На море в Гърция 2025 - I

• 50 242
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
Вчера направихме един лек пешеходен преход по плажа на Ставрос, Неа Врасна и Аспровалта.

Актуално водата е чиста и топла. Има си хора, но за съботен ден си беше още спокойно. После започна да духа по-силно и на моменти неприятно за мен, на аз съм почитател на жегите.

За цени на чадъри не сме гледали, защота се движехме постоянно и не сме сядали. На една място имаше бездомни кучета и едно от тях доста ме уплаши , бях останала сама и доста агресивно ръмжеше срещу мен.
Като цяло и трите градчета за мен са доста заспали и не са моя тип.

Но пък гиросите си ги биваше.

# 376
  • София
Момичета, поздрави от Йонийско море и Закинтос. Пристигнахме вчера по обед, след нощен преход, и днес започнахме с най-комерсиалното Simple Smile
Така ми липсваше това синьо 🩵

Да допълня, все пак за да е полезно, а не само снимки.
Първо отидохме с колата до Navagio Beach Viewpoint. Имаше доста хора, но не беше претъпкано. На панорамната площадка всеки търпеливо си чакаше реда за да погледне и да снима.
След това отидохме до Porto Vromi.
Има безплатен паркинг, тоалетни, бар на самообслужване. Плажа е мъничък, има малко шезлонги. Ние поседяхме 1 час и не са ни искали да плащаме, но си взехме напитки от бара.
Направихме тур с лодка, беше много хубаво. Лодката не е нито много голяма, нито много малка. Имаше хора, но не бяха много, съответно си изкарахме спокойно. Времетраене 3-3.5 часа, цена по 30 евро на възрастен, за детето на 6 не ни таксуваха. Билети си взехме на място. Лодката обикаля Navagio Beach, Blue caves, White Beach, Porto Steniti, Poseidon’s face. Имахме 2 спирки за по 25 Мин плуване, и 1 за 10.
https://maps.app.goo.gl/4cx6EqmNuFc9Hfm69?g_st=com.google.maps.preview.copy

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 18:39 от Ellie D

# 377
  • София
Планираме да посетим Лефкада. От къде е най-добре да резервираме? Има ли страници, както предложените за Северна Гърция?

# 378
Тази година за първи път ще почиваме в Гръцко през август. Дано не е много горещо. Спряхме се на Сивири, търсейки комбинация от тихи и спокойни вечери за нас и оживени дни и плаж за тийна Simple Smile Ще се радвам на конкретни препоръки за места за вкусно хапване, както за забавления. Също дали има откъде да се наемат велосипеди под наем в района?

# 379
Планираме да посетим Лефкада. От къде е най-добре да резервираме? Има ли страници, както предложените за Северна Гърция?
[/quote
Един много полезен сайт с информация за Лефкада https://lefkadaslowguide.gr/en/
Разгледайте подробната карта за да се ориентирате за плажове и места за настаняване. Източната част е по-равнинна, западната доста планинска с голяма денивелация спрямо плажовете, но там са най-красивите и тюркоазени заливи.

# 380
  • София
Олимпиада е рай,страхотен плаж и удобства но има камъни,носете обувки. Няма таралежи но е пълно с черупки миди,рапанчета т.н. Късмет сте извадили че сте намерили настаняване там

# 381
  • Сф
Тази година за първи път ще почиваме в Гръцко през август. Дано не е много горещо. Спряхме се на Сивири, търсейки комбинация от тихи и спокойни вечери за нас и оживени дни и плаж за тийна Simple Smile Ще се радвам на конкретни препоръки за места за вкусно хапване, както за забавления. Също дали има откъде да се наемат велосипеди под наем в района?

Миналото лято бяхме с компания в Сивири в средата на юни. Хареса ни. По цял ден изкарвахме на шезлонгите на таверна Тристан. Собственикът е уникално мил, постоянно комплименти от заведението, плодове, напитки, изпрати ни накрая с по една бутилка техен зехтин. Не сме сядали на вървежната Диамантис.

# 382
Няма по-синьо от йонийското синьо.
Коя част на Лимнос да гледам за настаняване?
 Предпочитаме по-дивите и неурбанизирани плажове, но заради тийнката ги редуваме и с по-цивилизовани. Не сме сърфисти и не ни пречи да обикаляме и шофираме до плажовете с колата.

# 383
Здравейте на всички!

В края на август мислим да ходим на море, като сме се насочили към Гърция. Обмисляме да ходим 4 човека, но не знаем много гръцките курорти, къде има хубави плажове, също и сносни цени. Единствено сме ходили на Неа Перамос и Атина. Моля, ако може да ми дадете идеи и мнения според описанието, ще съм благодаряна.
Хубава вечер ви пожелавам!

# 384
  • Sofia
Хубави плажове и сносни цени има по на юг. Но и двете са много разтегливи понятия😁

# 385
Коя част на Лимнос да гледам за настаняване?
Предпочитаме по-дивите и неурбанизирани плажове, но заради тийнката ги редуваме и с по-цивилизовани. Не сме сърфисти и не ни пречи да обикаляме и шофираме до плажовете с колата.
Спали сме в Плати, Танос и Мирина, все не е лошо (Мирина е лудница, селата са спокойни дори във висок сезон). Но там за диви плажове не може да се говори. По- има такива на изток след Мудрос.
Около 40 мин. е островът от край до край, повечето пътища са хубави с изключение на кратки черни участъци в северната част. Така че отседнете където ви хареса, все ще се придвижите.

Последна редакция: нд, 15 юни 2025, 23:40 от Параход

# 386
Добър вечер!
Имаме почивка в Ниа Мудания. Сещате ли се за нещо интересно, което можем да видим или посетим в района. Видях, че има възможност за Амуляни, но трябва пътво да стигнем до Урануполи, койтона около час и половина път. Има опции за резервация на лодка или разходка до там с колата, като ползваме ферибот. Нещо по-нщблизко сещате ли се?!
Хубаво лято на всички!

# 387
Пещерата Петралона ви е наблизо. За Амулиани фериботът е от Трипити, малко преди Уранополи, пътува 10 минути на всеки два часа.

# 388
Благодаря,  Параход! 🌷

# 389
От София към Вурвуру къде посредата някъде е подходящо да спрем за хапване и раздвижване/игра за детето? Не ни се навира в лудницата в Солун,а Сандански е прекалено скоро след тръгването.
https://maps.app.goo.gl/E78EedvPFJ1ymKmG8
2-3 км слизане от магистралата. Малко по-надолу по улицата има и ресторанти за обяд.

Много благодаря за предложението, изглежда супер. Жалко,че отваря в 16ч, а ние ще сме там по-рано, но поне вече имаме идея къде ще спрем - В Сяр.

Общи условия

Активация на акаунт