Хитринки за всякакъв случай - 41

• 42 913
  • 634
  •   1
Отговори
# 480
Утре ме чакат двадесетина килограма печени чушки за фризера. Ще ги слагам както винаги в нови, здрави торбички, добре завързани  и както винаги те ще протекат и ще станат на обща здрава буца, която трудно ще разбивам. Ако има начин да избегна това, кажете!

# 481
В буркани, не във фризера.

# 482
Никога не са ми теквали.
Изцеди хубаво. Слагай ги в две торбички, със завързаното нагоре.

# 483
Eva+, точно това правех досега. Изпекохме чушки около 20кг. Обелих ги и ги оставих няколко часа да се отцедят добре. Аз ги нареждам в пликчета,  които са с цип( тези от лидл, или икея). Зипнати са и нищо не изтича от тях.

# 484
Eva+, точно това правех досега. Изпекохме чушки около 20кг. Обелих ги и ги оставих няколко часа да се отцедят добре. Аз ги нареждам в пликчета,  които са с цип( тези от лидл, или икея). Зипнати са и нищо не изтича от тях.
Аз правя също - в пликчета с цип /купувам от Лидл,  но те не са за еднократна употреба/ и ги слагам легнали. Освен това имам кутии от топлите витрини, в тях също слагам, събират над 1 кг. изпечени чушки.

# 485
Не съм се сещала за две торбички, благодаря! За другата партида ще се снабдя и с торбички с цип. Благодаря за идеите!

# 486
  • Майничка
За тази партида просто слагай по 2 торбички. Пъхам в едната, прегъвам отгоре, лепя с хартиено тиксо, пъхам със залепеното надолу в нова торбичка, пак прегъвам, лепя и пиша на тиксото дата и бр.чушки.
Навремето майка ми слагаше намаслена амбалажна хартия между пакетите, в случай на по-дълго спиране на тока и частично размразяване.

# 487
Сгънатите дрехи в пералнята сне се изпират добре. Случвало ми се е да слагам сгънати чаршафи, като ги извадих в средата бяха сухи. Не са толкова смачкани дрехите като се простират веднага след приключване на пералнята и се изтупват хубаво преди да ги сложа на простора.
Винаги пера и простирам дрегер те на обратно, за да се предпази от избеляване, напукване или изтриване на някоя щампа.
Никога не слагам кърпи или чаршафи, заедно с други дрехи. Винаги полепват мъхчета.
Ежедневното пране го разделям на кърпи / чаршафи, бельо, дънки / панталони, тениски / блузи, дрехи на детето. И всичко това на светли, тъмни и чисто бели. Досега не е имало проблеми.

# 488
  • Пловдив
Утре ме чакат двадесетина килограма печени чушки за фризера. Ще ги слагам както винаги в нови, здрави торбички, добре завързани  и както винаги те ще протекат и ще станат на обща здрава буца, която трудно ще разбивам. Ако има начин да избегна това, кажете!
Не ги бели. Наслагай ги в торбички и ги бели, когато ще ги ползваш. Вкусът им е като на току-що печени чушки, белят се лесно и не се слепват.

# 489
И аз така.
Никога не ги слагам сгънати.

Не мога да си представя да слагам сгънати дрехи за пране. Имам чувство, че не се изпират хубаво. Предпочитам да са добре изпрани, измачканото се глади.

# 490
Не ги бели. Наслагай ги в торбички и ги бели, когато ще ги ползваш. Вкусът им е като на току-що печени чушки, белят се лесно и не се слепват.

Аз не пека за консервиране, но свекърите ми точно така правят, замразяват ги изчистени от дръжки и семе, но небелени. В пликчета с цип. После много лесно се белели и имали по-добър вкус.

# 491
Не съм се сещала за две торбички, благодаря! За другата партида ще се снабдя и с торбички с цип. Благодаря за идеите!
Аз замразявам в кутии в количество за едно готвене. От сладолед по 1 литър например или пък разни купени пластмасови кутии за храна от джъмбо/пепко. Освен, че не цапа, подреждането също е в пъти по-лесно - кутиите една върху друга и имам видимост кое какво е. Зависи и от мястото ви, разбира се.

П.С. не съм чувала за замразяване необелени. Ще пробвам и аз.

# 492
Кутиите заемат повече място във фризера. И аз бих предложила да използвате 2 торбички.

# 493
Аз ги слагам в торбички, за по едно готвене. Сплесквам, за да изкарам въздуха и да придобие форма, заемаща по малко място. Подреждам ги в кутия с капак и замразявам. Така не ми се търкалят из фризера, лесно ги откривам и заема по малко място.

# 494
Чушки пека, беля, оставям да се отцедят и след това ползвам машина за вакуумиране преди фризер.

Общи условия

Активация на акаунт