Как да предпазим детските зъбки от кариеси? Малките навици, които правят голяма разлика

• 7 984
  • 233
  •   1
Отговори
# 150
Едно от най-големите предизвикателства е мотивирането му да се грижи редовно за зъбките си. Като повечето деца среща трудности да разберат важността на почистването на зъбите и често се отнасят към това като към нежелана задача . Важно ми беше да се създаде позитивна асоциация с хигиенните навици и да се насърчава постоянството чрез пример и малки наградки.

# 151
Кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъсквате при изграждането на зъбни хигиенни навици у детето?

Примерът според мен е най-важен и това правя. Нямаме проблеми с хигиенните навици и миенето на зъби е нещо ежедневно - рутина.

# 152
Разбира се, с нежеланието за миене на зъбите. Но вече лека полека го преодоляхме.

# 153
elmex® – не просто избор, а доверие, подкрепено от експерти!

Малко марки могат да се похвалят с това, което elmex® има зад гърба си:
 ✔️ Над 60 години научни разработки
 ✔️ Швейцарски произход и клинични тестове
 ✔️ Първата паста в Европа с аминофлуорид
 ✔️ Без захар, без оцветители, без триклозан
📌 Според представително проучване на Ipsos (юни 2024 г.) сред 300 зъболекари, elmex® е най-препоръчваната детска марка паста в Германия, благодарение на доказаната си формула с 1000 ppm флуорид.

# 154
  • София
Кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъсквате при изграждането на зъбни хигиенни навици у детето? - Да спазват определена времева продължителност на измиването от поне 2-3 мин.

# 155
Проблема при нас е ,че след като измие зъбките иска да продължи да си играе с четката в неговата стая. Грезе я..разбирасе и по земята я метла понякога. Все още немога да се справя с този проблем. Плаче и се треска....

# 156
Кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъсквате при изграждането на зъбни хигиенни навици у детето? - Да не ядат пастата за зъби и да си мият редовно зъбите.

# 157
За сега нямаме проблеми с миенето на зъбите. Детето ми е още малко и му е много интересно, дори само проявява желание.

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 15:01 от verano90

# 158
Кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъсквате при изграждането на зъбни хигиенни навици у детето?
Продължителността ( свикнаха с " пясъчен часовник") и старанието ( а не отгоре-отгоре, колкото да се каже, че са измити).

# 159
Най голямото ми предизвикателсво е желанието за самостоятелност .Настояване сама да контролира всичко.Трябва и четката да е мека за да пасва на детските зъбки.Ако я заболи да не после да не желае да ги мие .

# 160

Най-трудно то за мен е да накарам детето си наистина да си мие зъбите, а не просто да яде пастата за зъби.

# 161
Simple Smile Спи ми се; мързи ме; понякога не се търкат усърдно зъбите...
Но вече вървим в правилната посока.

# 162
Иска първо да хапне пастата,  и няма нужното търпение за четкане.

# 163
Най-трудно е да измием качествено зъбките ,а не да си похапваме от пастата.

# 164
Най-голямото предизвикателство е изяждането на пастата Simple Smile Не търка старателно, нито достатъчно дълго, но работим по въпроса. Ползваме хронометър, четем за Чук и Пук, както и други книжки по темата.

Общи условия

Активация на акаунт