Хитринки за всякакъв случай - 41

• 42 920
  • 634
  •   1
Отговори
# 600
Импрегнирай и боядисай, ще станат като нови.
Благодаря  за отговора!За боядисване не знам.Вкъщи не сме(и не мисля,че в бъдеще това ще се промени)извършвали каквито и да е било козметични процедури,макар че,определено трябва да се направят.Изглежда,че няма как да мина между капките...

# 601
Че това е работа за един уикенд и стотина лева. Какво ви спира?

# 602
Здравейте, имам нужда от помощ за поставяне на пясъкоструйно фолио на прозорец. В нета чета различни мнения как се залепя. За мен ще е по-лесно ако е намокрена повърхността, обаче това дали ще се отрази на залепянето, да не се повреди лепилото и след изсъхване на се отлепи?

# 603
Здравейте, има ли как да оправя вата на зимно яке, която след пране в пералня е на топки?

# 604
Здравейте, имам нужда от помощ за поставяне на пясъкоструйно фолио на прозорец. В нета чета различни мнения как се залепя. За мен ще е по-лесно ако е намокрена повърхността, обаче това дали ще се отрази на залепянето, да не се повреди лепилото и след изсъхване на се отлепи?

Изсушаваш много хубаво. Топките обикновено съдържат влага. После почваш да го "пощиш"  с ръце - през плата хващаш буците и раздърпваш. С време и упоритост става. Може да редуваш със сушилня с топки.

# 605
Здравейте, има ли как да оправя вата на зимно яке, която след пране в пералня е на топки?
Ако имаш сушилня, изпери отново, колкото да се намокри наново и после с топки в сушилнята. Аз даже и след като спре сушилнята, ако не е бухнало якето, го пускам отново, така докато се разбие хубаво ватата/пуха.
Ако нямаш, може да пробваш да изпереш с топки или ще трябва на ръка на раздърпваш както е описано по-горе.

# 606
Пръскаш стъклото и задната страна фолиото със сапунена вода и лепиш. Този метод помага прецизно да го позиционираш. После с подходящ уред изтласкваш водата и чакаш съвсем да се изпари.

# 607
Някой да знае хитринка с какво да се избършат мебели и уреди, така че да се лепи по-малко прах по тях?

# 608
  • Sofia
Пръскане с Пронто, забелязвам по-малко натрупване на прах.

# 609
Някой да знае хитринка с какво да се избършат мебели и уреди, така че да се лепи по-малко прах по тях?

Аз съм писала и преди тук- видях в тик-ток едно клипче за вода с малко омекотител. Ползвам го и хем мирише приятно хем наистина не полепва толкова прах. Аз на едно шише с помпа сипвам да кажем половин капачка от по-малките или колкото прецените, но да не е много концентрирано, че може да оставя следи.

# 610
Интериорните врати вкъщи са мдф, отгоре фолио. Фолиото обаче се оказа силно нискокачествено и на места, където е най-пипано, нищо, че има дръжки, е паднало. То това фолио сякаш хартиено. Та, с каква боя може да се боядиса, цялата врата? Със сигурност само изтритите места няма да е подходящо.

# 611
С боя ми се струва ще бъде като кръпка и не красиво. Жилището си получихме с врата, леко червенееща и не пасваща си с мебелите. Та купих фолио от Практикер и го залепихме. Получи се супер.

# 612
За фолио и аз съм мислила, притеснявам се как ще се справя при стъклената част на вратата.

# 613
Ако стъклената част не е с летвички няма проблем. Ще се справите.Нашата врата също е със стъкло.Сложихме даже фолио само от вътрешната и страна, а откъм коридора - не, за да не се различава вратата с тези на баня и спалня, че са в едно малко коридорче.

Последна редакция: пт, 19 сеп 2025, 17:53 от kriakla

# 614
Действително, там където е паднало фолиото ще бъде неравно, ако само боядисате. Моят съвет би бил да се използва кит за дърво, след това боя.

Общи условия

Активация на акаунт