На море в Гърция 2025 - I

• 50 181
  • 750
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Това място обаче, Antonia house, е много странно. Сега го разглеждах в Букинг. Очаквах някакъв лукс, а то нищо подобно. Висок рейтинг, но само 30 отзива. Цена на нощувка през август за 2-ма възраст и 1 дете на 6 е 1100 лв ?!? Избрах дати в средата на септември, дава ми невероятна отстъпа от 73%, от 5942 лв, на 1611 лв. И то с безплатно анулиране до 18.07, 2 месеца по-рано. Никога не бих се спряла на него. За съжаление явно Таня и мъжа й са се подвели.

Иначе ние за щастие не сме имали лоши преживявания с англичани досега. Преди 2 седмици на Закинтос бяхме отседнали в едно село близо до Тсиливи, в студио, и ни беше супер спокойно. В местната таверна идваха предимно гърци и по 2-3 чуждестранни двойки, но тихи и възпитани. За Тсиливи и Лаганас бях чела и гледала клипчета, че е английска колония и не сме припарвали вечер.

# 646
  • В средата на времето
Писах, писах, писах...и на края всичко замина..Слагам само малко снимки от моята седмица в Скиатос средата на юни. С две думи - много ми хареса. Мястото където бяхме, времето, острова, морето като тепсия... Малък, компактен, зелен с добре уреден островен транспорт за нешофьори като мен. По-скъпо ми се видя от Крит, но вероятно островът си е по..скъп.
Скрит текст:
Плажът Агиа Параскеви

Скиатос - градът

Плаж Кукунарис

Медузите, които единия ден се появиха във водата там:

Плаж Кастро - разкошно синьо, много спокойно, докато не дойде и другото корабче. До черквата не се качихме

Лалария

О-в Цугрия фин пясък като на Кукунарис:

о-в Скопелос в еднодневна екскурзия

о-в Алонисос (много ми хареса някак..повече от Скопелос)

Плаж Кастани, о-в Скопелос (лудницата е голяма)

Рибите във водата на плаж Троулос (Скиатос) Simple Smile

# 647
Интересно защо сте дали толкова пари затова място в Скиатос. Първо не е нещо уау, вярно и а висок рейтинг, но най-интересното е, че на мен ми предлага цена от под 500 лв. за 4 нощувки в Гугъл. Трябва по-добро проучване да правите предварително.
Доп. Сега опитах произволни дати в Букинг, имаше само за три нощувки през юли в края за под 800 лв.

Antonia house се казваше нашето, беше цял етаж от къща, предлагаха безплатен трансфер, защото е 5 мин с кола от летището. Братовчедът на жената се оказа, че е женен за българка от Стз, (от където съм и аз), и с която случайно пътувахме на същия полет.
Ужас мнгоо сме се прецакали, направо нямам думи..няма да кажа на мм, че ще ме убие сигурно. Не ми даваше други цени, ние първо купихме билети и тогава избирах място по дати.
Аз го гледах и за юли 2026 в букинг ми даваше още по-високи цени.

# 648
  • Sofia
Скиатос, 3-11.06. Хотел и самолет резервирах още през януари. Хотел перфектен малък, 30 метра до плажа през много добре поддържана и красива градина. Дори имаше джакузи на терасата, а не беше описано, през Букинг резервирам.
Скиатос обаче не ме впечатли и съм с настроение да не повторя. Скопелос ми хареса  Много повече.
На Скиатос ползвахме само такси, не са скъпи.
Къде бяхте на Скопелос? Ние само на плажа до църквата и пристанището. Обмислям следващото ходене да е до там, ако е по-спокойно и евтино, но нямам наблюдения за плажовете и ходенето до тях. Всички ли са само с кола?

# 649
Много неприятно. За съжаление понякога стават грешки. Понякога има добри попадения.

# 650
  • София
Момичета, помощ! Тръгнали сме тази вечер за полопонес, по-точно ще спим в планината Velies, близо до Монемврасия. Ще сме само за 5 нощи. Голям подвиг ще да е, но имам кандидат 8мокласничка и с толкова само разполагаме. Колата ни е ниска обаче, защото на нашата нещо и стана и стръгнахме с на приятел. Ще ходим на Гитио един път, на елафониси за 1 ден. Много ли е лош пътят? Ако е равен асфалт, няма да е проблем, но ако са дупки и ями и черен път, ще е сложно!

# 651
  • София
Момичета, помощ! Тръгнали сме тази вечер за полопонес, по-точно ще спим в планината Velies, близо до Монемврасия. Ще сме само за 5 нощи. Голям подвиг ще да е, но имам кандидат 8мокласничка и с толкова само разполагаме. Колата ни е ниска обаче, защото на нашата нещо и стана и стръгнахме с на приятел. Ще ходим на Гитио един път, на елафониси за 1 ден. Много ли е лош пътят? Ако е равен асфалт, няма да е проблем, но ако са дупки и ями и черен път, ще е сложно!
Спокойно! Асфалт е.

# 652
viki_kk, от Монемвася до Гитио и Елафониси си е нормален асфалтов път.

Като споменахте англичани, и аз мислех, че основно младите го правят това с напиването. Но миналата година на Кеа попаднахме на една група много пияни двойки на средна възраст, официално облечени. Вечеряхме в Юлида и тръгнахме към паркинга, а те вървяха след нас в индианска нишка около 10 парчета. Пееха и крещяха, падаха по пътя. Мислехме, че са в някой от хотелите в района и се прибират пеша, но се оказа, че отиват към една кола, паркирана до нашата. Най-гръмогласният, който буквално не можеше да ходи и вече знаехме, че се казва Саймън, се опита да се качи на шофьорската седалка и да запали, но падна и оттам. Другарите му тъкмо го изправиха и като по поръчка пристигна някакъв бус, който ги натовари всички, а Саймън пищеше, че бутилката му е останала в неговата кола. Наложи се да слязат и да му я намерят, като отново се търкаляха по асфалта. На острова имаше доста чужденци, но през цялото време не видяхме други пияни или шумни.

