Хитринки за всякакъв случай - 41

• 42 913
  • 634
  •   1
Отговори
# 495
Аз също всяка година пека пипер и го замразявам в торбички. Никога не го беля,първо защото ми е трудоемко, а и смятам, че необелен се запазва по-добре.

# 496
  • някъде другаде
Аз също прибирам във фризера чушките без да го беля.

# 497
И аз печени чушки не беля като ги прибирам във фризера. Слагам в пликчета по толкова колкото ми стигат за една доза/8бр/. Притискам хубаво и ги редя на вратата.

# 498
Знам за теория, според която в обелките на печения пипер и патладжан се съдържат канцерогенни вещества и е много вредно да се консервират с обелките. Винаги го белим след печене и така прибираме.

# 499
Наистина небелените чушки са по-вкусни, правила съм така 2-3 пъти, но на мен някак си ми е по-лесно през лятото да свърша цялата мръсна работа - белене, чистене, измиване, малко подсушаване. През зимата ми е много бързо - вадя една кутия или плик /аз замразявам по много в една опаковка, че синът ми обича миш-маш и покрай него и жена му и детенце/. Аз пък салата и в общи линии една опаковка от 1 кг.+ ми отива на едно размразяване.

# 500
  • Пловдив
Знам за теория, според която в обелките на печения пипер и патладжан се съдържат канцерогенни вещества и е много вредно да се консервират с обелките.
За първи път чувам нещо подобно зя печените чушки...

# 501
Аз също замразявам печени чушки и патладжан в торбички. Всичко беля и тогава прибирам. Предпочитам зимата да извадя от фризера, размразя и сервирам, отколкото да се пипинижа тепърва да беля. Свекърва ми прибира чушките с обелките. Случва се да ни даде по 1 торбичка зимата, то пада голямо белене и чистене на тези черни люспи, отщява ти се направо да ядеш.

# 502
Обелките са вредни не сами по себе си, а защото са прегорели, овъглени. При изгарянето се образуват вредни съединения. Принципно всичко овъглено е вредно и не бива да се яде.

# 503
  • оттам, откъдето започва България
Едно време пипера го затваряхме в буркани с обелките - печеш пипера, горещ го слагаш в буркана, ръсиш сол и накрая 2 аспирина. Запечатваш буркана докато е още горещ, обръщаш го надолу с капачката и го завиваш с нещо, че по- бавно да изстине и да вакуумира. Много такъв пипер сме изяли и си беше вкусен. А сега за фризера пека пипера, оставям го да се охлади, отцеждам сока, който се е отделил и го подреждам в найлонови торбички с обелките.

# 504
Замразените печени чушки се белят много лесно след размразяване. Не пишете глупости.
И да, овъгленото е вредно. Не само по кората на чушки и патладжани, за хляб,, месо и т.н..

# 505
Обелките са вредни не сами по себе си, а защото са прегорели, овъглени. При изгарянето се образуват вредни съединения. Принципно всичко овъглено е вредно и не бива да се яде.

Да, това имах предвид.

# 506
  • Варна
  Ама ние, които прибираме без да белим, не ги ядем. Правим така, защото се запазват цялост, вкус и аромат, а и не е ли по-лесно да обелиш 5-10 броя,  вместо 30-50 или колкото там сте опекли?

# 507
Ако са печени на чушкопек или ламарина, се белят всякак лесно.
Ако са с горелка - замразени със шлюпките после нямат обелване изобщо...
А в буркани с аспирин всичко има ужасен вкус... И туршии, и чушки и какво ли не... Ама явно има хора си ги харесват 🙄

# 508
 Ама ние, които прибираме без да белим, не ги ядем. Правим така, защото се запазват цялост, вкус и аромат, а и не е ли по-лесно да обелиш 5-10 броя,  вместо 30-50 или колкото там сте опекли?

Въпросът е в това, че като отлежават с обелките / в буркан или фризер/  вредните вещества отиват и в самите чушки.

# 509
Аз не горя чушките, пека ги внимателно. Чернилка няма, всеки си преценява, как да е. Така, че разни хора, разни домакини.

Общи условия

Активация на акаунт