На море в Гърция 2025 - I

• 50 168
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Мама Саня, а кое е хотелчето на 30 м. от плажа?

# 661
# 662
  • София
Явно няма да се ходи на Скиатос, цените за настаняване са доста високи. Не съм била на Лефкада и съм впечатлена от плажовете Порто Кацики, Егремни, Катизма, но чета, че много бързо става дълбоко, имало течения. Какви са вашите впечатления, опасно ли е за хора без умения по плуване?

# 663
Честит Джулай морнинг на всички почетни гъркинки в темата!

Гледката е от терасата на стаята ни в Ксилокастро, Пелопонес. Но продължаваме към други Simple Smile

# 664
  • СОФИЯ
Явно няма да се ходи на Скиатос, цените за настаняване са доста високи. ....
517 евро платих за този хотел, 7 нощувки, но резервация направих още през януари. С безплатно анулиране месец по-рано. Ако бях платила на момента, сваляше още 50 евро.

# 665
Скиатос, 3-11.06. Хотел и самолет резервирах още през януари. Хотел перфектен малък, 30 метра до плажа през много добре поддържана и красива градина. Дори имаше джакузи на терасата, а не беше описано, през Букинг резервирам.
Скиатос обаче не ме впечатли и съм с настроение да не повторя. Скопелос ми хареса  Много повече.
На Скиатос ползвахме само такси, не са скъпи.
Къде бяхте на Скопелос? Ние само на плажа до църквата и пристанището. Обмислям следващото ходене да е до там, ако е по-спокойно и евтино, но нямам наблюдения за плажовете и ходенето до тях. Всички ли са само с кола?
Не сме отсядали в Скопелос, еднодневна екскурзия. Плаж Кастани, т.нар. Мама мия плаж - пренаселено, може би защото беше неделя. Цените в заведението по-ниски от Скиатос. Плажчето под капелата, там се изсипва всеки кораб, 10 евро сет чадър и шезлонги. Главния град, заведението избрах по рейтинг, 45 евро с бакшиша, за същото в Скиатос плащах 70/80 евро - две основни, малко узо и половинка вино.

Аз искам да попитам как е положението с плащанията с карта по заведенията на Скиатос и Скопеос ?

# 666
Момичета, имам нужда от помощ относно ферибот от Игуменица до Корфу. Някъде прочетох, че трябва да се купят предварително билети за ферибот. Аз смятам да купя билети онлайн от тук
https://kerkyralines.com/en/
Добър ли е този избор? Имам въпрос към тези, които вече са пътували в тази посока. Как купихте билети за ферибота? Малко се притеснявам се да купя онлайн, защото е дълъг път и може да не пристигнем навреме. Може ли да се презавери билета за по-късен час?

# 667
  • СОФИЯ
Това не знам, в заведенията плащах кеш. Питат как ще плащаш, та е логично да може. На всякъде другаде не е проблем с карта, мини маркет, будка за цигари. Само в едно много кокетно магазинче за сладки се наложи кеш. В такситата не видях брояч. От края на Мегали Амос до центъра на града 10 евро с поръчката. Първия път хванахме от улицата, същото разстояние 5 евро.

# 668
  • София
veni_ev, ние купихме билети на място, точно защото не знаехме колко време ще ни отнеме пътя. Беше средата на август, вечерта около 23:00. Нямаше проблем.

# 669
Да, това е една от компаниите, които изпълняват линията. Билети предварително не е задължително да купувате, а само ако желаете да се възползвате от намаление за онлайн резервация. За едната компания, мисля, важеше до 3 ч. преди плаването, за другата - до края на предишния ден.
Аз лично за Корфу си купувам на място, но за много други маршрути се е налагало да се купи онлайн със седмици и месеци по-рано. Пътят се планира според това.

# 670
Параход  и Restless  благодаря за насоките. Виждам, че в сайта има намаление от 50%.
Билети за 2 + кола са 39,40 е. Някой може ли да помогне какви са цените на място?

# 671
  • София
veni_ev, 2023 на място цената на билетите беше 60 и няколко евро за двама възрастни и джип, в една посока.

# 672
  • София
Veni_ev, ние точно от Киркира сме купували онлайн, но можеш и по път да букнеш, за да ползваш намалението.

# 673
Veni_ev, ние точно от Киркира сме купували онлайн, но можеш и по път да букнеш, за да ползваш намалението.
Благодаря, така ще направя.

# 674
Параход  и Restless  благодаря за насоките. Виждам, че в сайта има намаление от 50%.
Билети за 2 + кола са 39,40 е. Някой може ли да помогне какви са цените на място?

Почти двойно платихме преди седмица за билети на място - 74 евро за джип и 2ма възрастни. На отиване не знаехме за кога да вземем, но на връщане взех от сайта и цената е почти на половина. За презаверяване не мога да помогна с инфо.

Общи условия

Активация на акаунт