На море в Гърция 2025 - I

• 25 158
  • 389
  •   3
Отговори
# 60
Здравейте момичета Simple Smile
- трябва да е до около 700-800 км от София
- да има хубав пясъчен плаж с плавен преход
- преобладаващо спокойно море , защото момчетата искат да ползват sup board
Благодаря Flowers Hibiscus
Микро или Кастри на Пелион - 560 км
Амудия - 631 км
Арила Пердика - пак толкова
Луца-Врахос - 645 км

Има и други варианти, разбира се, зависи колко оживено/диво го искате.

# 61
Момичета, планирам о.Китира тази година края на юни, но още не мога да реша колко нощувки да отделя за там. Знам ,че закъснявам, но то така или иначе с отпуските не е ясно кога могат да се вземат и това ме побъркава вече, ама...
За да се разгледа острова, без да се отпускаме много Simple Smile, но все пак да не е само търчане, колко време трябва? 6 нощувки стигат ли? То е ясно, че може и много и малко, но все пак посещавалите острова какво мислят? Защото от това зависи и колко дена да си отделим за континента на Пелопонес (мин. 5 дни ми се ще, ама зависи от Китира).  Общо да станат 12-тина до 13 дни, а някъде ще има и междинна нощувка, поне на отиване (с нея толкова). Всеки ден ми е ценен, не мога да си позволя повече отпуска наведнъж, 10 дни само и някак да включа част от съботите и неделите.

А това е вторият ми въпрос - коя част на Пелопонес ви харесва повече - като живописна природа, красиви плажове (нямам предвид пясъчни само), гори и спокойствие (без шумни места) - най на запад към Пилос или към Порто Хели - в най-източната (югоизточната) част?

# 62
При наличната отпуска 6 дни на Китира и 5 на Пелопонес са идеални. То човек се простира според чергата си Simple Smile
Останете в Арголида, областта около Нафплио, разгледайте историческите забележителности - Микена, Епидавър; някой от островите наоколо - Хидра, Спецес. Всичко останало ще ви натовари допълнително като километри, а и лятото на Пелопонес е много горещо. Горите са малко кът, предимно в средата на острова и пътищата са доста бавни към тях.
Идете за ден на плаж на Елафонисос, съвсем близо е до пристанището за Китира и фериботът е 10 минути (но не е от Неаполи, а от Пунда).

# 63
В допълнение към горния пост на Параход предлагам и посещение на Монемвася. Не е много далече от пристанището, от което пътуват фериботите до Елафонисос и има шанс да ги съчетаете.

# 64
Не ни е за пръв път Пелопонес, минлата година бяхме в Монемвасия, на Елафонисос и на Мани, даже до Нафплио скочихме на връщане за няколко часа и един обяд (умряхме от жега!), за 13 дни пак. Даже отново ми се искаше на Мани, ама няма да повтаряме толкова скоро, колко още места има за виждане...

# 65
Е то на Мани си е най-хубаво, ама наистина температурите са оле-майко.

# 66
Всъщност, само в Нафплио беше горещо. Другите дни на Мани си беше ОК, особено там, където спяхме - в Церия (Tseria), в планината, на 4-5 км. от брега над Кардамили, си беше рахат, даже първата вечер беше хладно за края на юни, наложи се връхна дреха да слагам. Въобще не ни е било горещо там, даже климатик не сме пускали. Иначе долу си беше жега, но на плажа се издържаше, поне за мен не е било проблем. Обаче в Нафплио бяхме след 11.30 и беше нещо страшно...

# 67
Да,между Кърджали и Комотини има патрулки на пътна полиция-и български,и гръцки.Миналата седмица ходихме за няколко дни до Едеса и Позарските мин.извори и ни спряха за проверка след Маказа,в Гърция,но и в БГ имаше пътна полиция.Бъдете внимателни!

Разкажете малко за изворите 😊
Къде отседнахте, има ли готини заведения, хубаво ли е на басейните?

