На море в Гърция 2025 - I

• 50 099
  • 750
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Мен най-много са ме хапали на Вурвуру през 2013 г. - направо бях на решето. Нощем не можех да спя от сърбеж и ходех да се топна в солената вода без изплакване, за да мога да поспя. Хубавото беше, че морето ни беше през двора. Никъде другаде в Гърция не съм срещала толкова комари. Наистина по островите е доста по-добре, особено на ветровитите - буквално няма такива гадини. Само на Патмос имаше, и то в по-дивата част, на пристанището не видях никакви.

# 526
Мисля, че годината, за която говоря, е същата - беше точно по време на протестите срещу Пеевски. Явно е имало нещо климатично тогава Stuck Out Tongue

Отделно, че по онова време гърците почти не бяха открили мрежите за прозорци. После сe понаучиха, особено на туристическите места.

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 21:23 от Параход

# 527
  • София
Моят мъж жив го изяждат комарите. Последно зверски го ядоха около обяд на слънце в Кунупидиана на Крит. Чак преди седмица разбрах,че то кунупи било комар на гръцки,та попадайки в Комарово (Кунупидиана) нищо чудно,че го направиха на решето. Joy

# 528
Чак преди седмица разбрах,че то кунупи било комар на гръцки,та попадайки в Комарово (Кунупидиана) нищо чудно,че го направиха на решето. Joy
Ще ме умориш Grinning

У нас щерката е така, последната й среща с комар (в София!) завърши 20:0 за комара.

# 529
И мен на много места в Гърция са ме яли комари, но... това е положението, репелент и по залез - вътре. ☺️
В неделя ходихме до Амолофи. Голяма лудница,  на Paradise   нямаше места, Koo не работи, позиционирахме се на Liquid.  Но и там се запълни бързо. Брегът е по-стръмен там и морето става бързо дълбоко. Назад бяхме - таксуваха ни 6 Е чадър, консумацията няма минимум. Фрапето и газираните напитки са по 6Е, клуб-сандвичът е 12, но е двоен, т.е. един човек според мен е невъзможно да се справи😅
Слънце, приятна вода - любим сезон!

Хапнахме октопод, калмари, тиквички, гаврос... 😋в  Taverna Efta в Неа Перамос, направи ми впечатление, че бийч барът пред нея е с нови дървени шезлонги с дебели матраци.

# 530
Мен най-много са ме хапали на Вурвуру през 2013 г....
И моите най-лоши спомени, свързани с комари са от Вурвуру, само че от 2012г. Wink Като се прибрахме в Бг, ме питаха детето с варицела ли съм го извела на пощадката Wink Абсолютно решето беше от комари горкото!

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 22:36 от Mur

# 531
Здравейте, за първи път ще сме на гръцкото море, и ме интересува по-специално за Офринио плажа, дали е хубав и дали ще ни трябват обувки за плаж. Вече сме резервирали за там 4 нощувки през август и не помислих преди това за тези неща.. 🫣 Също така плитко ли е, има ли морски таралежи.. Ако някой е ходил наскоро или ще ходи може ли снимки от там 😅
Благодаря 🤗

# 532
  • Варна
Знаеш ли вече ставаш банален. Ходил си веднъж в Керамоти и вече комарите са ти доживотен комплекс.

Сори ама впечатленията са си лични - аз съм особено вкусен за комарите и ме обожават , жената не я помирисват. В Керамоти повече не стъпвам. И да и у нас си имаме места с много комари - по Дунава , вк. Камчия и аз лично гледам да ги избягвам.
За Офринио се говори че е най българското село в Гърция - цели блокове са изкупени 100% от българи. Таралежи има само по камъни , а ние винаги си носим акваобувките най малкото заради нажежения пясък.
За изхранването напоследък много ползваме готвариците с храна за вкъщи и топлите витрини в големите хипери .

# 533
  • София
Ние вече сме във Волос от 2 дни. Вчера се разходихме до няколко плажа от западната страна, които ни бяха препоръчани в темата. Днес планираме да посетим няколко плажа от източната страна на Пелион. Мапса ми дава два варианта на пътуване то Агиос Саранда и се чудим кой да изберем. Ще помоля, ако има пътували по двата маршрута да ни посъветват кой от тях е с по-лек преход?
И друг въпрос, след този плаж освен Милопотамос, кой друг да посетим?
Отново благодаря за полезната тема:rose:
https://maps.app.goo.gl/aF618QVASeidiTZP9

# 534
  • София
Здравейте, за първи път ще сме на гръцкото море, и ме интересува по-специално за Офринио плажа, дали е хубав и дали ще ни трябват обувки за плаж. Вече сме резервирали за там 4 нощувки през август и не помислих преди това за тези неща.. 🫣 Също така плитко ли е, има ли морски таралежи.. Ако някой е ходил наскоро или ще ходи може ли снимки от там 😅
Благодаря 🤗
Ще ви трябват обувки. В морето е камъни почти навсякъде. И по плажа има камъни, но повечето е пясък.  Не става бързо дълбоко, но и не е до колене. Морски таралежи не видях, но и ние само 1 път плажувахме там. После ходихме все до Ставрос(най-южната част на плажа на Аспровалта и най-северната на Ставрос). Там имаше само една ивица с по-дребни камъни (около метър широка)в началото и после е само пясък във водата. Там е и по-плитко. Ако сте със собствена сянка се разполагайте максимално близко до водата иначе някой ще се настани пред вас дори и да има място до вас.

# 535
  • Sofia
Ние вече сме във Волос от 2 дни. Вчера се разходихме до няколко плажа от западната страна, които ни бяха препоръчани в темата. Днес планираме да посетим няколко плажа от източната страна на Пелион. Мапса ми дава два варианта на пътуване то Агиос Саранда и се чудим кой да изберем. Ще помоля, ако има пътували по двата маршрута да ни посъветват кой от тях е с по-лек преход?
И друг въпрос, след този плаж освен Милопотамос, кой друг да посетим?
Отново благодаря за полезната тема:rose:
https://maps.app.goo.gl/aF618QVASeidiTZP9
Светлосиния е със значително по-малко завои и минава през по-ниската част от планината.
Mortia харесвам много от източната част, но е доста по-надолу. Иначе може да се разходите до Агиос Йоанис - от едната му страна е Plaka, от другата Papa Nero. И двата са хубави, без да са толкова УАУ, като Милопотамос, например.

# 536
Може ли препоръка, къде можем да отидем двама възрастни, за 5-6 дни. С кола сме, искаме малко плаж и малко забележителности. Ако може да няма много навалица. С кола сме, обикновено ползваме Маказа или Свиленград. До момента сме ходили на Тасос, Кавала и Солун.

# 537
Благодаря 🤗
Определено трябват аква обувки. Няма таралежи . Аз препоръчвам , разбира се, ако желаете хубав плаж да се насочите към Аспровалта, плаж Братцаки. Намира се лесно с навигация, преди града е.

# 538
  • София
Здравейте група 😊
Кажете как запазвате на Сарти места? Чрез агенция нищо не ни намират . Две години се опитвам да запазя там и се отказвам на 4-5 опит. Или нямата места , или не връщат отговор.Ще съм благодарна за съвети и препоръки за места или сайтове ,където да търся.

# 539
  • София

Червеният плаж, Лесбос

Общи условия

Активация на акаунт