Как да предпазим детските зъбки от кариеси? Малките навици, които правят голяма разлика

• 7 799
  • 233
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Децата обичат да си мият зъбите, но предизвикателството е да се изгради рутина.

# 31
  • София
Най-голямото предизвикателство е да разбере, че пастата за зъби не се яде, а се плюе.

# 32
Детето ми си мие зъбите с ел. четка като само си избира пастата за зъбки.

# 33
Нетърпението беше голямото предизвикателство при нас. Справихме се с пясъчен часовник - мие, докато изтече целия пясък.

# 34
Да се четкат добре зъбите. Купих оцветяваща течност за да види къде плаката не е почистена

# 35
Кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъсквате при изграждането на зъбни хигиенни навици у детето?

Най-трудно е да се сети, че се мият зъби и сутрин, и вечер. Ако не напомня, може и да не се случи...+времето за четкане - ако не стоя до него - само облизва пастата...

# 36
  • София
Докато се научим в началото заедно да си мием зъбките и постепенно да стане весело и приятно занимание.

# 37
  • Велико Търново
Най-най-най-най трудно ми е да накарам децата ми да НЕ гризат четките, а да търкат с тях. Щом връча четките и покажа какво се прави или направя забележка, сякаш давам лист хартия на шредера в офиса - започва се едно гризане, едно подобие на стъргане, а накрая четката излиза с формата на  прецъфтяло цвете от устите им.

# 38
При нас най - голямото предизвикателство е да се мият достатъчно време зъбите, а не да се търка 2-3 пъти с четката само. Като цяло знаят какви са последствията и влагат усилия, но си искат наблюдение.

# 39
  • София
Кои са най-големите предизвикателства, с които се сблъсквате при изграждането на зъбни хигиенни навици у детето?   -   Първо да разбере, че е важно да измива старателно и редовно зъбите си. Купувам био пасти и elmex!

# 40
Най-трудно е да преминем на миене с паста за зъби. Иначе само с четка ги мие.

# 41
Най-голямот предизвикателството е да се изгради постоянството. Особено вечер ако й се спи, с много усилия се мият зъбите и често некачествено. Тогава се налага да се намесвам. Но вярвам, че упоритостта се възраждава. Heart Eyes

# 42
Много ми е трудно да ги науча колко е важно, съответно - рутината, особено в ранна възраст. Даваме личен пример непрекъснато, но не виждам старание и постоянно проверявам.

# 43
  • Sofia
Най-голямата предизвикателство е, че сладурче е бебе и не може да осъзнае защо мием зъбките

# 44
Най-голямото предизвикателство беше да науча сина ми да подхожда с нужното внимание към миенето на зъбите. Да не бърза и да не е "отбиване на номера".

Общи условия

Активация на акаунт