На море в Гърция 2025 - I

• 50 133
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Ние вече сме във Волос от 2 дни. Вчера се разходихме до няколко плажа от западната страна, които ни бяха препоръчани в темата. Днес планираме да посетим няколко плажа от източната страна на Пелион. Мапса ми дава два варианта на пътуване то Агиос Саранда и се чудим кой да изберем. Ще помоля, ако има пътували по двата маршрута да ни посъветват кой от тях е с по-лек преход?
И друг въпрос, след този плаж освен Милопотамос, кой друг да посетим?
Отново благодаря за полезната тема:rose:
https://maps.app.goo.gl/aF618QVASeidiTZP9

Потистика за мен е най-добрия плаж на Пелион, харесвам още  Плака, Агиос Саранда и Микро.

Четох назад в темата за Евия, че сезона свършва септемви, а ние ще сме там от 8.09 до 11.09. в Кими по-точно. Дано има работещи заведения по това време в района.

# 541
bena86,

Не отговарят, защото нямат места.
2 седмици търсих и аз, защото реших да празнувам юбилей в топ сезона в края на юли. Писах мейли и по вайбър. Който ме оставяше на seen, пишех пак. Абсолютно всички се извиниха, че не са отговорили, но нямали места. На мейла/ форма за запитване само двама не отговориха. Разбира се, имаше свободни места, но не ми бяха по джоба. Няколко човека ме насочиха към техни познати.
Местата намирах в мапса и в сайтовете от първа страница тук, в темата. Търсих място  южно от Ставрос и на трите ръкава.
Миналата седмица резервирах най-накрая. Успех Simple Smile

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 15:20 от djovana2

# 542
  • София
В платформите за резервации съвсем нищо ли не се предлага за Сарти?

# 543
Здравейте група 😊
Кажете как запазвате на Сарти места? Чрез агенция нищо не ни намират . Две години се опитвам да запазя там и се отказвам на 4-5 опит. Или нямата места , или не връщат отговор.Ще съм благодарна за съвети и препоръки за места или сайтове ,където да търся.

Ние си запазваме през букинг

# 544
Heart Exl

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 19:39 от Casual

# 545
Здравейте група 😊
Кажете как запазвате на Сарти места? Чрез агенция нищо не ни намират . Две години се опитвам да запазя там и се отказвам на 4-5 опит. Или нямата места , или не връщат отговор.Ще съм благодарна за съвети и препоръки за места или сайтове ,където да търся.

Ние си запазваме през букинг

И аз запазих през букинг, буквално преди 2 дни. Ако не се бях подмотавала толкова целия май и юни щях да запазя в хотелите, където исках или поне нещо на доста по-изгодна цена. Останали са само не особено ок варианти, при това на по-висока цена.

# 546
Здравейте, за първи път ще сме на гръцкото море, и ме интересува по-специално за Офринио плажа, дали е хубав и дали ще ни трябват обувки за плаж. Вече сме резервирали за там 4 нощувки през август и не помислих преди това за тези неща.. 🫣 Също така плитко ли е, има ли морски таралежи.. Ако някой е ходил наскоро или ще ходи може ли снимки от там 😅
Благодаря 🤗
Аз пък изобщо не харесвам плажовете около Аспровалта и Ставрос,  както ви препоръчват по- горе. Зависи все пак и какво търсите. На Офринио не са толкова гадни камъните, а пред повечето бийч барове са направили и пътека до водата , за да не стъпвате по камъни. А пък самите бийч барове са страхотни, подобни на тези в Неа Перамос,  с хуабви мебели,  консумация и храната си е супер.

# 547
Здравейте, тази година искаме да ходим на море в Гърция. До сега не сме ходили там и си нямаме на представа за градовете ,селата ,цените и т.н. Предпочитаме по-населени места. Кои са най-близките градове до България ? Наистина заслужава ли си повече от нашето Черноморие ? Благодаря предварително за информацията !

# 548
  • В полите на Пирин планина
Всички тук, в тази тема, ще кажем, че определено си заслужава да се ходи в Гърция, а не на Черно море. 😎
Не съм била на почивка на Черно море от 2011 година... Миналото лято инцидентно имам два дни плаж при Бургас и мнението ми се затвърди.

В първия пост на темата има инфо за Северна Гърция и Халкидики, които са най-близките дестинации. И остров Тасос, също. Не знам обаче доколко има свободни места там по това време на годината...

