Как да предпазим детските зъбки от кариеси? Малките навици, които правят голяма разлика

• 7 799
  • 233
  •   1
Отговори
# 15
Най- голямото предизвикателство беше да създам навици за миене на зъби, както и навици за посещение при зъболекар без страх. Мисля че съм успяла.

# 16
Като цяло нямаме проблеми с дисциплината при миенето на зъбките, но понякога вечер, когато много му се доспи и започне са казва на всичко “не” и “няма” ,отказва всякакви дейности,  включително и това.За щастие се случва рядко!

# 17
Най-голямото предизвикателство беше да придобие навика и да свикне с мисълта, че всяка сутрин и вечер задължително трябва да се мият зъбките.

# 18
Да се мият зъбите старателно, а не на игра за хапване на паста.

# 19
Малко след като са си измили зъбите вечер, решават, че ще си гризнат нещо набързо и тайно и после си лягат. Това засега си остава нерешен проблем.

# 20
Вечер много им се спи и не им се занимава с миенето на зъби.

# 21
Най-голямото предизвикателство за нас като родители на почти 4-годишен е това да не яде пастата за зъби. Разбира се, трудно е, защото има приятен вкус, но с търпение ежедневно преповтаряме, че пастата трябва да стигне до всички зъбки, за да бъдат измити качествено.

# 22
Най-голямото предизвикателство, което съм имала по отношение на миенето на зъбките на моята 3 г. госпожица, е уговорката, че след като първо си ги "измие сама" след това трябва и възрастен да й ги измие. Simple Smile

# 23
Проблемът с миенето се реши окончателно, откакто имат автоматични четки за зъби. Лошото е, че по някое време, преди да заспят, се присещат, че искат да ядат нещо!

# 24
Казвам, че трябва да станат здрави и бели като на Зайо Байо, а не черни  и болезнени, и нямаме проблеми. Въпреки че е още на 2г и половина,  гледам да създам навици, защото за мен зъбите са едно от най-важните за човека през целия му живот.

# 25
  • Велико Търново
Най-голямото за мен в момента е да ги накарам сутрин да си измият зъбите. Вечер придобиха тези навици, но сутринта ...

# 26
Най-голямото предизвикателство е да спре да изяжда пастата за зъби вместо да си търка зъбите.

# 27
Най-трудно е да ги накарам да се откъснат от игрите и да отидат към банята. Засега все още се шлайфа и умението да не се плюе по огледало и мивка.

# 28
Много ми е трудно с миенето на зъби при едното ми дете на 1,8 г. Не желае да отвори устата да му измия зъбите и всеки път става много трудно и набързо всичко и не знам доколко ефективно ги измивам. Обикновено понякога помага да й дам четката за зъби в едната ръка и с моята аз да й ги мия.

# 29
Моето дете също обича да си мие зъбите. Въпросът е да се изгради рутина и постоянство, че понякога забравя.

Общи условия

Активация на акаунт