Как да предпазим детските зъбки от кариеси? Малките навици, които правят голяма разлика

• 7 802
  • 233
  •   1
Отговори
# 180
  • EU
Обича да си мие зъбките и като види четката я иска. Харесва му и вкуса на пастата за зъби. Той няма 3 годинки и всичко е под формата на игра.

# 181
Помогам на малкия да си мие зъбките с електрическа четка, защото сам все още не може да ги мие старателно.

# 182
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъсквате при изграждането на зъбни хигиенни навици у детето?

Предизвикателство е да направим миенето на зъби 2 пъти дневно навик,а не нещо,което да се случва,когато се сетим.Също така да ползват конци.

# 183
Най - големите предизвикателства са приучавяне към редовно миене и правилното изчеткване на зъбките. Много е важно и редовното посещение при зъболекар, запознаване с инстументите, изслушване и на неговите съвети.

# 184
Да се мият усърдно зъбите и да не се яде пастата за зъби.

# 185
Най-голямото ми предизвикателство е да я науча да слага точно количество паста за зъби и разбира се продължителността на миене и посоката

# 186
  • Варна
Редовното миене и хубавото четкане са основните предизвикателства при моите две момчета.

# 187
Най-голямото предизвикателство е,че иска сам да си мие зъбите,това му е любимото сутрин и вечер,но не се справя добре, защото е все още на 2г. А не разрешава мама да помага, защото вече казва,че е голям. 😃

# 188
Търпението на детето да стои на едно място, докато мием зъбките (на 1.8г. е) 😅.

# 189
  • Горна Оряховица
Нямаме трудности, защото спазваме дисциплина и двете ми деца сами си мият зъбите без подканване Wink

# 190
Кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъсквате при изграждането на зъбни хигиенни навици у детето?
- Малките ми деца често искат да правят всичко сами, но все още нямат нужната моторика и последователност, за да мият зъбите си ефективно.

# 191
Най- голяма трудност ни е времетраенето и старанието,  разбира се.
Особено вечер,  когато са изморени и превъзбудени.
Но със времето, мисля че това ще се промени положително.
Важното е, че имат желание и разбират нуждата от миенено на зъбките.

# 192
Моето дете има разстояние между зъбките и му засяда храна.
На 5 годинки е нямаме проблем с миенето, имаме малък пясъчен часовник, който показва колко време да си търка зъбките. почиства си ги с конец за зъби, понякога използваме и зъбен душ на най- слабата степен.
Рядко пропуска миене.

# 193
Ние едва започваме с малката. В момента е като игра, но все още не може да плюе.
Не се отказваме с таткото и мием сутрин и вечер.
Племенниците ми нямат никакъв проблем вече. Те са на 6 и 2 години. Мият зъбите сами.

# 194
От приятел зъболекар знам, че още на бебето като му избие зъбче, трябва да почнем да мием зъбките. Но моето предизвикателство с малката ми дъщеря на 1 г. е да я накарам да стои мирно докато търкам зъбките.
Кака и, която е на 3г и 7м понякога отказва да си мие зъбките, защото я мързи, но се опитваме да изградим навика вечер да се мият зъбките преди лягане.
Миенето по 2 пъти на ден ми е едно от предизвикателствата - да вкарам в рутината сутрешното миене. Предизвикателство ми е и да им обясня колко важно е за тях без да ги плаша от зъболекари. И се старая да използвам гледано детско като помощник при обяснението на важността на чистите и мити зъбки.
Между другото - четките и пастите за зъби с привлекателни картинки много привличат децата, но не винаги състава им е толкова хубав и ползотворен, колкото ароматен.

Благодаря Ви за насоките и ще опитаме детската паста още довечера. Heart

Общи условия

Активация на акаунт