# 549
Здравейте, за първи път ще сме на гръцкото море, и ме интересува по-специално за Офринио плажа, дали е хубав и дали ще ни трябват обувки за плаж. Вече сме резервирали за там 4 нощувки през август и не помислих преди това за тези неща.. 🫣 Също така плитко ли е, има ли морски таралежи.. Ако някой е ходил наскоро или ще ходи може ли снимки от там 😅
Благодаря 🤗
Аз пък изобщо не харесвам плажовете около Аспровалта и Ставрос,  както ви препоръчват по- горе. Зависи все пак и какво търсите. На Офринио не са толкова гадни камъните, а пред повечето бийч барове са направили и пътека до водата , за да не стъпвате по камъни. А пък самите бийч барове са страхотни, подобни на тези в Неа Перамос,  с хуабви мебели,  консумация и храната си е супер.
Не искам да предизвиквам полемики в темата, но ако няма как да се отиде по далече от Офринио, то определено е по-добре да се запази нещо на нашето черноморие, най-малкото пясъчни плажове с плитко начало имаме доста.
Аз умишлено чета темата, точно за да избягвам подобни плажове с камъчета и липса на пясък по Гръцко.

# 550
  • Варна

https://www.sarti.gr/en/sithon-travel-agency-halkidiki.html
предлагат около 150 точки за настаняване : https://rooms.sarti.gr/
Също се отнася и за почти всички ТА и Агенции за недвижими имоти  - те също предлагат много места за настаняване , както и фейсбук групи от типа :
https://www.facebook.com/groups/1782459378589048/ , https://www.facebook.com/search/top?q=%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D … D1%86%D0%B8%D1%8F

# 551
  • София
Ние вече сме във Волос от 2 дни. Вчера се разходихме до няколко плажа от западната страна, които ни бяха препоръчани в темата. Днес планираме да посетим няколко плажа от източната страна на Пелион. Мапса ми дава два варианта на пътуване то Агиос Саранда и се чудим кой да изберем. Ще помоля, ако има пътували по двата маршрута да ни посъветват кой от тях е с по-лек преход?
И друг въпрос, след този плаж освен Милопотамос, кой друг да посетим?
Отново благодаря за полезната тема:rose:
https://maps.app.goo.gl/aF618QVASeidiTZP9
Светлосиния е със значително по-малко завои и минава през по-ниската част от планината.
Mortia харесвам много от източната част, но е доста по-надолу. Иначе може да се разходите до Агиос Йоанис - от едната му страна е Plaka, от другата Papa Nero. И двата са хубави, без да са толкова УАУ, като Милопотамос, например.
Благодаря ви, момичета. В крайна сметка говорих със събственичката на мястото ни за настаняване, възрастна гъркиня и тя ми посочи път откъдето да минем и отидем до Милопотамос - различен от този, които ни предложи мапса. Не беше толкова страшно, колкото си го представях, а гледките бяха зашеметяващи!
За плажа няма какво да кажа, освеч че сърцето ми остана там и някой ден отново ще се върнем:green_heart:

# 552
Благодаря 🤗
Не искам да предизвиквам полемики в темата, но ако няма как да се отиде по далече от Офринио, то определено е по-добре да се запази нещо на нашето черноморие, най-малкото пясъчни плажове с плитко начало имаме доста.
Аз умишлено чета темата, точно за да избягвам подобни плажове с камъчета и липса на пясък по Гръцко.
Предпочитам хиляди пъти Офринио пред всеки наш Черноморски курорт, не знам защо пък решихте да препоръчвате такъв. Заради единствения плюс- гладкия пясък може би?

# 553
  • на последния етаж
Винаги съм намирала отговори в тази чудесна тема. Много искам да посетим Спорадите догодина, но се чудя дали да е за море или в началото/извън сезона. Притеснява ни дали не са много популярна дестинация, а за почивка не обичаме такива. Освен това колко дни е добре да отделим за островите? 10-12 дни?

# 554
Аз харесвам много нашето Черно море, обаче цялото бетониране и кич по доста от плажовете ме отблъсква. Освен това обслужването често е на много ниско ниво, чувстваш се като натрапник в заведение и хотели/къщи за гости. Въпреки това с повече търсене и проучване може да се намери нещо добро.
В Гърция е различно – самото море (всъщност то не е едно), плажната ивица, вкусът на храната, отношението на хората.... Постоянно може да намираш нещо различно и да се запознаваш с нови места и хора. Дори е възможно да не повториш район и да продължиш да си доволен. Различно е и определено не всичко е каменисто, а просто трябва малко повече да се движиш из различни места.
Аз лично след две -три поредни български морета, които ми донесоха ужасни емоции, доста години ходих само в Гърция. Преди няколко години дадох пак шанс на бг и останахме доволни. Тази година, за да покажем някои интересни места на децата пак ще видим как е. Иначе Гърция си остава мястото, където винаги успяваме да изкараме без забележки или са толкова малко, че остават незабележими.

Общи условия

Активация на акаунт