Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 81

• 24 738
  • 735
  •   2
Отговори
# 30
Не, този спрей е https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010012204   и не, че съвсем не действа, но по-слабо по мое мнение. Иначе има на различни фирми различни комбинации готови.
Има много информация в интернет, прочети и виж твоето ли е, обикновено се гледа скептично на тях, но много хора са се спасявали от паник атаки с тях и ред други състояния.

steli4ka s не се обвинявай, преди години толкова беше информацията. Аз също се ядосвам понякога, че съм можела да направя някакви неща за себе си най-малко по време на бременността ми, за да няма проблеми после сина ми...но към момента нищо не знаех, вярвах си на лекаря.

# 31
  • На брега на реката
Със сигурност ще опитам. Вече не съм скептична към нищо. Не знаеш от къде ще ти дойде помощта.

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 09:11 от Бубoлина

# 32
Стеличка, не се самообвинявай! На мен като ми зазля жлезата и едвам се влачех, се сетих, че майка ми последните години преди да умре все повтаряше, че няма сили и се задъхваше от минимални усилия. Беше с Хашимото, гледаше само TSH и се опитваше сама да си дозира хормона, но без да гледа щитовидните хормони. Освен това се потеше много, имаше сериозна коксартроза, за която обвиняваше химиотерапията и това, че е лекувана с кортикостероиди по друг повод, но изобщо не сме се сетили за вит. Д.  Сега ми е много мъчно, че не можах да ѝ помогна, но толкова съм знаела, толкова съм могла да направя...

P.S. Аз да си кажа, че след като намалих отново еутирокса и останах само на един прием на Т3, от една седмица отново съм със зверската умора, постоянно ми се спи и все търся да полегна и имам и някои други симптоми на хипофункция.

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 10:29 от Acid_Burn

# 33
Момичата ленено семе смляно може ли за щж?
Чела съм, че не е много ок.
Ама добре ми действа за двете нули. Слагам смляно и то чаена лъжица в салата я има я няма. Ръсвам малко.

# 34
Аз пък не съм чела много, но имам спомени че беше полезно даже за нея...но може и да греша. Но пък и толкова малко не мисля, че е проблем.

# 35
Здравейте, пиша в тази тема въпреки че при мен има само хипотиреоидизъм, защото имам нужда от съвет. Според ендокринолога ми стойностите на фт3 и фт4 са добре и да си продължа текущата схема на прием на Еутирокс - редувам 25 и 50 мкг. Но според друг специалист (мамолог) може би ми трябва корекция на дозата. Имам проблем с недостатъчна кърма и сега изчаквам и резултат от изследване на обратен Т3, като мамологът ме посъветва ако той е много висок да включа Л-тирозин като добавка, за да може евентуално да се подпомогне конверсията от фт4 към фт3. Имали ли сте опит със сходен проблем с кърмене и хипофункция?

# 36
Имах същия проблем, абсолютен кошмар беше, докато не разбрах, че причината е в хипофункцията. Вдигай дозата, фт4 е ниско, дори без да кърмиш. Хубаво е да стигне до 16-17. Аз се справих, като си наваксах дозата и с цедене и често предлагане. За около седмица-десетина дни започна да се усеща разлика. Колко е голямо бебето?

За реверсивния т3 нищо не разбирам, така че не го коментирам.

# 37
Благодаря, и аз виждам, че не е окей,то и не се чувствам окей като цяло. Ти като си увеличи дозата на какви интервали от време пускаше изследвания, за да видиш дали се движат в правилна посока?
Имах същия проблем, абсолютен кошмар беше, докато не разбрах, че причината е в хипофункцията. Вдигай дозата, фт4 е ниско, дори без да кърмиш. Хубаво е да стигне до 16-17. Аз се справих, като си наваксах дозата и с цедене и често предлагане. За около седмица-десетина дни започна да се усеща разлика. Колко е голямо бебето?

За реверсивния т3 нищо не разбирам, така че не го коментирам.

# 38
През две седмици, докато нацеля дозата. После през месец, за всеки случай, после през три, през шест... След раждане хормоните страшно играят, аз съм и с Хашимото и ми изигра лоша шега и това, че бях си спряла еутирокса след раждането. После го почнах направо с 50 мкг, показателите скочиха рязко, после паднаха рязко, междувременно автоимунният процес се обостри и ми отне време да вляза в приемливи рамки. Но поне лактацията спасих и кърмих още година и половина след това. Така че стига да имаш желание, хипофункцията е преодолим проблем. Успех желая! И здраво, пухкаво и доволно бебе Simple Smile

# 39
Много благодаря, надявам се да закърпя положението и да успея като теб! Бебето е почти на два месеца - 8 седмици 😊 засега пробвам със страшни комбинации от добавки + цедене по 7 пъти на ден, но явно хормоните ми влияят доста повече.

# 40
Добавките и цеденето са супер, но вдигай и хормона. Той просто е фундаментален фактор. Може да видиш и витамин Д, Б12, железния панел, вероятно тялото ти е доста изтощено, та не е зле и те да се наваксат, ако има дефицити. Виждам в мненията ти, че си била при Ася Демирева, та няма да давам непрофесионален акъл за кърменето повече Simple Smile Не на последно място, важното е да си здрава и да имаш сили да си гледаш детенцето. Хипофункцията е гадна работа, особено комбинирана с умора и недоспиване.

С риск да разводня темата, напълно разбирам колко е ужасно да искаш да си нахраниш детето, да не успяваш и да нямаш ясна причина защо. Отвратително усещане. То е още съвсем мъничко и си в най-трудния период на умора, адаптация към новия живот, страх, неяснота, вина... Кураж! Ще става по-добре. Дори да не се получи с кърменето или да се откажеш от цялата хамалогия с цеденето и вероятно дохранването, вината няма да е твоя - понякога просто нещата не се случват, както ни се иска. За детето най-важното е любовта на мама, а съм сигурна, че твоето я има в изобилие.

# 41
Здравейте, пиша в тази тема въпреки че при мен има само хипотиреоидизъм, защото имам нужда от съвет. Според ендокринолога ми стойностите на фт3 и фт4 са добре и да си продължа текущата схема на прием на Еутирокс - редувам 25 и 50 мкг. Но според друг специалист (мамолог) може би ми трябва корекция на дозата. Имам проблем с недостатъчна кърма и сега изчаквам и резултат от изследване на обратен Т3, като мамологът ме посъветва ако той е много висок да включа Л-тирозин като добавка, за да може евентуално да се подпомогне конверсията от фт4 към фт3. Имали ли сте опит със сходен проблем с кърмене и хипофункция?

А за този пролактин какво казват лекарите? Много е висок...

# 42
При кърмачка, макар и с недостатъчна кърма, пролактинът сигурно е нормален.

# 43
Момичета, чета на Уенц книгата. И стигнах до йода.
Съвсем различна информация.
Мислех, че са започнали да йодират солта заради болестите с щж, а то след това са се появили.
Дали наистина е така?
Иначе имам келп таблетки, ама забравям да го пия и май добре правя.
Купувам морска сол от зоя, знам, че не е изкуствено йодирана, а естествено.

# 44
Да, точно заради кретенизма, който е бил широко разпространен в определени райони, е започнало йодирането на солта. Кретенизмът е вроден хипотиреоидизъм. Аз не съм чела книгите на Изабела, може нещо да не е разбрала за йода. Това не означава, че препоръчвам да се приема йод. Аз съм пила и келп, и луголов разтвор, но подобрението беше само отначало, с келпа, и то не драстично. Може и да съм си навредила междувременно.

Общи условия

Активация на акаунт