На море в Гърция 2025 - I

• 50 231
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Андрос? Някои лета има директен ферибот даже, без да се връщате до Атина.

На Скирос сте ходили сигурно вече, ама ми се губи.

# 406
  • Пловдив
На Скирос бяхме. Губи ми се да има директен ферибот до Андрос? 26 август ще се падне преместването от Евия.

# 407
Саонисос и Сийджетс са го правили, ама май не е много успешен маршрут и тази година няма.

Така или иначе ние от Евия отидохме, с два ферибота - Неа Стира-Агия Марина (може и Мармари-Рафина, ама по-нарядко, по-скъп и по-свършват билетите) и после Рафина-Андрос.

# 408
  • Пловдив
Вариант е. Събирам още идеи Simple Smile
Има ли къде да се остави кола на паркинг в Рафина?

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 07:53 от jul

# 409
  • София
Може ли мнения и коментари за плажа и таверните в Калитеа, Халкидики?

# 410
Благодаря, Параход! Непременно ще го посетим. Четох от стари твои публикации за плажа в Микро, че е хубав (ако правилно съм запомнила), но е по-далеч. Мисля да отидем до Макриница и Портария, пак от прочетеното в темата.
За хубави таверни в самия Волос, съм набелязала 2-3 от отзиви в мрежата, но ще се радвам, ако ми препоръчате такива, които са харесали и на вас.
За да отидете до Микро от Волос, ще загубите много време в път. Може да се опитате да посетите Кала нера - пясъчен плаж с доста възможности за хапване, след Афисос ето този плаж : https://maps.app.goo.gl/jsNtwAcSk17bvR6P9
. На юг има не лоши варианти, но ще ви дойдат далеч - час, час и половина в посока. Както Monadirs е писала, по впечетляващите плажове са от източната част - Милопотамос, Domouchari, но там трябва да съобразявате вятъра, а и пътя от Волос си е час и повече в посока, през планината.
За таверни във Волос, мога да препоръчам https://maps.app.goo.gl/TyvEa7SgnTaUe8en9
 https://maps.app.goo.gl/AM4hd2y7gPNfgxsAA

# 411
За мен нищо впечатляващо няма в плажа на Дамухари. Рази беше тежко пострадал от наводненията преди 3 години, на нищо не приличаше, дано се е пооправил - и аз го харесвах преди.

# 412
  • Пловдив
Може на някой да свърши работа /автобусна линия София-Халкидики/- https://bgtourism.bg/novini-union-ivconi-kluchovo-partnurstvo-s- … 0XLGh5tlmF3AJcIYw

# 413
За Дамухари мога да препоръчам горещо таверна Μπαρμπα-Στέργιος, а иначе за любители на плажове с камъчета и естествена сянка плажът с пристанището е чудесен. Също така тям никога няма вълни, на съседния може морето да е бурно, ветровито и с големи вълни, но там е закътано. На детето - 3 години - миналата година много й хареса там.

# 414
  • Sofia
Да драсна и аз моите няколко реда за Скиатос. Острова неочаквано много ми хареса. Очаквах атмосфера тип Закинтос, но малките калдъръмени улички с кокетни ресторантчета и магазинчета с красиво подредени витрини ни плениха. Започнахме с лов на самолети веднага след като кацнахме сутринта. Позабавляваме се, пихме кафе и с автобуса към Кукунарес. Има защо да му се носи славата на този плаж. Съчетанието от фин пясък, кристално чиста вода и сянката на боровите дръвчета ни накара да останем там до вечерта. В единия край на плажа свободно се разхождаха между хората наперени патици. Преди това на плажа до летището ни посрещнаха черен и бял лебед и тяхното черно-бяло патенце. А на следващия ден на Агиа Параскеви имаше цяла костенурка детска градина, пак патици и два лебеда за разкош. Много са красиви плажовете, всеки със свой собствен чар. В таверна Сумпосио до АГ. Параскеви хапнахме много вкусно. Препоръчвам. Определено си заслужават почти 5те звезди. Друго място, което много ни впечатли беше Under the Olive Tea - страхотна гледка от върха, прекрасна обстановка, храната е малко гурме, но много вкусна и обслужването на ниво. Взеха ни от спирка 4 и ни върнаха с тяхна кола, безплатно. Като цяло съм впечатлена от милото и приятелско отношение навсякъде. Не просто любезно или сервилно, а точно мило и приятелско. От чистача на летището, който махаше на автобуса да ни изчака, шофьора на автобуса, който докато стигнем до плажа успя да сглоби в няколко изречения всичките си български думи, в таверните също много топло и сърдечно отношение. Третия ден бяхме на круиз до Скопелос, качихме се до църквата и завършихме на Лалария. Три пълни с прекрасни изживявания дни, гледки, красиви плажове и вкусна храна. Определено пак ще се върна.
Снимка от върха и АГ. Параскеви

# 415
Монадирс, много се радвам! Как ви се видя натоварването по това време на годината, все пак още не е висок сезон? Водата топла ли беше?

Аз съм била и двата пъти в началото на септември, като първият бе в далееечната 2006 г., и двата ми се видя сериозно населено. Иначе въпреки развитието на туризма Скиатос и на мен ми е много приятен, повече ми харесва от Скопелос.

# 416
Здравейте. Предстои ни почивка в Кефалония, Сами през юли. С дете сме на 7г. и се чудим къде да разделим пътя, може би Йоанина? Дали е удачно? Също така не зная кой ферибот е най-добре да се ползва - през Василики, Патра или Килини? Какво бихте ме посъветвали?

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 10:57 от tutu26

# 417
Здравейте! Дъщеря ми е на 17 г. и ще пътува до Гърция с приятелско семейство. Интересува ме дали ще е необходимо пълномощно?

# 418
  • Sofia
Имаше доста хора, но още не е пренаселено. Много италианци, надписи на италиански, даже нас ни вземаха първоначално за италианци и почваха да ни говорят на италиански. Като цяло приятна, курортна атмосфера, запазил се е и автентичния дух на острова. Страхотно агнешко ядохме.
На Кукунарес беше доста хладна водата, на другите плажове беше разкошна - Лалария, мама миа, АГ. Параскеви и Василико. При 40мин полет е идеално място за няколко дни, защото не се губи време в път. Иначе си е скъпичко, особено храната. Сравнено с Пелион е едни 30% нагоре за някои неща. Автобуса е наистина много удобен за придвижване из острова.

# 419
Здравейте. Предстои ни почивка в Кефалония, Сами през юли. С дете сме на 7г. и се чудим къде да разделим пътя, може би Йоанина? Дали е удачно? Също така не зная кой ферибот е най-добре да се ползва - през Василики, Патра или Килини? Какви бихте ме посъветвали?

Фериботът от Астакос ще ви закара точно в Сами. До Килини и Патра няма никакъв смисъл да ходите, само ще си удължите пътя излишно. Йоанина и Мецово са подходящи за междинно спиране.

Общи условия

Активация на акаунт