# 68
Другите дни на Мани си беше ОК, особено там, където спяхме - в Церия (Tseria), в планината, на 4-5 км. от брега над Кардамили, си беше рахат, даже първата вечер беше хладно за края на юни, наложи се връхна дреха да слагам.
Това село трябваше да го гугълна, за пръв път го чувам Simple Smile То си е доста навътре в планината Тайгетос.

# 69
  • Пловдив
djovana2,отседнахме в селото до изворите Лутра Лутраки,в къща за гости "Агнанди"-добро място с всичко необходимо,чисто,любезна собственичка.Има много къщи за гости и хотели по главната улица,и не само,миналата седмица почти нямаше туристи с изключение на четвъртък 01.05.-повече от 15 автобуса преброих на паркинга до изворите,коли навсякъде,където можеше да се паркира и ние отидохме да видим водопадите в Едеса(и там имаше много хора).На следващия ден отново беше спокойно.За изворите-има два басейна с топла вода,не са големи,но всеки си намира място,плаща се на каса по 3евро на човек за цял ден,но за един басейн,има шкафчета за багаж,безплатни са,но не са много и когато няма свободни шкафчета хората си оставят багажа на пейките.Водата е приятно топла,излиза от камъните и под течащата водата хората си правеха хидромасаж,ние с ММ също,хареса ни.В заведенията храната е вкусна,не е скъпо,запомних името на първото заведение,в което се хранихме-To Petrino,но и в другите заведения храната беше вкусна,има фурна,от която си купихме закуски веднъж.

# 70
  • София
Нов маршрут на Seajets свързва Икария с Кос и Родос https://ikariaki.gr/to-aqua-blue-ksekina-dromologia-pinakas-ikar … 5zYduDLSlTLIi_qbQ. Не знам дали е практичен, но все пак предоставя допълнителни възможности за връзка между островите.

# 71
Видях го и аз и е изключително странно това разписание, защото корабът Aqua Blue на Seajets продължава да изпълнява 4 пъти седмично Кавала-Лимнос, както и м.г.
Не мога да си обясня изобщо как ще бъде на двата маршрута едновременно.
В същото време бяха страшно забатачени договорите за северноегейския маршрут. От местни разбрах, че о. Агиос Ефстратиос е бил без фериботи два месеца (!).
Изобщо Seajets на никого не ги препоръчвам, ако има алтернатива.

# 72
  • София
Някой бил ли е на влакчето до Пелион от Волос?

# 73
  • софия
Влакчето Ано Лехониа - Милиес ли?
Ако се пита за него, писано е в темата в годините. Доста хора сме били.

# 74
Другите дни на Мани си беше ОК, особено там, където спяхме - в Церия (Tseria), в планината, на 4-5 км. от брега над Кардамили, си беше рахат, даже първата вечер беше хладно за края на юни, наложи се връхна дреха да слагам.
Това село трябваше да го гугълна, за пръв път го чувам Simple Smile То си е доста навътре в планината Тайгетос.

На13 км. от Кардамили и на по-малко от главния път за Каламата (може да бяха 6-7 км.). Наричат го "терасата на Мани", защото гледката от там е убийствена. Така е разположено, че изцяло гледа към залива на Кардамили, планините. И има две от най-добрите кръчми с цяло Мани, според мен. Едната с убийствена гледка, а другата, пак с глeдка, но по-ограничена, от типа, койтo те водят в кухнята да си избиаш с какво да те нахранят... Мъжът готви, жената сервира, постоянни клиенти - местни. Защото туристите са много малко там. Освен това, с типичните каменни къщи за Мани, оказва се, че е било средище на каменари, които са правили къщите на Мани и не само.

Препоръчвам го с две ръце на тези, които им се пътува всеки ден 20-тина мин. в двете посоки до морето. Заслужава си вечер да си на тишина и спокойствие с тази разкошна гледка и домашна храна.

Снимката е от нета, имам мои, разбира се, но някъде назад в телефона Simple Smile.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 13:08 от Alia1

Общи условия

Активация на акаунт