Хитринки за всякакъв случай - 41

• 52 853
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
  • Велико Търново

Това е мухъл, на стената под прозореца е. До самото петно има радиатор, не знам защо се е получило, може би защото съм с плътни пердета до земята и през деня, когато са дръпнати са точно там. Въпросът ми е с какво да го третирам, че имам и дете, ако може да ми препоръчате нещо по-безвредно?

# 31
Най-безвредно е с кислородна вода. Може да обезцвети стената или да остане петно, пробвай първо на малък участък.

# 32
Те са все с хлор препаратите против мухъл които продават, от тях също има шанс да избелее така че си струва опита с кислородната вода. Макар че според ме би била слаба. Ако решите все пак за препарат, на А1 е добър доста, пак си е хлорен де. Отваряте прозореца щом има токъв и се махате от стаята за някое време.
С каквото и да решите да третирате, имайте предвид че мухъл само се напръсква и се оставя, а не да търкате. Ако вземете кислородна вода, сипете я в чисто шише с пулверизатор. И че не се знае дали ще стане с едно третиране.

# 33
Добавям, ако не премахнете причината за мухъл, той винаги ще се появява пак. За начало бих махнала пердето от там и бих проветрявала по-често. Ако не е това, може в стената да прониква влага отнякъде.

# 34
  • Асеновград

Това е мухъл, на стената под прозореца е. До самото петно има радиатор, не знам защо се е получило, може би защото съм с плътни пердета до земята и през деня, когато са дръпнати са точно там. Въпросът ми е с какво да го третирам, че имам и дете, ако може да ми препоръчате нещо по-безвредно?
Оцет. Една пръскалка и пръскаш.

# 35
При мен има същия проблем на външна стена.
Спасение само с Церезит стоп мухъл и проветряване. С подобен цвят латекс съм, нищо му няма .
Иначе се получава и с магически гъби, но не е ефективно толкова.

# 36
Здравейте, търся съвет как да да почистя белите маратонки на детето

Пожълтяват след пране. Използвах ето този препарат:

# 37
На слънце ли ги сушихте? Понякога проблемът може да е и само от това.

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 11:37 от natka

# 38
На слънце ли ги сушихте? Понякога проблемът може да е и само от това.
Не, не са изложени на слънце

# 39
  • Велико Търново
Благодаря ви! Мъжът ми е взел това, но мисля първо да пробвам с оцет.

https://praktiker.bg/bg/Pochistvashti-preparati/PREPARAT-PROTIV- … ab=descriptionTab

# 40
Интересно звучи, похвали се дали върши нещо щом не е с хлор, че аз съм алергична и почвам да пръскам дори само при леко съмнение в някой ъгъл, съответно трябва да се евакуирам после да не влизам в банята Grinning

# 41
  • Благоевград
Здравейте. Моля, за съвет как най-лесно да премахна лепенката от огледалото ?
Предварително благодаря!

# 42
Този препарат на Леко не върши никаква работа ,сега напръскайте с бял оцет , а когато ви няма за дълго в стаята със Саво, мирише дни напред, но пък чисти добре.

# 43
А как да се махне мухъл от тапет?

# 44
С все тапета... То е попило в него. Не че не можеш да напръскаш с хлорен препарат едно хубаво, разбира се. Едва ли губиш нещо, той ако стои с мухъла няма да ти е по-красив. Ще избелее, а ако е високо ще имаш и избелели ивици където се е стекъл прерарат надолу. Може и да се поотлепи, зависи какъв е и с какво е лепен.
Но трябва да откриеш причината и да се погрижиш за това, иначе пак ще ти мухлясва там.

Общи условия

Активация на акаунт