Как да предпазим детските зъбки от кариеси? Малките навици, които правят голяма разлика

• 7 987
  • 233
  •   1
Отговори
# 165
Едно от най-големите предизвикателства е наистина детето да си измива зъбките старателно, а не отгоре отгоре, докато хапва от пастата.

# 166
Моето дете е само на 2 и за мен е предизвикателство да я спра да си изяжда пастата за зъби .

# 167
  • София
Кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъсквате при изграждането на зъбни хигиенни навици у детето?

Най-голямото предизвикателство беше да изградя в децата ми навика сами да се сещат да мият зъбите си. Мисля, че вече съм го постигнала Simple Smile

# 168
  • София
Да стане навик миенето на зъбите поне 2 пъти на ден. Не да е с напомняне. Също така да е качествено миенето, а не само "отбиване на номер".
Elmex ги открих и вече редовно ги ползвам за себе си, не бях обърнала внимание, че имат  и детски пасти за зъби, мислех, че са главно за проблемни зъби/венци.

# 169
С голямата дъщеря не съм имала проблем, но сега малката иска само да изсмуче детската паста и трудно мием зъбките.

# 170
От самото начало мие зъбките с желание и интерес. Не е имало нужда от убеждаване или "хитрини".

# 171
Да се мият редовно зъбките, както и да не се изяжда самата паста за зъби.

# 172
 Най- голямото предизвикателство беше миенето на зъбите сутрин - на дъщеря ми все не  и стигаше времето или все беше сънена.

# 173
С постоянство и редовно подканване.

# 174
Кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъсквате при изграждането на зъбни хигиенни навици у детето? Да осъзнае,че миенето на зъбите е много важно ,за да са здрави и да изгради правилните навици затова.

# 175
Най-голямото предизвикателство е да науча детето си на правилни движения за миене на зъбите. Да го търка от всички страни достатъчно време и да ползва различни пасти за зъби.

# 176
Най-голяното предизвикателство е пастата да не бъде изядена Simple SmileОтскоро ползваме пясъчен часовник,защото не иска да,стои на едно място.

# 177
  • София
Нямаме проблеми с миенето на зъбките. Историята на Чук и Пук много ми помогна и направо им казвам, че го виждам Пук как се е настанил върху зъбето и е извадил чукето си

# 178
Цялото миене на зъбите е истинско предизвикателство.
Говоря, купувам весели четки, обяснявам  давам личен пример и така се справям.

# 179
Доста често пастата за зъби е харесвана за поглъщане заради хубавия вкус и се забравя зъбите да се търкат старателно.

Общи условия

Активация на акаунт