# 653
  • София
Благодаря Ви Devian Art и Таня! А като кацнем с ферито на Елафонисос, има ли много ходене от мястото за паркинг на Симос до самия плаж, че сме с едно малко на 3 год.?

# 654
  • София
Благодаря Ви Devian Art и Таня! А като кацнем с ферито на Елафонисос, има ли много ходене от мястото за паркинг на Симос до самия плаж, че сме с едно малко на 3 год.?
Не е много малко разстоянието, поне от там, където ние бяхме паркирали. Затова само се разходихме и го видяхме, а плаж направихме на Като Ниси, където колите са наблизо и не е проблем да се занесат плажните неща. Но е възможно в другия край да е имало и по-близко до плажа място.

# 655
  • Sofia
На Скиатос имаше много забавни, пияни, английски "девойки" на средна възраст които излязоха със светещи венчета от прожекцията на Мама Миа, после ходеха по улицата, пееха песните, правеха си клипове, правеха частни изпълнения на който си харесат по масите в заведенията. Забавно беше 😁

# 656
  • София
С мъжа ми се върнахме в събота от Пелион. Бяхме в Mikro - Mikro Beach Hotel. Страхотен семеен хотел, много мили собственици, чисти се ежедневно, сменят редовно кърпи и чаршафи, има хубава закуска на блок-маса (по желание). Плажът е буквално до хотела и е огромен, спокоен и пясъчен.
Обаче (предупреждавам) селото е накрая на пътя - буквално шосето свършва до него. Близкото село Платания е по-лесно достъпно по една пътечка покрай плажа и в гората - за 15 минути, отколкото с кола (защото около 15 км се пътуват 20-25 минути).
Поради уединеното местоположение си оставяхме чадърите и шезлонгите на плажа (ползваме платнени шезлонги от Лидл), както всички други почиващи.
На нас много ни хареса. Ходихме вечер и в планинските села за вечеря. В самото Микро има 3 таверни, като и трите са супер. На нас фаворит ни беше тази до самия ни хотел. Цените са доста приемливи - на обяд нещо готвено или гирос ни излизаше 20-25 евро, но алкохол не сме пили, а вечерите ни бяха към 35-40 евро, като сме яли винаги морска храна, но пием само по една бира или чаша вино. Винаги ни сервираха десерт, като комплимент.

Това ли е хотелчето https://www.booking.com/hotel/gr/mikro-beach.bg.html ? Ако е то, може ли информация къде сте паркирали, тъй като в описанието пише, че паркирането не е възможно?

# 657
Аз такива неща видях от англичаните миналата седмица на Крит, направо съм в шок. Младите девойки и младежи няма да коментирам, защото картинката е грозна. Ух бях цела и се подготвих, но явно не достатъчно. Нас ни притесняваха особено възрастните двойки, най-вече пенсионери които крещяха и мятаха боклуци по улиците.

Но персонала беше много мил и ни дадоха доста добри съвети как да излезем от потока.

Последния ден ни залюля и земетресение, но беше за секунди и от слабите. Слава богу.

Остров Диа, за да не е спам. Много ми хареса, престрашихме се и пробвахме падъл борда, който предлагаха. Топ беше, но ни достраша да махнем въжето.Innocent

Капитана на лодката много ни заприлича на Димо Алексиев. Имаше даже същите движения. Може би след изцепките му с е отдал на духовно търсене на Зорбас.Yum

Юли имам възможност за Лимнос, но много ме плашат ветровете там. Много съм зиморничава и като ме надуха , ми е доста дискомфортно/

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 07:53 от anitaxx

# 658
  • В полите на Пирин планина
NaniG, има някаква грешка в описанието. Има паркинг зад хотела, а и място до плажа, където също се паркира.
Аз резервирах по мейл, т.е. направо се свързах със собственика, а не през Booking.

# 659
  • СОФИЯ
Скиатос, 3-11.06. Хотел и самолет резервирах още през януари. Хотел перфектен малък, 30 метра до плажа през много добре поддържана и красива градина. Дори имаше джакузи на терасата, а не беше описано, през Букинг резервирам.
Скиатос обаче не ме впечатли и съм с настроение да не повторя. Скопелос ми хареса  Много повече.
На Скиатос ползвахме само такси, не са скъпи.
Къде бяхте на Скопелос? Ние само на плажа до църквата и пристанището. Обмислям следващото ходене да е до там, ако е по-спокойно и евтино, но нямам наблюдения за плажовете и ходенето до тях. Всички ли са само с кола?
Не сме отсядали в Скопелос, еднодневна екскурзия. Плаж Кастани, т.нар. Мама мия плаж - пренаселено, може би защото беше неделя. Цените в заведението по-ниски от Скиатос. Плажчето под капелата, там се изсипва всеки кораб, 10 евро сет чадър и шезлонги. Главния град, заведението избрах по рейтинг, 45 евро с бакшиша, за същото в Скиатос плащах 70/80 евро - две основни, малко узо и половинка вино.

Общи условия

Активация на акаунт