Как да предпазим детските зъбки от кариеси? Малките навици, които правят голяма разлика

• 7 980
  • 233
  •   1
Отговори
# 105
  • Димитровград
Да е правилното измиване, все едно метем с метличка по зъбките.
Да е достатъчно продължително, тук помага пясъчен часовник.
Накрая да не забравя водата за уста.

# 106
  • София
Да се превърне в навик.

# 107
  • Сливен
Сина ми е на 1,5 г. и най-голямото предизвикателство към момента е, че още докато започна да мия зъбите му, половината паста я е изял😅🤣🤣. За това слагм малко и мия пътво отгоре, след това отдолу.

# 108
Най-трудното е изграждането на навик... Вече на 4 години като му кажа "Хайде да лягаме", той ме контрира с "Ама как да си легна като не съм си измил зъбите?" За мен това е резултат от постоянство и много говорене с детето.

# 109
  • София
Най-голямото предизвикателство е да спазва продължителността на миенето - поне две минути, качествено и от всички страни.

# 110
Никакви проблеми- просто си миехме заедно зъбите винаги!

# 111
  • Ямбол
Кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъсквате при изграждането на зъбни хигиенни навици у детето?Най-голямото предизвикателство е да го науча да не яде пастата за зъби .И също да го науча,че и сутрин се мият,не само вечер. Simple Smile

# 112
Най-голямото ми предизвикателство е старателното миене.

# 113
  • на последния етаж
Най-голямото предизвикателство е постоянното напомняне за миене на зъбите, особено вечер. Както и яденето на по-малко захар.

# 114
  • София
Определено и най - важно -
1. Редовно миене
2. Изграждане на навик
3. Старание в миенето

Последна редакция: вт, 03 юни 2025, 11:38 от paranoir

# 115
Кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъсквате при изграждането на зъбни хигиенни навици у детето? 
- да си мие зъбите 2 минути ми е най-трудно

# 116
Определено да се научи детето правилно да мие зъбите си е предизвикателство. 
Опитвам се да обяснявам, че силния натиск с четката не означава , че са измити зъбите , както и необходимото количество паста за зъби.

# 117
  • Най-красивата страна
Изграждане на навик за редовно миене на зъбите.
Използвах детския пясъчен часовник за времетраене на миенето на зъбите.

# 118
Освен похапването на пастата, нямаме проблем, винаги и редовно мие зъбките с удоволствие.

# 119
  • Бургас
Най-голямото предизвикателство беше да придобие навика и да свикне с мисълта, че всяка сутрин и вечер задължително трябва да се мият зъбките особено вечер.

Общи условия

Активация на акаунт