На море в Гърция 2025 - I

• 50 083
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Бяхме на Скиатос преди около 2 седмици..Обяд- вечеря.за двама, без да се ограничаваме и без да прекаляваме 40-70 Евро. Със самолет е по-бързо и евтино.. Шезлонги.20-30 Евро за сет има и безплатни зони. Нито е скъпо, нито е евтино.  Но е прекрасно .за храната може да минете и по-евтино.
Monadirs, бихте ли препоръчала градче за отсядане? Вие кола под наем ли взехте?
То на Скиатос избор на градчета няма 😁 Но ние бяхме близо до пристанището. Има автобус, който минава на 10-15 Мин и обикаля почти целия остров, като спира на плажовете. Има безплатни карти със спирките на много места. Може и кола да вземете, но придвижването по тесните и стръмни улички е основно пеша и със скутери. Един ден може да отделите и за разходка с корабче. Преценете на място дали ви трябва кола.

# 616
Има автобус на Юнион Ивкони всеки ден до София.
Има и директен транспорт до Бургас, но не знам дали е всеки ден.
https://www.busexpress.bg/bg/destination/sofia/thessaloniki

Има и Фликсбус от Солун до София

# 617
Здтавейте, мнения за Chrousso Village Hotel Paliouri Halkidiki Kassandra.
Семейство с две малки деца, нови сме за почивка в Гърция. За септември си мисля да пробваме, да видим дали е нашата дестинация?

# 618
  • Стара Загора
Здравейте на всички. Тази година съвсем в последния момент се организирахме много ни беше натоварена програмата. Днес си направихме резервациите . Стартираме с една нощувка на Волос на 30.06 , две на Скиатос, 4 на Скопелос, 3 на Алонисос и искахме да отидем до Скирос, но се оказа, че няма всеки ден ферибот  . Така, че- връщаме се през Евия там имаме една нощувка и продължаваме към Пелопонес, запазих 3 нощувки в Напфлио и за сега толкова . По  пътя ще мисля програмата за Пелопонес , не ни притиска времето за връщане, така че може седмица -две да поостанем.  Утре стягам багажите и тръгваме , ще нощуваме около Благоевград . Надявам се да ни стигнат тези дни по Спорадите. Идеята е повече разходки и ще почиваме на Пелопонес повече .

# 619
... 3 на Алонисос и искахме да отидем до Скирос, но се оказа, че няма всеки ден ферибот
Има ли изобщо такъв курс тази година? Последните две лета нямаше. Преди това имаше, но само за високия сезон и както ти казваш - не всеки ден.

# 620
  • Стара Загора
Излезна нещо веднъж седмично, че пътува ферибот, но няколко дни след нашата дата също нямаше, като потърсихме.  Решихме, че ще се връщаме. Друг път ще е.

# 621
  • София
Отпуска съм от 05.07 до 13.07, отказах една резервация в Поморие и спешно търся къде да отидем. Двама възрастни, с младеж на 18. Искам къща, бунгало, каравана, не искам в бетон и стъкло. Два дни търся нещо на нашето море, за тези цени, предпочитам Гърция. По - миналата седмица бяхме на Амулияни, за втори път. Много ми хареса, но сега ще сме трима и ми трябват две стаи, както и нещо като кухня,  не искам да си мия чашите в банята. Ако знаете някое място, на по - малко от 500 км от София, ще съм благодарна да споделите.

# 622
  • София
Отпуска съм от 05.07 до 13.07, отказах една резервация в Поморие и спешно търся къде да отидем. Двама възрастни, с младеж на 18. Искам къща, бунгало, каравана, не искам в бетон и стъкло. Два дни търся нещо на нашето море, за тези цени, предпочитам Гърция. По - миналата седмица бяхме на Амулияни, за втори път. Много ми хареса, но сега ще сме трима и ми трябват две стаи, както и нещо като кухня,  не искам да си мия чашите в банята. Ако знаете някое място, на по - малко от 500 км от София, ще съм благодарна да споделите.
Виж тези дали ще има места, на близка позната са. В Кавала 2 апартамента и каравана в Неа Карвали https://www.facebook.com/profile.php?id=100089272015011

По ФБ групите наистина е пълно с места за настаняване, но дали ще има нещо подходящо за вашите дати? Вижте и там. https://www.facebook.com/groups/314782563338215/?ref=share

# 623
  • Варна
Така, че- връщаме се през Евия там имаме една нощувка и продължаваме към Пелопонес
Евия е огромен остров ,  вторият по големина  в Гърция - над 150 км. дълъг с десетки интересни селца и градчета = не една нощувка ами 2 седмици ни дойдоха малко и по добре го оставете за друг път когато да отделите поне седмица само за него.

# 624
  • Стара Загора
Да, ние просто минаваме през нея и отиваме към Пелопонес. Мислихме Евия или Пелопонес да изберем за остатъка от почивката, но Пелопонес си го бяхме решили още миналата година и за това. Друг път ще остане Евия със Скирос .

# 625
Не очаквах на Скиатос да бъде толкова скъпо, честно казано почти като Париж... после четох, че бил четвъртият най-скъп остров. Само мога да си представям какво е на Миконос. Ние бяхме за 4ри пълни дни, на 5тия сутринта отлетяхме обратно. По-малко пари дадохме за Тунис 7 дни.
Спането ни беше 2500 лева... 4ри нощувки без включена закуска, шезлонг 20-30 евро с чадър на ден. Вечеря 60 евро на ресторант за двама, но ние не пием алкохол обикновено, тоест 200 мл шише просеко, което се води за един човек си го делим - 10 евро, веднъж пихме вино, ако пиеш по 2-3 чаши нещо би било още по-скъпо. Ядохме морски неща обикновено. На обед ядохме гироси 5 евро, но не от плажа, защото там един омлет беше 20 евро, гирос 15 евро. Даже слънчезащитата беше двойна на тази у нас 25 евро същата марка на нивеа. Кафе, смути и разни такива дребни неща на плажа също са доста скъпи, не помня точни цени, просто ако бяхме 7 нощувки за мен лично е по-добре още малко пари и да направим по-екзотична дестинация, Гърция е красива, но  все пак не е веднъж в живота.
На острова беше пълно само с англичани, нещо , което на мен много ми допадна, защото беше изключиелно спокойно, на плажа, вечер, навсякъде тези хора имат класа, никой не вика, не крещи по улиците, говорят тихо, само те се чуват. ММ го хареса много и каза че иска пак да се върнем, островът е много красив, и спокоен, просто човек трябва да е подготвен, че е скъпо, а цените са такива именно заради англичаните.

# 626
Аз леко страничен въпрос искам да попитам. Някой ползвал ли е тaзи постелка с облегалка от Декатлон или подобен, и става ли за плажове с камъчета като тези в Лефкада и Кефалония?
Скрит текст:

# 627
  • Sofia
Е, как не крещят англичаните?! Grinning Напиват се като прасета всяка вечер (за тях това представлява почивката) и почват да се дерат с пълно гърло, включително – жените. Една от най-шумните нации са за мен, наред с испанци, италианци и гърци.

# 628
Е, как не крещят англичаните?! Grinning Напиват се като прасета всяка вечер (за тях това представлява почивката) и почват да се дерат с пълно гърло, включително – жените. Една от най-шумните нации са за мен, наред с испанци, италианци и гърци.
Тези в слънчака да, но тези бяха повечето по двойки, имаше и доста на средна и по-зряла възраст и нивото им беше много по-различно, от тези тук, които от слизането в самолета не знаят къде са и в припаднало състояние ги качват обратно.
Италианците наистина са непоносимо шумни, имаше и такива, но много малък процент. Нас ни мислеха за такива, защото има предимно англичани и очевидно не бяхме такива чисто физически, и имахме едни шапки Grinning постоянно ни викаха чао чао. Ние си казвахме от къде сме, не знам даже на острова дали изобщо приемат България за съсед, той е малко по-далеч и не е свързан със сушата.

# 629
Предните 3 години бяхме все в Северна Гърция заради разстоянието, пътя и факта че дъщеря ни беше малка. Тази година решихме да разнообразим с Корфу. Имаше огромна разлика. Почти няма българи, румънци, сърби и тем подобни от стандратния контингент за Северна Гърция. 80% бяха германци. И на нас ни направи впечатление колко тихо и спокойно беше, как никой не крещи и т.н. Определено разликата беше голяма със Северна Гърция. Забравили сме последните години какво е да почиваш без такова обкръжение. Grinning Преди винаги пътувахме по-надалеч. Малката тази година се държа геройски в колата. Мисля да си спестим близката Гърция в следващите години. Затова и ще ви следя с интерес. Blush

Общи условия

Активация на акаунт