Хитринки за всякакъв случай - 41

• 47 491
  • 694
  •   2
Отговори
# 405
Нее, аз използвам Meglio, пръскам и мятам дрехата в коша за пране, понякога я пера след 1-2 дни и нямам поражения досега. Всякакви цветове третирам с него.

# 406
Това на bissel не е ли само моп? Има много комбинирани уреди. Не помня от кои точно са доволни мои приятелки, но погледнете моделите https://www.amazon.de/-/en/dp/B09Q5VCJJH/ref=sspa_mw_detail_4?ie … f=7H7Ot1wcZH&th=1

Най-добре питайте и в темата на Амазон, там също се обсъждаха някакви уреди.
Какво значи само моп?
Написах какво прави. А марката има и други модели с други характеристики и затова я споменах изрично. Не съм търсила пара. Търсех нещо да мие и търка пода и нашият модел това прави.

Да, нали това написах и аз? Потребителката пита дали има уреди да смучат и  мият едновременно. Аз разбирам,  че търси прахосмукачка,  която и да може да мие едновременно.

# 407
  • софия
Има прахосмукачка и търси уред, който да мие и дезинфекцира. Предложението ми изключва второто. Препоръчах бранда, защото вероятно има това, което търси и съм много доволна от това, което имам, защото не е моп. Мие, което означава, че търка пода, а не го мокри, не оставя следи, не маже.
С подово отопление ще сме и навсякъде плочки и нямам никаква представа какъв уред да купя за почистване на тези плочки. Съществува ли животно, което смуче и мие едновременно? Ама с пара? Искам нещо, което не оставя черти след себе си и не маже. Видяла съм се в чудо.. майка му има една Ровента - тежи, та се не мести това чудо и уж смуче и мие, ама така мие, че само то си знае..

По принцип имаме прахосмукачка. Ако пък някой има препоръки само за уред, който мие с някаква пара, да дезинфекцира - и това ще приема.

# 408
Търся нещо за почистване на матрак. Какво мога да ползвам? Котката е повърнала, но докато забележа е попило и под калъфа на матрака. Усещам още да мирише.
 Ще трябва да добавя и протектори.

# 409
Kaili, викни фирма да го почистят професионално. Сама няма да постигнеш същия резултат.

# 410
Изпрах черна чанта от естествена кожа и вече изсъхна.
Сега с какво да я намажа за да омекне кожата?
Благодаря!

Последна редакция: нд, 17 авг 2025, 12:42 от bgladybg

# 411
Аз мажа с нова гъбичка за обувки, но преди да е изсъхнала. Сега има голяма вероятност да стане на петна.

# 412
  • Варна
 С течен парафин, от аптека.

# 413
Има препарат/и за кожени изделия, ако не се лъжа, но при всички случаи - нещо мазно. Не знам при чанта дали не трябва да се сложи вътре хавлиена кърпа или нещо подобна, за да се запази формата и така да се намаже.

# 414
Може и с крем за ръце да се намаже кожата

# 415
Може и с крем за ръце да се намаже кожата

Да, точно така. Кремове, тоалетно мляко. Всичко, което е добро за човешката кожа, е добро и за животинската. Прави я по-мека и гъвкава. Проблемът с кожите е, че се обработват, импрегнират и боядисват по различни начини, не се предлагат в натуралния си вид. Възможно е да се повреди оцветяването и да останат петна. Никога не е съвсем сигурно какво ще стане. Прала съм меки кожи, например ръкавици от агнешка кожа и оцеляват. Но чанта не бих. От продуктите за кожи в магазинната мрежа, най-хубави са Казабланка.

# 416
1. Препоръка за отрoва за мишки в селска къща ?
2. Естествени средства срещу молци за вълнени завивки - ореховите листа боядисват бялата вълна, освен лавандула нещо друго ?
Благодаря !

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 13:41 от donatellla

# 417
В ДМ предлагат кедрови топчета или рингове против молци. Доволна съм.

# 418
  • Майничка
2. Слагай листата винаги в тензухени торбички. Дафинов лист и карамфил също помагат. Друга опция е да надупчиш някаква пластмасова кутийка и вътре да сложиш памук или козметичен тампон, напоен с етерични масла - лавандула, мента, розмарин, камфорово масло или просто някакъв парфюм.

За мишките - само капани или ултразвук. Ако умре някоя на закътано място от отрова, усмърдява орталъка.

# 419
  • ПЛОВДИВ
Пак да се включа със съвет срещу молци: сложете между завивките стари памучни чаршафи или им зашийте по един от една страна. Наскоро една жена от Родопите ми каза този трик и найстина работи.

Общи условия

Активация на акаунт