar, на колко седмици се боядисваш?

Аз се спрях засега на номер 8.3, харесва ми, но ходя вече 3 пъти в салон. Не знам как ще е като се пробвам и вкъщи да направя корен.

# 184
Живанка,с кичурите много внимавай,те поемат много пигмент особено,ако не са прясно направени(т.е. тонирани с боя)
Добави малко количество и стой много кратко.Като изсушиш, ще прецениш как ще процедираш следващия път.
На Анрея можеш да погледнеш коректорите,има ги в ЗР.
На Алфапарф,ако са капките,не повече от 1 капка като за първи път

# 185
Аз успешно потъмних до 8 мица в последните няколко месеца и постепенно изрязохме светло русото с моята фризьорка. Сега ползвам 6 оксидант и косата ми е в доста по-добро състояние.

# 186
Ох и аз искам да потъмня,даже до 7,че и 6то ниво,обаче не ми стиска.Все си мисля че няма да ми стои добре,и че няма да има този загладен бляскав косъм.
Някой беше писал,че не е виждал руса,лъскава коса.Аз пък напоследък се заглеждам по тъмнокоси къдравелки,ами...все някакви сухи кошници,нито една с лъскави оформени къдрици.Достраша ме дали ще се справя,ще си стоя със светлата коса май

# 187
Ами зависи с какво я третираш, за да стане светла. Моята при оксидант 9 в един момент се съсипва по краищата. Чуплива е, но пак стои като опърлена и това става не само от боята, ами и от слънцето лятото. Само горният пласт и около лицето, но си е дразнещо.
Досега никога не съм успявала да я потъмня, но с търпение в месеците и постоянство с по-слабия оксидант и по-тъмната боя се получи. По едно време даже нямах и време да се боядисвам, нещо като на месец и половина-два се сещах.
Колко е светла твоята?

# 188
Светла, хубава коса почти ме съм виждала. Като се китоса, изглежда добре , но иначе…..Рано или късно дължините се скапват и единственото, което ги спасява е ножица…. Ако е къса косата ок, но дълга, светла и добре изглеждаща не съм виждала. Аз какво ли не опитах да я спася- биометрици, шампоани , маски, еластисайзъри…..порастна прилично , но без як кит дължините изглеждаха потресаващо и понеже ми писна да я гледам такава, отрязах едни 10 см. Сега съм се ориентирала към ниво 8, не повече…..

# 189
Колко е светла твоята?
В момента е на ниво 9. Боядисвам с 9% оксидант. Косата си изглежда доста прилично,но като че ли искам лека полека да си върна естествения цвят

Виждала съм дори тук в темата доста добре изглеждащи руси,дълги коси.
Зависи от "бояджията" и поддържащите продукти,а и от косъма

# 190
Моята след раждането стана доста суха, но сега 8 месеца по-късно има промяна. Обаче ме дразни коренът, който ми израсна и то не толкова вече разликата в цвета, а това, че е вечно мазен.
Такъв си ми е по принцип и затова с кичурите беше добре, поне малко ставаше по-суха. Купих на Вела шампоана за мазен скалп и пак същата мъка.
Затова, както бях решила да си оставя моя естествен цвят да ми израсне, така пак се чудя за кичури, защото не ми седеше толкова мазна на втория ден от измиването…
Иначе, моята коса е сравнително здрава, за правена на кичури с блондор.
Скрит текст:

# 191
Аз пък мисля, че моята не изглежда зле, балеаж от август, не използвам преси и сешоари. Доста често виждам хубави и здрави руси коси. Моето мнение е, че в домашни условия няма как да стане боядисването, но все пак всеки си преценява. Rimomona, обожавам ти косата! 💗💗💗💗
Скрит текст:

# 192
Пак казвам - модулирани и китосани изглеждат добре….
За мен добре изглеждаща коса е тази, която след измиване с шампоан и маска и малко масло по връхчетата, изглежда лъскава и без фриз …. И естествено изсъхнала , с тежко падащи перфектни къдрици….

# 193
Здравейте блондита 😊,
Харесала съм си на Wella Koleston 12.0, води се high lift и чета че препоръчват да се прави с 12% оксидант, та се чудя 9% или 12% ще е по-подходящ, тъй като ме е страх да не ми изгори много косата или пък да не стане по-тъмно/жълтеникаво от очакваното.

Става въпрос само за корените, които са 6-ца.

# 194
Корените ок, ама дължините как са?
Ако са светли 12 ка мисля. Другият вариант е проба (с 9 ка) и после ако не е достатъчно-12.

Общи условия

Активация на акаунт