Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 81

• 25 766
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
Фастинът се отрича за доста състояния, включително проблеми с щитовидната. Аз съм правила преди време и добре ми се е отразявал като енергия, кг. Иначе аз всъщност съм с 16 часов фастинг всеки ден, защото не закусвам а направо обядвам Simple Smile . Но преди години си правех 2 пъти в месеца по 24-часов

За вдигане е дозата, Т4 трябва да се качи още, сега си точно в средата, ТСХ също е над 2...

# 706
Сега научавам, че е противопоказен, дали нямат предвид много дълги интервали? Аз съм на 47 години, имам Хашимото с хипо, в последните години напълнях, цикълът ми тази година започна да е нередовен. Аз лично изкарвам деня на кафе, вода до към 16-17ч., после се храня веднъж основно, около 8:30 още нещо, чаша мляко, и на следващия ден пак така. Отслабнах с 8 килограма и задържам на едно  ниво така от няколко месеца, на два килограма от зелена зона на bmi. В събота и неделя не спазвам, но все пак ям по-малко (мисля, че количеството храна естествено се ограничава при фастинга), избягвам сладко. Като цяло се чувствам по-добре.

# 707
Много хора се чувстват добре при фастинг факт, истината е, че той се отразява добре при някои състояния.
Но едно гладуване влияе на жлезите и по точно на секрецията на хормоните, разбалансира ги - може да наруши естрогеновия баланс, кортизоловия ритъм, подтиска конверсията на щитовидните хормони... Чела съм, че не трябва повече от 12-14ч глад да има.

# 708
Аз да имам 2-3 36 часове. Май и един 24 часов.
Но карам 16-18 часа фаст.
Толкова смятам, че е ок.
Ще започна и тях. Мисля следващите три седмици поне по 2 фаста малки да имам.

# 709
Здравейте момичета! От кои онлайн или физически аптеки закупувате Т3? Благодаря!

# 710
https://bg.iherb.com/pr/doctor-s-best-digestive-health-probiotic … veggie-caps/71547

Този взимам.
Днес си пуснах профилактични от ЛЛ - желязото доста се е вдигнало - вече е 17,5 (преди година беше под 5), а инсулинът е паднал още малко - 4,85 (беше близо 12, преди 5 месеца стана 5)

Как успяхте да вдигнете желязото?

# 711
  • Пловдив
Здравейте.
Страх ме беше да си пусна изследвания и все отлагах. Пак почнаха сърцебиенето, неспокойния сън и раздразнителността. Опасенията ми се потвърдиха. Все едно се върнах 3г назад. Тсх се е повишило двойно от преди година, а антителата тъкмо ги вкарах в норма и ... пак са избухнали.
Припомням, че се опитвам да овладея всичко само с хранене. Без алкохол, глутен и краве продукти (последните два месеца си позволих малки нередовни количества след 3г прекъсване).
Мислите ли, че вече съм за хормон?
А този гликиран хемоглобин и холестерол дали навеждат на мисълта за начален стадий на ИР?

# 712
Холестеролът се повишава при хипофункция (заради забавен метаболизъм), почти всички с хипофункция имат повишен ЛДЛ, който пък вдига общия холестерол, триглицеридите и те над 1 не е хубаво да са. Иначе инсулинът и глюкозата ти на гладно са ок според мен. Хормоните ти сочат хипофункция, не е тежка, но я има.
Витамини изследвала ли си - Д, В12, желязо?

# 713
  • Пловдив
Ами не ги пускам витамините. Периодично редувам течен б12 и вит.Д.
От всичко, което чета, почти сигурно имам дефицити и все не ми се дават пари да ги изследвам. Може би трябва...
А желязо пускам, около горна граница ми е. Но днес забравих.

# 714
И аз съм скръндзава, но си ги пускам поне веднъж в годината тези за които знам, че са ми проблем.
Да, за хормон си. Защо не си го пила досега?

# 715
  • Пловдив
Защото успявах да регулирам с режим на хранене.
Искам да отложа времето, в което ще почна хормона.

# 716
Правилното хранене не е панацея за всички болести.
Играе огромна роля, но не е всичко.

# 717
  • Пловдив
https://bg.iherb.com/pr/doctor-s-best-digestive-health-probiotic … veggie-caps/71547

Този взимам.
Днес си пуснах профилактични от ЛЛ - желязото доста се е вдигнало - вече е 17,5 (преди година беше под 5), а инсулинът е паднал още малко - 4,85 (беше близо 12, преди 5 месеца стана 5)

Как успяхте да вдигнете желязото?

Пия само Easy Iron - лесноусвоимо желязо- сега пия на Jamison, има ги и в българските аптеки. Редувам с Билкова кръв. Хематолог ми е препоръчвал да пия такова, тъй като силните препарати от рода на Тотема, Сорбифер не ми понасят добре.

# 718
Здравейте! Моля да ми дадете идеи как да вдигна желязото? Кои добавки са ефективни? Мерси!

# 719
Отговорът не е толкова еднозначен, зависи какъв е проблема с желязото - изследван ли е целия железен панел? Може да има такъв проблем, който не се оправя само с пиене на желязо! Отделно колко е ниско, постоянно ли е ниско, т.е. причината за ниското желязо ако е проблем с черва, колкото и да се пие все тая...
Иначе по същество на питането - прием на фолат подпомага усвояването на желязо, относно препаратите - там е индивидуално, аз и синът ми сме доволни от Малтофер, други обаче не са...Тотема е препоръчван, аз смятам, че за да се избегне прием през стомах е добре спрея на БетерЮ.

Общи условия

Активация на акаунт