На море в Гърция 2025 - I

• 50 089
  • 750
  •   2
Отговори
# 630
  • София
Поздрав от Муртери, Евия с последния юнски изгрев за 2025 - слънцето се показва над остров Скирос

# 631
  • В полите на Пирин планина
С мъжа ми се върнахме в събота от Пелион. Бяхме в Mikro - Mikro Beach Hotel. Страхотен семеен хотел, много мили собственици, чисти се ежедневно, сменят редовно кърпи и чаршафи, има хубава закуска на блок-маса (по желание). Плажът е буквално до хотела и е огромен, спокоен и пясъчен.
Обаче (предупреждавам) селото е накрая на пътя - буквално шосето свършва до него. Близкото село Платания е по-лесно достъпно по една пътечка покрай плажа и в гората - за 15 минути, отколкото с кола (защото около 15 км се пътуват 20-25 минути).
Поради уединеното местоположение си оставяхме чадърите и шезлонгите на плажа (ползваме платнени шезлонги от Лидл), както всички други почиващи.
На нас много ни хареса. Ходихме вечер и в планинските села за вечеря. В самото Микро има 3 таверни, като и трите са супер. На нас фаворит ни беше тази до самия ни хотел. Цените са доста приемливи - на обяд нещо готвено или гирос ни излизаше 20-25 евро, но алкохол не сме пили, а вечерите ни бяха към 35-40 евро, като сме яли винаги морска храна, но пием само по една бира или чаша вино. Винаги ни сервираха десерт, като комплимент.

# 632
Здравейте, моля препоръчайте място за дълъг уикенд 3-4дни, като приоритети са 1.плаж(полегат), 2.дистанция от София, не държа да има хубави заведения или пък някакви забележителности или забавления.

# 633
  • В полите на Пирин планина
Веднага се сетих за Myrodato beach, ако схванах идеята да не е далече от София (?), но не знам наоколо дали ще намерите по това време свободни места за настаняване. Отсядали сме в региона на Ксанти и сме ходили наоколо на плаж и разходка - примерно бяхме до делтата на река Места, която е в тоя регион. Има и обособена точка за наблюдение отвисоко.

# 634
Да, това е идеята благодаря!

# 635
  • София
Е, как не крещят англичаните?! Grinning Напиват се като прасета всяка вечер (за тях това представлява почивката) и почват да се дерат с пълно гърло, включително – жените. Една от най-шумните нации са за мен, наред с испанци, италианци и гърци.
Тези в слънчака да, но тези бяха повечето по двойки, имаше и доста на средна и по-зряла възраст и нивото им беше много по-различно, от тези тук, които от слизането в самолета не знаят къде са и в припаднало състояние ги качват обратно.
И ние сме си патили от англичани. Всяка вечер се напиваха и крещяха. А от тях имаше и семейства с деца/бебета. Приспиваха децата и отиваха на бара край басейна, а всички студия бяха около него. Не можеше да се спи до 1-2 през нощта. Става въпрос за Закинтос, а хотелът беше в нищото някъде в близост до Циливи. Не сме очаквали такава изненада! Втория път беше на Крит, но там някак повече го очаквах, защото бяхме с агенция в голям хотел, където е нормално да има настанени групи от различни нации.

Ние се върнахме от Хиос и Лесбос. Хиос надмина очакванията ми! Жалко, че след нас се подпали! Sad Беше толкова зелено и красиво! И Лесбос ни хареса, но не бяхме подготвени за дългите разстояния, особено тези през планините. Simple Smile

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 21:07 от Таня67

# 636
  • Sofia
Е, Таня, нашия Скиатос беше доста по-бюджетно. 400лв за 3 нощувки. Базов хотел, близо до пристанището, но с големи тераси с гледка море и закуска. Мен основното, което ме вълнува в Гърция за мястото на настаняване е чистотата и голямата тераса с гледка. Шезлонги плащахме веднъж - 10 Евро за сет. Храната - веднъж обядвахме на Кукунарес и основните бяха по 12-15 Евро. Другите дни обядвахме в таверни в близост до плажа, пак такива цени. Най-скъпо и най-невкусно беше в една таверна на пристанището. Не знам какъв е бил този омлет за 20 Евро, ние ядохме агнешки котлетчета, риба меч - 19 Евро. Най-скъп беше един октопод за 24. Та има и по-бюджетни варианти. То на вас само нощувките са ви били над нашия целия престой, включително самолетните билети, за три дни.

# 637
От букинг или Airbnb? Аз изобщо не видях такива цени.. а това с омлета беше от заведения на плажа. На кукунарес бяха по 30 евро сетовете на плажа.
Мисля че цените за нощувки се променят и според месеците, вярно че ние бяхме още юни, но бяхме седмица по-късно от вас..а за юли бяха още по-скъпи.
На пристанището ципура/меч/октопод между 23-25 евро, което си е 50 лв само за един човек. Този омлет за 40 лв естествено не го ядохме.

# 638
  • Sofia
От букинг, може и да е било малко по-евтино, защото бяхме преди 15ти, ама ти направо ме застреля с тия 2500 за нощувките.
По малките улички, малко встрани от плажа, на върха на Скиатос цените бяха доста по-приемливи а качеството и обслужването над нивото на пристанището. По другите плажове не беше толкова скъпо като на Кукунарес, а и ние си ползвахме сянката от дърветата.
Трябваше да се качите до Under the olives tea - обстановка, храна, обслужване, гледка и беше по-евтино отколкото по пристанището.

# 639
Ами ние спахме до пристанището, защото ми става много лошо като пътувам с автобус, и гледах да спим близо до него за разходка в града и вечеря, и летището за бърз трансфер, защото полетът беше много ранен на връщане, аз избрах острова, защото е само час със самолет. Ами нищо, няма да ходим пак там ;д някъде не толкова скъпо.
Пътувахме веднъж до кукунарес и после не можех повече и бяхме на плажа мегали амос, там бяха и омлетите за 20 евро.

Ще питам за ситония другата година, защото са пясъчни плажове и е близо, но като цяло халкидики твърде пренаселено, но съм сигурна, че тук знаят по-спокойни места за спане.

# 640
  • Стара Загора
Утре ще видим ние къде сме 😃 уж до пристанището Ritsa studio. Нашата нощувка в Скиатос в последния момент резервация  е 160лв на вечер , за двама възрастни и едно дете на 11г. Тази вечер се оказа, че сме в някаква вилна зона до Волос из едни маслинови дръвчета  карахме по тесни пътища изправи ми се косата 😂. Дано и другите места не са такива. Иначе е супер тихо и спокойно.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 19:01 от niditop3

# 641
Antonia house се казваше нашето, беше цял етаж от къща, предлагаха безплатен трансфер, защото е 5 мин с кола от летището. Братовчедът на жената се оказа, че е женен за българка от Стз, (от където съм и аз), и с която случайно пътувахме на същия полет.

# 642
Интересно защо сте дали толкова пари затова място в Скиатос. Първо не е нещо уау, вярно и а висок рейтинг, но най-интересното е, че на мен ми предлага цена от под 500 лв. за 4 нощувки в Гугъл. Трябва по-добро проучване да правите предварително.
Доп. Сега опитах произволни дати в Букинг, имаше само за три нощувки през юли в края за под 800 лв.

Antonia house се казваше нашето, беше цял етаж от къща, предлагаха безплатен трансфер, защото е 5 мин с кола от летището. Братовчедът на жената се оказа, че е женен за българка от Стз, (от където съм и аз), и с която случайно пътувахме на същия полет.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 19:59 от gigi-gagi

# 643
Вероятно цената е такава, защото е цял етаж от къща, също ако е било и резервация в последния момент.
Аз също ако не бях умувала целия май и юни къде да ходим в Северна Гърция, щях да мина по-тънко от тези 1800лв за хотелче в Сарти, ама така е в пиковия сезон, положението е каквото е останало Smiley

# 644
  • СОФИЯ
Скиатос, 3-11.06. Хотел и самолет резервирах още през януари. Хотел перфектен малък, 30 метра до плажа през много добре поддържана и красива градина. Дори имаше джакузи на терасата, а не беше описано, през Букинг резервирам.
Скиатос обаче не ме впечатли и съм с настроение да не повторя. Скопелос ми хареса  Много повече.
На Скиатос ползвахме само такси, не са скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт