Хитринки за всякакъв случай - 41

• 42 959
  • 634
  •   1
Отговори
# 450
Нашият е такъв. За друг трябва да се кърти, нали? Надявах се, че с някакъв препарат ще стане.

При мен Доместос върши страхотна работа. Аз сипвам във сифона малко и веднага убива миризма.

# 451
Как да премахна миризмата на канал? С какво и как да почистя? Живея в стар блок, банята и тоалетната ни са в едно помещение. Мирише от канала, предимно вечер. То човек да не смее да отиде вечер до тоалетна. Отваряш вратата за няма и пет секунди, и после проветряваме апартамента, защото миризмата отива в коридора, а там няма прозорец.

Моят офис е на такова място /стар блок/ и всяка сутрин когато отворим врата те удря 'невероятна' миризма. Единственото, което уж помага е да изсипвам всяка вечер /преди да тръгна/ от най-силният доместос във всички канала, сифона и мивката, но не помага на 100%.

Последна редакция: чт, 21 авг 2025, 14:10 от MissBabyJane

# 452
  • Sofia
Запушвайте каналите отгоре с нещо.

# 453
Имам точно две родопски одеала, които с кеф си постилам зимата на дивана и креслото. Лятото по един ден изнасям на терасата на слънце и по някой друг ароматизатор лавандула мушкам между тях в гардероба.
Но на село всичко е вълна и за там ще ми е дерта.

# 454
А къде ги изхвърляте тези стари и ненужни вълнени (и не само) неща? Не ми се иска да ги срещам размъкнати от циганите около контейнерите за боклук.

# 455
  • Mediterraneo
Що трябва да се хвърлят? Моите, които съм имала през годините, са заминали по направление за подпомагане на пострадалите от наводнения, пожари, земетресения, хора, останали без покъщина, които няма как да мислят за съхранение, а ще ги ползват със сигурност, поне докато си стъпят на краката.

# 456
Защото живея в чужбина, а наследих апартамент пълен със стари дрехи, одеала и мулци по гардеробите. Нямам време да чакам дарителски кампании и да се туткам на дребно.

# 457
Може да се оставят в контейнерите за текстил.

# 458
Момичета, помагайте! Сутринта пуснах пералня ( нова пералня имам и за първи път я използвам). Пуснах си тениски, къси пнталонки и една малка хавлийка на програма за памук, на 30градуса, 1400 оборота. Преди малко изкарах прането и панталонките ми целите са на папулки, а са ми от 3г и досега не им се е случвало такова нещо. Къде сбърках? Използвах капсула на Ариел с Ленор, която поставих направо в барабана при дрехите (използвала съм я и друг път), но този път малко след средата на прането забелязах капсулата, че беше застанала на прозореца и съдържанието със синята течност не стигна до прането до края, не разбрах защо я изхвърли там и си остана неразградена. Та приемам всякакви критики

# 459
Какво значи на папулки? Thinking

# 460
Свиквайте, с новите перални е така- перат с малко вода- съответно повече триене и образуване на бобчета, силна центрофуга, която допълнително захабява.
Перете обърнато обратно прането или в мрежички.
Програма за деликатно пране или коприна, те са щадящи .
Залагам, че пералнята е БОШ или АЕГ.
Епилатор за дрехи ще свърши работа за премахване на захабеното.

# 461
Те са ти от 3 години, дошло им е времето. Може и пералнята да е виновна (горните аргументи са напълно логични). Просто ги мини с тези машинки за мъхчета и ги пери обърнати.

# 462
Момичета, помагайте! Сутринта пуснах пералня ( нова пералня имам и за първи път я използвам). Пуснах си тениски, къси пнталонки и една малка хавлийка на програма за памук, на 30градуса, 1400 оборота. Преди малко изкарах прането и панталонките ми целите са на папулки, а са ми от 3г и досега не им се е случвало такова нещо. Къде сбърках? Използвах капсула на Ариел с Ленор, която поставих направо в барабана при дрехите (използвала съм я и друг път), но този път малко след средата на прането забелязах капсулата, че беше застанала на прозореца и съдържанието със синята течност не стигна до прането до края, не разбрах защо я изхвърли там и си остана неразградена. Та приемам всякакви критики

Като смених пералнята при пране на хавлии абсолютно винаги се отделят мъхчета. Нямам представа защо. Поради тази причина пера хавлиите винаги отделно и след тях пускам програма за почистване. АЕГ е моята. По принцип гледам да пера на 30-40 градуса на програма за памук.

Моите хитрини, за които се сетих да пиша:
- Като ми свърши верото, използвам за миене на чиниите течен сапун или душ-гел.
-Ако нямам налична фина тел за миене на съдове - намачкано на топка алуминиево фолио върши работа.
-Вкъщи имаме куче и котки и има периоди на доста косми по килима. Прочетох в кучешката група успешен трик - след прахосмукачката, килима се минава с влажен моп. Наистина изкарват се още ужасно много косми и килима става като нов.

# 463
  • Пловдив
Аз не разбрах дали панталоните са заваляни, или са покрити с мъх от хавлията.
За първото - съвети са дадени. Ако е второто - с тиксо или ролка може да се оберат.

# 464
Избягвам да пускам пералня с хавлии + дрехи, защото това е резултата всеки път.

Общи условия

Активация на акаунт