Как да предпазим детските зъбки от кариеси? Малките навици, които правят голяма разлика

• 7 981
  • 233
  •   1
Отговори
# 120
Децата ми си мият редовно зъбите, имат установен режим. Проблемът е че не четкат добре и на места се събира плака...

# 121
Най-голямото предизвикателство е да не се пропуска миене на зъбките, както и почистването им от вътрешната страна.

# 122
Най-голямото предизвикателство е поддържането на интереса и постоянството в миенето на зъбите, особено вечер. Помага ни използването на забавна четка и песничка, която превръща хигиената в игра.

# 123
Не съм имала трудности при приучаването към миенето на зъбите. От ранна възраст свикнаха и двете ми деца.
По-трудно може би беше да намирам подходящи пасти за зъби - такива, които да пречистват добре, да освежават устата, без да са прекалено люти.

# 124
Най-голямото предизвикателство, с което се сблъсквам при изграждането на зъбни хигиенни навици у детето е вечерното миене, когато много му се спи. Да се измие достатъчно дълго и старателно

# 125
Кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъсквате при изграждането на зъбни хигиенни навици у детето?
Предизвикателство беше да ги науча на рутина, също така и продължителността на миенето.

# 126
Предизвикателство е детето да свикне с факта, че пастата не е за ядене и четката не е за дъвчене. Също така да се научи, че зъби се мият по-продължително, а не с едно-две потърквания.

# 127
  • Велико Търново
Самото миене на зъбите, че пастата не се яде, че се търкат всички зъбки.

# 128
Най-голямото предизвикателство до момента е да се мият зъбките старателно и достатъчно продължително, без пастата за зъби да бъде изядена.

# 129
Вече няма предизвикателства пред нас. Това е изграден навик при детето и не се налага подканване.

# 130
Дъщеря ми е на 4г, вече миенето на зъбите е усвоен навик, но за разлика от вечерите, когато сама си търси и с удоволствие си мие зъбите пред огледалото, сутрин ме кара да ѝ ги мия аз. Предполагам, че е защото ѝ се спи, но въпреки че е малка, мисля, че добре се справя с миенето и предпочитам да го прави сама; аз лично не мога да преценя нито с каква сила ги четкам, нито дали измивам добре и навсякъде.

# 131
Отначало всичко вървеше добре, в един момент обаче човека реши, че не иска да си мие зъбите 🤯 на година и четири месеца и всяко миене е борба. Михме моите зъби, михме тези на плюшените му играчки, пяхме песни, разглеждахме картинки... дойде ли неговия ред настава ужаса, рев, тръшкане, но няма как, мия ги принудително!

# 132
  • София
Кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъсквате при изграждането на зъбни хигиенни навици у детето?

С голямото дете предизвикателство все още е да НЕ забравя да си мие зъбите. Повтарям постоянно и все забравя...
С малките засега нямам проблем. Единственото условие е след като измия аз зъбите им, след това и те да "мият" зъбите (т.е. да подъвчат малко четката)...

# 133
Предизвикателствата са две, най-често постоянно повтаряне за по-продължително време да се търкат зъбките и също и с напомнянето да се мият и задните, а не само предните зъбчетата!

# 134
Най голямото предизвикателство е да придобие навика да мир редовно и старателно зъбките!

Общи условия

Активация на акаунт