Как да предпазим детските зъбки от кариеси? Малките навици, които правят голяма разлика

• 7 799
  • 233
  •   1
Отговори
# 45
Най-трудно ми беше да обясня на детето, че пастата на се яде. Този момент премина към 3-годишна възраст. След това беше трудно да го науча да се жабури и плюе, но и това премина като период. В момента ми е трудно, защото му предстои смяна на млечните зъби с постоянни /почти на 6г е/ и се налага да ги преглеждам от време на време.

# 46
  • Пловдив
Най-голямото предизвикателство е сутрешното миене на зъбите. Вечер е лесно и забавно. Но сутрин..., когато душичките им спят... е доста по-трудно Simple Smile

# 47
  • Пловдив
Кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъсквате при изграждането на зъбни хигиенни навици у детето?
Да не натиска с все сила четката върху зъбите.

# 48
Да е постоянен в миенето на зъбки и трябва  да го подканяме и да показваме.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 12:57 от hintt

# 49
  • гр. Кюстендил
Кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъсквате при изграждането на зъбни хигиенни навици у детето?

За момента се сблъсквам с това да обяснявам постоянно, че пастата за зъби не се яде, гълта и тн, тъй като е сладка и редовно се опитва да минава с номера, че той сам ще си мие зъбите, ама пастата от четката изчезне за секунди.. Иначе си ги мие с удоволствие, единствено като си ги мие сам /на 4г/ времето е доста кратко и аз след това доизчетквам, надявам се с времето да се научи, че трябва старателно и внимателно да изчисти всяко едно зъбче.

# 50
- не съм имала проблеми. Детето ме копира и мием заедно зъбките.

# 51
Да сме постоянни в миенето на зъбите и да ходим на зъболекар без страх.

# 52
Детето да не забравя сутрин и вечер да си мие зъбите.
Да попаднем на приятна паста за зъби.

# 53
Вечер няма проблем с миенето на зъбите, но сутрин толкова им се спи, че вечно трябва да повтарям за зъбите...

# 54
Момченцето ни е на годинка и 8 месеца и засега не сме имали проблеми с миенето на зъбките, прави го с желание Blush

# 55
Не съм имала приблем с изграждането на навици относно миенето на зъбките му.

# 56
Похапваме пастата незнам колко успява да ги изтърка зъбките.

# 57
Предизвикателство беше единствено да се научи да не гълта пастата, а да изплаква и изплюва.

# 58
Зъбите си мие редовно, но понякога бърза и не се старае как ще точно ще ги измие. Като си поговорихме и му обясних, че не само миенето има значение, а и как точно. Взехме веднъж и вода за уста анти - плака и видя колко много места е пропуснал и от тогава е много старателен.

# 59
Предизвикателството е безбройните повторения докато се изгради навикът. При моите деца не става с обяснение просто. Трябва да повтарям постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт