Как да предпазим детските зъбки от кариеси? Малките навици, които правят голяма разлика

• 7 979
  • 233
  •   1
Отговори
# 90
Най-трудно е да накарам децата да не хитруват като пропускат да мият зъбите си. Постоянно обяснявам, че си е за тях, и е много лошо.

# 91
Основно правилният начин на миене на зъбите от детето. Като са по-малки не могат да се ориентират достатъчно добре как да пористват. ПОмагаме естествено, но водните душове и детските конци са по-трудни за намиране.

# 92
Зъбите им мия от първото зъбче. Сега си ги мият сами, единственото предизвикателство е да го правят бавно и старателно.

# 93
Нямаме никакви проблеми. Децата се забавляват с електрическата четка.

# 94
Най-голямото предизвикателство е да науча детето да си почиства старателно всички зъби.

# 95
  • Велико Търново
Засега не срещам трудности, но дъщеря ми е само на година и половина и реално аз и мия зъбите. Явно и харесва, защото често показва зъбките и пастата и иска да ги мием, дори когато не е време за това

# 96
Проблемите, с които съм се сблъсквала, докато се опитвах да създам навици у децата са били минимални. По- скоро съм се дразнила на липсата на желание да подобрят начина си на миене на зъбите, с цел да са по- добри крайните резултати.

# 97
С постоянство и редовно подканване.

# 98
Най -голямо предизвикателство е да науча на постоянство в миението на зъбки

# 99
Напомняне, постоянно. Това е всяка вечер, сутрин няма проблем, но вечер е голямо мрънкане.

# 100
  • София
Засега проблемът е, че не успява да изплюе всеки път, както и, че сама не измива добре, затова трябва да следя за качествено измити зъбки и да помагам за доизмиването.

# 101
  • Г. О.
Децата ми са свикнали с това зъбките да се мият всеки ден и не сме имали някакъв проблем, единствено едното ми дете не успява дълго време да си държи устата широко отворена и все се налага да напомням или направо да си помагаме с леко придърпване на бузката. Старая се да обяснявам и да са наясно, че миенето на зъбите е важно и се прави цял живот.

# 102
И двамата обичат да мият  зъбки. По препоръка на техния зъболекар и двамата ползват паста за зъбки elmex. Сина ми носи алайнери и заради тях, миенето е още по-често.

# 103
Да не забравяме да търкаме и задните зъбки!

# 104
Да обясня как старателно да си измие зъбите и да ги четка поне 2 минути.

Общи условия

Активация на акаунт