На море в Гърция 2025 - I

• 50 329
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Tanya Valcheva, не е чак нетърпима жегата през август. По-скоро ще е ужасна блъсканица навсякъде, по заведения, плажове, забележителности, лодки и каквото още се сетите. Да не говорим и цените какви ще са тогава. Аз също не бих си причинила Гърция през август, освен ако не е някое забито място.

И друго - не е гаранция, че водата на Скиатос през август ще е над 25 градуса. Острови са, има течения, може пък през юни да е по-топла. Случвало се е на някои места през май-юни водата да е изненадващо приятна.

# 151
Планувам една мини почивка началото на юли до Халкидики за 4-5нощувки.Никога не съм ходила там.Къде бихте ми препоръчали да отседнем.Искам всеки ден да съм на различно градче ли,селце ли е незнам.По това време предпологам става за плаж.Предпочитам по широки плажни ивици с по плитка вода.И все пак да можем и някоя забележителност да видим.Незнам къде да се ориентирам.Не обичам да е прекалено тихо и безлюдно,но и да не е много наблъскано и нагъчкано.Както и да има хубави ресторантчета и таверни.
Ситониа! Ръкавът с най- хубавите плажове.  Оживени курорти са Сарти,  Неос Мармарас и Никити. Можете да обиколите прекрасните плажове по ръкава около Вурвуру,  Сикия,  Ориндж, Парадайс. Разгледайте по картата и си изберете къде да отседнете и какво да посетите.

Много благодаря за отговора.Предполагам,че по това време ще е лудница.А има ли нещо за гледане там или само плаж?Как стои въпроса с морските таралежи.Никога не съм влизала в гръцко море.За какво да внимавам?
По принцип ще избирам между Халкидики и Италианските езера.Още няколко дни размисъл и се ориентирвам.Не обичам да правя планове отдалече,че все нещо се проваля.

# 152
На пясъчните плажове няма морски таралежи. Те живеят само по скали и бетонни плоскости (кейове).
Няма прилики между Халдикики и италианските езера - или отивате на море и плаж, или отивате да гледате забележителности.
Има някои неща за гледане - 2-3 селца с традиционна архитектура, малки крепости, пещери (по-далеч), но не е това основното.

# 153
  • София
Здравейте, ще сме в Парга през юли 10 дни. Оглаждам се за красиви и атрактивни плажове, подходящи за шнорхелинг - нещо като Alonaki Fanariou Beach. Нещо друго интересно да се види или прави между Превеза и Сивота. С големи деца сме /на 25 години + Simple Smile /.

# 154
  • Варна
Здравейте, понеже сме от Варна и досега не сме посещавали Гърция ще помоля за малко помощ. Насочили сме се към Корфу(защото има полет от Букурещ дотам, а не ни се пътува с кола), но като гледам столицата, където е летището там не виждам големи плажове. Ако трябва да изберем настаняване къде да е? Не искаме да наемаме кола, четох, че пътищата са с много завои, тесни и има голям трафик, ще ни изнервя това. За края на август става дума.

# 155
Автобусите са тук https://ktelkerkyras.gr/en/itineraries/, но първо ще трябва да стигнете от летището до града/автогарата.

Трудно ми е да си представя острова без личен автомобил, но вероятно е възможно, ако човек е съгласен да се закотви на едно място. Тъй като всички автобусни линии тръгват в лъчи от столицата, изберете някой от по-големите курорти с пясъчен плаж - Агиос Гордиос, Рода-Ахарави, Агиос Георгиос Аргирадон (известен още като Агиос Георгиос - юг, че има и един на север).

Поне един ден задължително трябва да отделите на разходки из столицата, може да направите първа или последна нощувка в нея.

# 156
  • Варна
Предполагам няма Болт или Юбер?

# 157
Не. Такситата в Гърция не са скъпи, но Корфу е голям остров (70-80 км по дължина), не стават за основен транспорт.

# 158
  • Варна
Сега видях, че има полети и до Хераклион, дали не е по-добре? Има и Миконос, Санторини и Скиатос, но там май е доста скъпо?

# 159
Миконос и Санторини - определено.
Скиатос е малък и изключително удобен за почивка без кола (за разлика от Крит, който е прекрасен, но пък необозримо огромен).
Четете назад в темата, ако ви интересува почивка и придвижване там, има и директен полет от София и се пише непрекъснато, аз лично се поуморих да разяснявам едно и също.

# 160
На пясъчните плажове няма морски таралежи. Те живеят само по скали и бетонни плоскости (кейове).
Няма прилики между Халдикики и италианските езера - или отивате на море и плаж, или отивате да гледате забележителности.
Има някои неща за гледане - 2-3 селца с традиционна архитектура, малки крепости, пещери (по-далеч), но не е това основното.
Искаш да кажеш,че боси няма да срещнем нищо лошо по морското дъно?Да не се тревожим.
Знам,че няма общо Гърция плажове и Италия езерата.
Даже и транспорта е различен.Едното ще е с кола,другото със самолет.Чуденката ми е все още в това,ако е доста топло в Италия началото на юли,определено ще ми се ходи повече на плаж в Гърция😉

# 161
Сега видях, че има полети и до Хераклион, дали не е по-добре? Има и Миконос, Санторини и Скиатос, но там май е доста скъпо?
Разгледайте цените на нощувките на всеки от изброените острови и ще се ориентирате дали ви устройват. На Санторини с автобус може да се придвижвате също.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 18:58 от Mur

# 162
  • София
Искаш да кажеш,че боси няма да срещнем нищо лошо по морското дъно?Да не се тревожим.

Морски таралежи на пясъчно дъно не, нооооо риба дракон не е изключено. Те се заравят в пясъка и убождането е много, много неприятно. Ако толкова се притеснявате, бих Ви посъветвала да си вземете аква обувки. Аз от години ползвам, дори и на пясъчни плажове слагам чат-пат.

# 163
Хераклион ще ви е най-изгодно вероятно. Транспортът е добре уреден.

# 164
За тази риба дракон четох, че има препоръка към гмуркачите направо да я убиват, ако я видят. Поне за Крит го четох, но предполагам и за останалите острови ще важи. Нямала естествен враг тази риба и изяждала всичко останало плюс много бързо се размножавала. Същият проблем е наличен и на Карибите и там даже са изобретили робот, който я трепе.

Общи условия

Активация на акаунт