Хитринки за всякакъв случай - 41

• 52 853
  • 740
  •   1
Отговори
# 15
Последно една тениска ми се беше оцветила, предполагам от друга дреха. Намазах петната с течен препарат за пране. Оставих така за половин ден и после я пуснах за пране. Всичко излезе.

# 16
Много зависи и от платовете, и от боите, но дъщеря ми така си спаси една тениска с Вениш.  Пробвай, няма да навреди.

# 17
Благодаря много за съветите. Имам и Вениш, ще пробвам първо с него.

# 18
Трябва утре да почистя ужасно мръсна тераса в апартамент в който не е живяно 4години. Положението е меко казано трагично. Някакви изпитани съвети?

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 16:44 от Пролетно цвете

# 19
  • Sofia

Действа 👍
...за съжаление не и за смрадливките 🤢

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 14:46 от Doli

# 20
За миризливките май нищо няма измислено... Дори и мрежата не ги спира, имам чувството че се телепортират вътре тия гадове.

# 21
Миризливките се крият в дрехите и обикновено така ги вкарвам вътре. Хубаво е да се изтупват дрехите и то добре, че упорито се захващат за тъканите гадовете.Wink

# 22
За прането е ясно, но си влизат някакси и без да има на това място тераса изобщо, камо ли да се простира пране навън.
Освен ако нямаш предвид върху мен да съм ги пренесла, хванати за дрехите които нося в момента.

# 23
  • Sofia
На терасата,а също и вътре имам бутилки с малко вода и течен сапун в които ги вкарвам тез гадини,когато ги видя 🤢,бързо се давят 😏

# 24
Промушват се под ръба на рамката с мрежа и когато монтажникът на дограмата ми
го каза, реших че се шегува. Съвсем не е шега, но и с дреха наскоро си вкарах една ухаеща
красавица.
В пране от преди 6 месеца изпрано и прибрано във вилно жилище открихме вече изсъхнала
и се оказа, че миризмата изчезнала, но пак се погнусихме и наново изпрахме.
На друга тераса залепих мрежа от тия комплекти с велкро и там миризливка не ми е
припарвала.

# 25
  • Варна
 Остъклих терасата и реших, че вече няма да ги виждам у дома. Обаче забравих чучурчетата( от които излиза вода при миене ). Ама ТЕ не са забравили!!! Та, мушнах нЕкви тапи и така, засега ги няма.

# 26
Не са толкова страшни. Някъде четох, че и те като паяците не бива да се убиват. Ако видя я изхвърлям навън и толкоз. Я с бурканче, я даже с гола ръка. Ако я оставиш сама да те полази и не я тормозиш тя не смърди. Миризмата е защитна реакция ако се чувства застрашена.

# 27
Неприятни са миризливките. Преди да прибера изсъхналото пране, го изтупвам през терасата. Остъклена е. На единия прозорец има мрежа. На чучура е сложена тапа. Но пак намират начин да влязат. И в стаята влизат през прозореца с мрежа.

# 28
Ами дразнещи са, особено вечер като правят опит да пълзят по стената и паднат и се разбръмчат.
Правя фунийка от хартия и така ги хващам.
Забелазала съм, че най-често се промъкват по двойки. Ако хвана една и много скоро се появява и втора.

# 29
Предполагам, че рамката на мрежата в най-горната си част не прилепва добре към дограмата.  Може би някой трябва да се качи на стълба и да провери.

Общи условия

Активация на акаунт