Хитринки за всякакъв случай - 41

• 45 006
  • 666
  •   1
Отговори
# 45
Как най-лесно да почистя сребърни прибори за хранене (лъжици и вилици)? С времето потъмняват.

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 07:57 от ranimi

# 46
Вариш ги със сода за хляб, може да се наложи и да потъркаш малко...

# 47
Сребърни или посребрени?
Че с абразив посребрените може и да загубят среброто си - зависи от дебелината на слоя и начина на употреба/почистване.
И в двата случая обаче може да ползваш специализиран препарат за почистване на сребро. Аз ползвам два вида - единия ми дадоха от антикварен магазин, със сяра е, мирише ужасно, разяжда ръкавици, но пък чисти добре. Вече е на изчерпване и заради горното не бих го повторила. Купувам си един от Мосю Бриколаж, сега не мога да дам име, но те имат серия с почистващи препарати за всичко - за сребро, за месинг и т.н., може да я видиш в сайта им.

# 48
Как най-лесно да почистя сребърни прибори за хранене (лъжици и вилици)? С времето потъмняват.
Ако ти или някой друг у вас пуши, пробвай с пепел от цигара за потъмнялото сребро. Слагаш малко на едно парцалче и търкаш с натиск да го втриеш, както е сухо. Светват буквално с 2-3 движения, аз така чистя бижутата си. Поначало бяха ми го казали това с пръсти да го втривам че и топлината помагала... но никакъв шанс, тая миризма после много дълго остава на кожата, колкото и да се миеш. И с парцалче си чисти съвсем добре, особено както при теб за прибори и площта ще е по-голяма.

# 49
Аз онзи ден пробвах нов начин - от интернет, за почистване на сребро ,станаха като нови. Лист алуминиево фолио с лъскавата страна на горе се слага в стъклен съд, върху него сложил чаена лъжица сол  и чаена лъжица сода, бижутата наредих и с една чаена чаша  гореща вода ги залях . Започна реакция бълбукаше и изплуваха дребни боклучета, който не излизат от оцета и содата . После бяха искрящи.

# 50
  • Sofia
А оцет слага ли се?
При мен такава реакция става с оцет и сода,с вода не знам как ще се получи 🤔
И аз слагам фолио,може и накъсано.

# 51
По- добре се чистят с фолиото ,отколкото с оцета и содата . То не е само вода, има сода и сол и гореща вода. Опитай . Една украинка беше ми казала с паста и четка за зъби, но има ефект само върху камъчетата , а с фолиото, все едно са чисто нови.

# 52
   Точно както е описала sunrise_67 се почиства идеално среброто, наскоро чистих едни много потъмнели бижута. Фолиото в купичка с лъскавата страна нагоре, вътре сода бикарбонат и бижутата (за сол не знаех и не сложих), залях с вряла вода от каната. Поразбърках малко с дървена бъркалка. Светнаха за секунди и са като нови. Накрая излъсках с микрофибърна кърпа.

Аз идвах да питам за дъвка върху дънки. Детето седнало на една. Почистих механично с нож колкото можах и ще ги пера в пералнята, но дали ще е достатъчно? Да не стане по-зле?

# 53
За дъвката трябваше да ги сложиш във фризера и после да я изчоплиш. С повече дъвка щеше да е по-лесно, ама и сега пробвай. И гледай да не счупиш дънките ако са били влажни и станат корави Simple Smile

# 54
   Благодаря! Ще ги сложа.

# 55
Дъвките излизат с кореселин. След това дрехата се изпира и няма никаква следа. Многократно ни се е случвало на нас.

# 56
  • на последния етаж
С какво да почистя пластмасова врата на баня от фдт? Има някакво петно, което не успях да премахна с препарат за баня.

# 57
С нещо мазно или   мицеларна вода. Аз с боя за коса нацапах седалката на тоалетната няма изчистване, една точка е, ще купя нова.

# 58
Лита, пробвай с магическа гъба. Нямам такава врата, но с тези гъби много добре се чистят разни пластмаси от рода на принтери, климатици. Има голям шанс да стане.

(Божее, каква хубава и полезна тема. Вече редовно ще я следя.)

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 14:19 от Clotilde

# 59
Петна от фон дьо тен се чисти или с мицеларна вода, или с мокри кърпички за премахване на грим. Така бях изцапала мивката и врътките в банята с фдт и ги.изчистих с такива кърпички. С нищо.друго не можеше да се изчисти.

Общи условия

Активация на акаунт